به گزارش ایرنا، حجتالاسلام مجتبی کوچکزاده روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود :مسجد یک مکان مردمی است و از ابتدا بار اقتصادی آن به دوش مردم بوده است و امام(ره) و رهبری نیز نظری مبنی بر دولتی مساجد ندارند؛ لذا اغلب مساجد به دست مردم ساخته شده و اداره میشود.
وی افزود: البته این امر به منزله چشم پوشی سایر ارگان ها نسبت به امور مساجد نیست و سال گذشته شهرداری اصفهان مبلغ کلی ۲۱ میلیارد تومان بابت کمک هزینه امور عمرانی کل مساجد اصفهان اختصاص داد که طبق برآورد صورت گرفته رقمی معادل حدود ۵۰ الی ۶۰ میلیون تومان به ازای هر مسجد اختصاص یافته است.
مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان تصریح کرد: مرکز رسیدگی به امور مساجد در سال ۶۸ تاسیس شده است که پیش از این مسئولیت امور مساجد با اداره کل اوقاف و امور خیریه و در این راستا ترک فعلهایی مبنی بر فروش یا واگذاری املاک موقوفه مساجد که محل درآمد مستقل مساجد بود، صورت گرفته است.
وی در پاسخ به ایرنا مبنی بر اینکه منبع درآمد مساجد از کجا تامین میشود،ادامه داد: برخی مساجد با وجود اینکه میتوانستند درآمد مستقل برای اداره کردن امور مساجد داشته باشند اکنون بدون هیچ درآمد و یا با درآمد جزیی سرقفلیهای موقوفات، امورات مساجد را طی میکنند.
کوچکزاده گفت: بازپس گیری املاک موقوفه مساجد امرپیچیدهای است و باید از طریق امور تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی مورد رسیدگی قرار گیرد.
وی در ادامه صحبتهای خود بیان داشت: مساجد ما اکنون مساجد در تراز انقلاب نیست و بسیاری از مساجد کمبودهایی در زمینه عمرانی و ساخت و ساز و نیز فرهنگی دارند که انتظار میرود شهرداری یا سایر ارگانها در این زمینه مساعدتهایی داشته باشند.
مدیر اجرایی مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان اضافه کرد: درحال حاضر ۶ هزار باب مسجد در استان اصفهان داریم که ۳ هزار مسجد در شهرستان و یک هزار و ۳۰۰ مسجد در شهر اصفهان موجود است که در برخی هر سه وقت و برخی متناسب با مسجد دو نوبت صبح و ظهر نماز جماعت برگزار میشود.
کوچکزاده افزود: برخی محلات،مجتمعهای مسکونی و شهرکهای تاسیس شده شهراصفهان با ساکنان بیش از هزار یا ۲ هزار نفر جمعیت ، بدون مسجد است در صورتی که باید به ازای هر ۲ هزار نفر جمعیت یک مسجد بزرگ و با امکانات داشته باشیم که این میزان اکنون به ازای هر ۳ هزار و ۵۰۰ نفر یک مسجد با امکانات است.
وی گفت: انتظار داریم خیران و افرادی که از لحاظ مالی وضعیت مناسبی دارند بخشی از اموال شخصی خود را در راه ساخت مسجد هزینه کنند زیرا رهبرمعظم انقلاب نیز در یکی از اجلاسهای سراسری نماز، نخستین سازه شهرکهای جدید را ساختمان مسجد آن و سپس ساخت مابقی امکانها حول محور مسجد عنوان کردند اما تاکنون چندان به این توصیه توجهی نشده و بسیاری از مجتمع های مسکونی مسجد ندارند.
وی تاکید کرد: برخی از محلات پر جمعیت به سمت حاشیه شهر و یا از شهرستانهای مختلف به اصفهان هجرت کردهاند لذا باید ساخت مسجد با امکانات مهندسی با نقشه و معماری شکیل برای آیندگان در آن محلهها ساخته شود.
حجت الاسلام کوچکزاده بیان داشت: مناطق شهرداری اصفهان به اضافه منطقه شرق اصفهان به ۱۶ منطقه تقسیم شده که هر منطقه یک مسئول دارد و تمامی امور مساجد از طریق آن نماینده هماهنگی و اطلاعرسانی میشود.
وی در مورد مساجد کوچک گفت:حدود ۷۰ باب مسجد کوچک بدون استفاده یک اتاقه در شهر اصفهان وجود دارد که شماری از آنان در مسیر راه قرار گرفته که توسط شهرداری خریداری میشود و تعدادی هم تکلیف مشخصی ندارند اما جزو آمار مساجد محسوب میشوند.
وی در پایان طرح مساجد دوستدار خانواده با همکاری سازمان تبلیغات،آموزش ائمه جماعات درزمینه امور امور فرهنگی،استفاده از بانوان برای امور کارگزاری مساجد و عضویت در هیات امنای مساجد را از دیگر اقدامات انجام شده امور مساجد اصفهان برشمرد.