به گزارش خبرنگار ایرنا، سی امین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران یکم شهریور در پارک مشاهیر سنندج و باحضور جمعی از مسئولان کشوری و استانی و ۱۲۹ نفر از جوانان و نوجوانان سراسر کشور آغاز به کار کرد.
این دوره از جشنواره با شعار ایران دوست داشتنی برگزار شده و قرار است جوانان و نوجوانان راه یافته به این رویداد طی سه روز در کارگاه های آموزشی در کنار اساتید برجسته هر رشته به خلق آثاری با مضمون این شعار بپردازند.
در مرحله نخست و بعد از اعلام فراخوان برگزاری سی امین دوره این جشنواره از بین حدود ۹۰۰ نفر شرکت کننده در این رویداد هنری که افزون بر یک هزار اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال کرده بودند.
یکی از مهم ترین دلایلی که باعث شد میزبانی این دوره جشنواره هنرهای تجسمی کشور به کردستان واگذار شود وجود مشاهیر و مفاخر بزرگی در رشته های مختلف هنر تجسمی به ویژه مجسمه سازی، نقاشی و عکاسی است.
دبیر سی امین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران هم در این مراسم اظهار کرد: یکی از ارزشمندی ترین کارها برای اعتلای هر حوزه ای ایجاد بستری است که جوانان و نوجوانان بتوانند در کنار اساتید خود قرار گیرند.
مینا صدری ادامه داد: یکی از ویژگی های بارز این جشنواره برقراری همکاری و همدلی صمیمانه بین هنرمندان و اساتید در رشته های مختلف هنرهای تجسمی است.
مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با اشاره به اینکه حدود ۹۰۰ نفر در این رویداد شرکت کردند، اظهار کرد: در نهایت از این تعداد ۱۲۹ نفر آثارشان مورد تایید برای حضور در این رویداد هنری قرار گرفت.
محمد خراسانی زاده به تفاوت های این دوره از جشنواره با دوره های گذشته اشاره کرد و افزود: در این دوره برای نخستین بار رده سنی نوجوان و جوان از هم تفکیک شدند و آثار رده سنی ۱۵ تا ۱۸ سال نوجوان و ۱۹ تا ۲۴ سال جوان به طور مجزا مورد داوری قرار می گیرند.
وی با بیان اینکه شعار این دوره جشنواره ایران دوست داشتنی است، بیان کرد: از دیگر تفاوت های این دوره از جشنواره، انتخاب یکی از بانوان هنرمند برجسته به عنوان دبیر اجرایی جشنواره است.
مدیرکل هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: بسیاری از جاهای دیدنی ایران هم چون کردستان زیاد شناخته شده نیستند و رسانه ها و هنرمندان برای معرفی بهتر این استان رسالت خطیری برعهده دارند.
مدیریت شهری از توان هنرمندان تجسمی بهره گیرند
فرماندار شهرستان سنندج در افتتاحیه این جشنواره با اشاره به اینکه هنر نقش مهم و انکارناپذیری در روند تکامل بشریت داشته اند، اظهار کرد: امروزه کسی نمی تواند نقش هنر را در بخش های مختلف نادیده بگیرد.
حسن عسگری ادامه داد: اگر هنر و هنرمندان نبودند تاریخ بشر روند تکاملش بدین گونه طی نمی شد بنابراین بخش زیادی از آن مدیون تلاش هنرمندان است.
وی با بیان اینکه هنرمندان در انتقال مفاهیم تمدنی تاثیرگذار هستند، افزود: اندیشه ای در تاریخ می ماند و به آیندگان منتقل می شود که در قالب هنر باشد.
فرماندار شهرستان سنندج بیان کرد: رهبر معظم انقلاب لقب فرهنگی را به استان کردستان داده اند که این به دلیل وجود مفاخر بزرگ و هنرمندان شاخص این دیار بوده است.
عسگری اظهار کرد: در زمینه هنرهای تجسمی هم سنندج زادگاه هنرمندان بزرگ و شناخته شده ای هم چون ضیاالدینی ها و غریب پور هاست.
وی با بیان اینکه این جشنواره به نوعی آموزشی و در راستای انتقال مفاهیم و رشد هنر است، گفت: می طلبد مدیریت شهری از توان هنرمندان هنرهای تجسمی بهره گیرند.
سی امین جشنواره هنرهای تجسمی جوانان ایران به میزبانی شهر سنندج از یکم شهریور تا پنجم این ماه در حال برگزاری است.