به گزارش ایرنا، جعفر میعادفر روز چهارشنبه در تشریح روایت سلامت در دولت مردمی که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: پنج هزار و ۷۰۰ آمبولانس در کشور وجود دارد که فرسودگی آنها جدی است و باید نوسازی شوند.
وی ادامه داد: ۶۴ دستگاه اتوبوس آمبولانس و ۳۷۰ دستگاه موتورلانس و ۲۶ هزار نیروی انسانی در اورژانس مشعول کار هستند که ۹۰ درصد آنها عملیاتی هستند.
رئیس سازمان اورژانس کشور تصریح کرد: در ۲ سال اخیر، بیش از ۳۱ میلیون تماس با ۱۱۵ گرفته شد و دومین سازمانی هستیم که مردم بیشترین تماس را با ما دارند.
رئیس سازمان اورژانس کشور تصریح کرد: هشت میلیون و ۵۰۰ ماموریت در سطح کشور انجام شده و در بخش اورژانس هوایی ۶ هرار و ۵۰۰ ماموریت برای بیماران انجام شده و از این ظرفیت برای مسوولان استفاده نشده، از این تعداد ۷۳۰ بیمار به مراکز درمانی منتقل شدند.
زایمان بیش از ۳ هزار مادر در آمبولانس
به گفته میعادفر، ۳ هزار و ۷۳۳ زایمان در آمبولانس در حین انتقال مادر به مراکز درمانی انجام شده ، ۲ پد بالگرد در بیمارستان های غدیر و حضرت مهدی انجام و ۱۴ دستگاه آمبولانس توسط خیران در مناطق محروم و ۱۵۰ دستگاه موتورلانس نیز برای شهرهای بزرگ و ۲۵ دستگاه اتوبوس آمبولانس خریداری و توزیع شده است.
وی اظهار داشت: ۳ هزار و ۵۴۰ هزار نیرو بزودی جدب اورژانس می شوند و سیستم اتوماسیون نیز راه اندازی شده و تمامی عملیات از طریق تلفن همراه ثبت و ضبط می شود.
خدمات اورژانس در پیاده روی اربعین
میعادفر در مورد اربعین گفت: سازمان اورژانس کشور با حکم وزیر بهداشت، به عنوان مسوول کمیته بهداشت و درمان به ستاد اربعین معرفی شده و عملیات ما از ۲۷ مرداد در ۶ مرز آغاز شده ، ۳۷۳ دستگاه آمبولانس ، ۵۸ اتوبوس امبولانس، ۱۲ فروند بالگرد و هواپیما، ۳۴ موتورلانس ، ۲۰ بیمارستان صحرایی و ۱۰ درمانگاه تجهیز شده است.
وی ادامه داد: با توجه به گرمای هوا و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی وسیع اقدام به ایجاد زیرساخت ها در مرزها کردیم، کانکس هایی نیز در مسیرهای زائران ایجاد شده تا افرادیکه دچار گرمازدگی شوند استراحت لازم را داشته باشند و در صورت نیاز اقدامات درمانی نیز توسط نیروهای اورژانس انجام می شود.
ثبت سفارش ۵۰۰ دستگاه آمبولانس جدید
رئیس سازمان اورژانس کشور تصریح کرد: ۳ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان بودجه برای امسال تخصیص یافته که امیدواریم برای تجهیزات به خصوص نوسازی آمبولانس ها هزینه شود و برای ۵۰۰ دستگاه آمبولانس ثبت سفارش نیز در این زمینه انجام شده و در حال تامین ارز هستیم که امیدواریم بانک مرکزی سریعا نسبت به تامین آن سریعتر اقدام کند و امیدواریم تا پایان سال این میزان به یکهزار و ۵۰۰ دستگاه افزایش یابد.
وی ادامه داد: ۳۰۰ دستگاه موتورلانس نیز خریداری شده که بزودی وارد ناوگان اورژانس می شود و امید است اعتبارات جاری سازمان حدود ۳۰۰ میلیارد تومان که برای سوخت ، تجهیزات و نگهداری پایگاهها هزینه می شود، تامین شود.
به گفته وی، از سازمان برنامه و بودجه تقاضا داریم ردیف بودجه ای خاص برای تامین بالگردها نیز تخصیص یابد و دولت قول داده در سال آینده برنامه از برای تجهیز اورژانس هوایی اتخاذ شود.
۱۰ درصد تماس های اورژانس ، مزاحمت است
میعادفر، افزود: حدود ۱۰ درصد تماس ها با اورژانس مزاحمت بوده و برخی افراد بیمار بوده و وقت پرسنل ما را می گیرند بطوریکه یک فرد در روز چهارشنبه سوری ۲۰۰ بار با ۱۱۵ تماس گرفته است.
وی تصریح کرد: حدود سه ماهی است که بطور جدی افراد مزاحم را به مراجع قضایی معرفی می کنیم.
میعادفر از کاهش مرگ و میر مصدوم در زمان حادثه خبر داد و گفت: این میزان از هشت درصد به ۶ درصد کاهش یافته و باید برای سرعت رسیدن آمبولانس مدیریت کنیم و هم افزایی داشته باشیم.
وی در مورد شماره گذاری آمبولانس ها گفت: از طریق دولت رایزنی می کنیم که این مشکل زودتر انجام شده و با ورود آمبولانس های جدید بزودی برطرف می شود.
راه اندازی ۱۱ پایگاه اورژانس بانوان در دولت مردمی
وی عملکرد بانوان را از انجام عملیات اورژانس مطلوب دانست و گفت: ۱۱ پایگاه اورژانس بانوان در دولت مردمی راه اندازی شده و سعی داریم در سراسر کشور گسترش دهیم اما در جاده ها امکان استفاده از حضور آنها نیست.
میعادفر در پایان به وضعیت زائران اربعین اشاره کرد و گفت: ۱۲ نفر در مسیر پیاده روی اربعین گرمازده شده و در اورژانس درمان شدند، افراد مسن، بیماران مزمن و کودکان در معرض خطر گرمازدگی بوده و بهتر است در فرصت دیگری به عراق سفر کنند.