به گزارش خبرنگار ایرنا، در این مراسم که جمع زیادی از شیفتگان خاندان عصمت و طهارت (ع) حضور داشتند، مداحان اهلبیت در سوگ شهادت حضرت رقیه (س) نوحهسرایی کردند و جمعیت حاضر نیز اشک ماتم ریزان بر سینه و سر زدند.
مردم قشم سرزمین آب و آفتاب در کنار آبهای فیروزهای خلیجفارس در سالروز شهادت زهرای سه ساله، حضرت رقیه (س) سیاهپوش شدند و در ماتم جگرگوشه سرور شهیدان حسین بن علی (ع) به سوگ نشستند.
آیین عزاداری پنجم ماه صفر، از شب گذشته (دوشنبه) و امشب (سهشنبه) با برگزاری عزاداری سنتی و شرکت انبوه عاشقان سالار شهیدان و ارادتمندان خاندان اهلبیت عصمت و طهارت (ع) در مناطق مختلف این جزیره خلیجفارس برگزار شد.
مساجد امام حسن مجتبی (ع)، حضرت فاطمه زهرا (س) نخل زرین، مسجد امام رضا (ع) محله سجادیه، مهدیه شهدای گمنام، آستان مقدس امامزاده سید مظفر (ع) شهر قشم، اداره اوقاف این شهرستان مرزی نیز در این ایام شاهد حضور گسترده قشموندان سیاهپوش و اشک ماتم سوگواران خرابهنشینان صحرای کربلا بود.
در این آیینها وعاظ و سخنرانان در خصوص واقعه دشت نینوا، نحوه اسارت خاندان رسولالله (ص) و سرگذشت غمبار حضرت رقیه (س) سخنرانی و مرثیهخوانی کردند و مداحان و شاعران اهلبیت عصمت و طهارت (ع) نیز در مدح و غم غربت دُردانه سه ساله سیدالشهدا (ع) نوحهسرایی و اشعاری را قرائت کردند.
در پایان این آیینها به سوگ نشستگان در ماتم خلاصه همه مهربانیها و نشانه همه غریبیهای حضرت حسین بن علی (ع) بهخاطر برآوردهشدن حوایج شرعیه خود به پخش نذورات پرداخته و برای پیروزی و بهروزی همه مسلمانان و سلامتی علمای اسلام دعا کردند.
برگزاری نمایش سفیر کوچک خرابه شام از سوی مجموعه فرهنگی امام رضا (ع) در محله سجادیه قشم، محفل اشک از سوی اداره اوقاف شهرستان قشم، همایش سه سالهای حسینی در مهدیه شهدای گمنام قشم، برگزاری مراسم عزاداری رقیه خاتون (س) از سوی خواهران حوزه ریحانه الرسول (س) و مراسم سفره نمادین حضرت رقیه (س) در سالروز شهادت ایشان از سوی مسجد و حسینه حضرت فاطمه زهرا (س) نخل زرین از دیگر برنامههای مذهبی و مناسبتی این شبهای جزیره قشم بود.
به گزارش ایرنا، ۳۱ مردادماه برابر با پنجم صفر سالروز شهادت حضرت رقیه (س) دختر سه ساله امام حسین (ع) در سال ۶۱ هجری و پس از واقعه عاشورا در خرابههای شام است.
حضرت رقیه (س) در سال ۵۷ هجری قمری در خانه امام حسین (ع) و ام اسحاق به دنیا آمد و در کودکی مادر خود را از دست داد و در دامان حضرت زینب (س) عمه خویش پرورش و تربیت یافت.
حضرت رقیه (س) در سال ۶۰ هجری قمری و قبل از واقعه کربلا در سال ۶۱ هجری به همراه کاروان راهی کربلا شد و پس از این واقعه همراه کاروان اسرا ابتدا به کوفه و سپس به شام آورده شد.
پس از ورود اهلبیت امام حسین (ع) به شام (سوریه کنونی) ایشان را در یکی از خرابههای نزدیک کاخ یزید اسکان دادند.
در چنین حال و هوایی و با وجود سختیهای زیادی که کاروانیان در مسیر متحمل شده بودند، یزید دستور داد تا سر مبارک امام حسین (ع) را نزد حضرت رقیه (س) سه ساله بیاورند و پس از این اقدام حضرت رقیه (س) سر پدر را به دامان گرفت و درد دلها با سربریده پدر کرد و سرانجام در خرابه شام وفات یافت و در همین مکان به خاک سپرده شد.
وی بهعنوان نمونهای از مظلومیتهای رفته به خاندان عصمت و طهارت (ع) در طول تاریخ اسلام است و امروزه محل شهادت حضرت رقیه (س) در نزدیکی مسجد اموی و بازار دمشق به زیارتگاهی برای عاشقان اهلبیت عصمت و طهارت (ع) تبدیل شده است و هر روز پذیرای هزاران نفر از این عاشقان است که برخی از ایشان همراه با عروسک به زیارت این نازدانه سیدالشهدا (ع) نایل میشوند.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومترمربع از تنگه هرمز بهموازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک از تنگه هرمز بهموازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیجفارس گسترده شده است.