به گزارش ایرنا از روزنامه چاینا دیلی،«لین بوچیانگ»مدیر موسسه مطالعات سیاست انرژی چین در دانشگاه شیامن،گفت: در سالهای اخیر چین در بحبوحه انتقال انرژی سبز خود،نیروگاههای هستهای خود را به سرعت توسعه داده و به پیشرفت قابل توجهی در فناوریهای هستهای از جمله «هوآلونگ وان» نسل سوم راکتورهای هسته ای تحت فشار با آب دست یافته است.
وی افزود: بسیاری از تجهیزات مورد نیاز نیروگاه های مورد نیاز در داخل چین تولید شده است.
لین با اشاره به تاثیر ناچیز محدودیت های صادرات تجهیزات مورد نیاز نیروگاه های هسته ای توسط آمریکا،گفت: این کنترل های صادراتی اگرچه ممکن است بر زنجیره جهانی صنعت هسته ای تاثیر بگذارد،اثر ناچیزی برچین خواهد داشت؛زیرا فناوری هسته ای داخلی ما درحال حاضر جایگاه خود را پیدا کرده و سهم بازار آن تنها در آینده افزایش خواهد یافت.
در حال حاضر، صادرکنندگان برای صادرات ژنراتورها، کانتینرها و نرم افزارهای خاص برای استفاده در تاسیسات هسته ای چین باید مجوزهای خاصی را از دفتر صنعت و امنیت (BIS)، بخش وزارت بازرگانی دریافت کنند. صادرکنندگان علاوه بر این باید مجوزهای مناسب را از کمیسیون تنظیم مقررات هسته ای (NRC)، سازمان فدرال مسئول تضمین ایمنی انرژی هسته ای، به منظور صادرات مواد حساس هسته ای و مواد منبع دریافت کنند.
سازمان ملی انرژی چین در بیانیه اخیر اعلام کرده بود که بیش از ۸۵ درصد از تجهیزات مورد نیاز نیروگاه اتمی در این کشور در داخل ساخته شده و در سال های اخیر پیشرفت قابل توجهی در توسعه تجهیزات داشته ایم.
خبرگزاری رویترز درگزارشی اعلام کرده بود:طبق یک مجوز عمومی، دو صادرات مواد هسته ای محدود شده به چین در سال گذشته انجام شد.
این خبرگزاری انگلیسی، افزود: «ادوین لیمن» تحلیلگر منع گسترش سلاح های هسته ای از گروه غیرانتفاعی اتحادیه دانشمندان نگران، گفت که این تغییرات “بیشتر نمادین هستند تا اساسی” و تردید دارند که برنامه تسلیحات هسته ای چین به طور معناداری تحت تاثیر قرار گیرد.
«لیو پنگیو» سخنگوی سفارت چین در واشنگتن، اظهار داشت که اگرچه او نمی تواند به طور خاص در مورد این قانون اظهار نظر کند، چین قاطعانه از پیمان منع گسترش سلاحهای هستهای دفاع می کند و به تعهدات خود نسبت به معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای پایبند است.
وی افزود: پکن با قرار دادن منافع ژئوپلیتیکی بر تلاش های منع سلاح های هسته ای مخالف است.