به گزارش روز سهشنبه ایرنا از شبکه خبری المنار، شرکت توتال فرانسه به همراه غول انرژی ایتالیایی "انی" و شرکت انرژی دولتی قطر، در بیانیهای اعلام کردند که فعالیتهای اکتشافی در بلوک شماره ۹ لبنان از امروز آغاز شده است.
رومن دی لامارتینیر مدیر کل شرکت توتال انرژی EP لبنان، در این باره گفت: خوشحالیم که به لطف تعهد تیمهای توتال انرژی و حمایت مقامات لبنانی و دو شریکمان، اعلام میکنیم که پس از آغاز فعالیت اکتشافی عملیات حفاری تا چند روز دیگر آغاز خواهد شد.
در این بیانیه آمده است که شرکت توتال انرژی با ۳۵ درصد سهام به همراه شرکای خود انی (۳۵ درصد) و شرکت انرزی قطر (۳۰ درصد)؛ اپراتور راهاندازی بلوک شماره ۹ در آبهای لبنان هستند.
آغاز فعالیت اکتشافی در بلوک ۹ همزمان با بازدید «نجیب میقاتی» نخستوزیر پیشبرد امور (موقت) و «نبیه بری» رئیس پارلمان لبنان از دکل حفاری نفت و گاز در این بلوک صورت گرفت.
رئیس پارلمان لبنان در جریان این بازدید اظهار داشت: از دل این تاریکی، روز شادی فرا میرسد که سالها برای آن تلاش کردیم.
بری گفت: امیدواریم که طی چند ماه آتی درهای رحمت الهی بر روی ملت لبنان کشوده شود و این اتفاق سرآغازی برای غلبه بر بحران اقتصادی کشور باشد و در نهایت منجر به توافق بر سر انتخاب رئیس جمهوری جدید شود.
نجیب میقاتی نیز در سخنانی به همین مناسبت تاکید کرد: امیدواریم این اتفاق مهم طی روزهای آینده آثار و نتایج خوبی را رقم بزند و به لبنان کمک کند تا با بحرانهای زیادی که از آن رنج میبرد مقابله کند.
میقاتی افزود: این اتفاق دستاوردی برای میهن و لبنانیهایی است که بر مصیبتهای خود صبور هستند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: امیدواریم در مرحله بعدی همه برای پیشرفت کشورمان همکاری کنند و جلوی وخامت اوضاعی را بگیرند که در حال حاضر شاهد آن در تمامی سطوح هستیم.
«علی حمیه» وزیر خدمات عمومی و حمل و نقل لبنان ۲۵ مرداد اعلام کرده بود: کشتی اکتشافی و حفاری نفت و گاز Transocean Barents امروز چهارشنبه برای آغاز فعالیت های اکتشافی و حفاری وارد منطقه بلوک ۹ شد.
کنسرسیوم سه جانبه حفاری در بلوک ۹ تحت رهبری شرکت توتال فرانسه است. این کنسرسیوم شامل توتال فرانسه و غول انرژی ایتالیایی "انی" و شرکت انرژی دولتی قطر است.
حفاری در بلوک ۹ پس از توافق سال گذشته برای ترسیم مرز دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی با واسطه گری آمریکا آغاز شد. پافشاری مقاومت اسلامی لبنان بر حق این کشور در برخورداری از ثروت های طبیعی خود و هشدار قاطع به رژیم صهیونیستی در این باره عامل تعیین کننده در تن دادن تل آویو به خواسته های دولت لبنان درباره چگونگی ترسیم مرز آبی بین لبنان و فلسطین اشغالی بود.