تهران- ایرنا- برنامه تلویزیونی «نشان ارادت» در فصل ششم از تجربیات پیشین بهره ای درست برده و زاویه نگاه خود نسبت به موضوع عاشورا و اتفاقات روز را درست تنظیم کرده است.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، این برنامه جزو محصولاتی است که برای نخستین بار چهره‌های مختلف فرهنگی، هنری و ورزشی را مقابل دوربین نشاند تا احساس آن‌ها درباره امام حسین(ع) و واقعه عاشورا را جویا شود. «نشان ارادت» هدفی مهم دیگری را هم دنبال می‌کرد و آن اصلاح باورهای ناصواب درباره فعالیت ستاد عتبات در عراق و سوریه است. در یک دوره موجی ایجاد شده بود که می گفت فعالیت های این ستاد مصداق بیرون بردن سرمایه ها از داخل کشور است!

سازندگان «نشان ارادت» اما در پی توضیح برآمدند و در گام نخست اثبات کردند کاری که توسط ستاد انجام می شود، نه تنها معنوی است که منجر به ارزآوری هم می شود. به این معنا که چنین فعالیت هایی زمینه کار هنرمندان و دیگر نیروی انسانی ایرانی در خارج از کشور را فراهم کرده است.

فصل جدید «نشان ارادت» که به تازگی روی آنتن شبکه دو سیما رفته، علاوه بر این که اهداف اولیه را پی می گیرد، گام هایی بلند دیگری هم برداشته است. مثلا ماجرای هتک حرمت به قرآن کریم، بخش ثابت برنامه است و مهمان ها روایت خود را در این باره بیان می کنند که چون غالبا متقن است، مورد توجه قرار می گیرد.

در مثالی دیگر می توان به راهپیمایی اربعین اشاره کرد که مهمان‌ها از تجربیات خود می گویند و شائبه کمک‌های دولتی را برطرف می‌سازند. حرف‌شان این است که چراغ موکب‌ها با هزینه مردم ایران و عراق روشن شده و هیچ کسی نمی‌تواند این حرکت خاص و جهانی را مصادره به مطلوب کند.

در «نشان ارادت» نشانه ها کارکردی معنایی دارند؛ چه وقتی پرچم بارگاه امام حسین (ع) به دست مهمان داده می شود ؛ چه زمانی که نوبت به اهدای انگشتر سنگ مزار سیدالشهدا (ع) و آب سرداب حضرت عباس (ع) می رسد. همه این لحظات توام با غلیان احساس مهمان است و به همین نسبت دل مخاطب هم به پرواز در می آید. بوم منقش به درختی که میوه هایش اثر انگشت عاشقانه ابا عبدالله الحسین (ع) است، دیگر عنصر خاص برنامه و نشان ارادت مهمان های مطرح و مهمان های مردمی به این امام بزرگوار است.

در سری جدید یک اتفاق مهم دیگر هم رخ داده و آن راه اندازی پویش کاشی است که مهمانان نام و دلنوشته خود را روی یک کاشی می نویسند. این کاشی ها قرار است در صحن و شبستان بارگاه حضرت زینب (سلام الله عیلها) نصب شود. مخاطبان هم سهم دارند و نام شان روی کاشی ها نوشته می شود. ایده هایی از این دست، فصل جدید «نشان ارادت» را متمایز از دوره های قبل کرده و از آن برنامه ای معنوی و تبیینی ساخته است.

سید حسین متولیان این بار نیز اجرای برنامه را برعهده دارد که البته به سنت فصل های قبل جلوی دوربین نمی آید و فقط صدایش شنیده می‌شود. او علاوه بر پرسش‌های دلی، سوالات عمیق هم از مهمان‌ها می پرسد.

«نشان ارادت» در زمان سی دقیقه آماده شده اما ضرباهنگ آن بالا است؛ چون در استودیو اتفاقات زیادی با حضور مهمان ها رقم می خورد و هم آیتم های متعددی پخش می شود. برخی حکم آشنایی مردم با فعالیت ستاد عتبیات دارند و برخی شامل عزاداری مردم، هنر هنرمندان عاشورایی و ... است.

استفاده از نوحه‌های قدیمی دیگر اتفاق خوب «نشان ارادت» است که به تهیه کنندگی پویان هدایتی هر روز از شبکه دو پخش می شود.