تهران- ایرنا- چارلز میشل رئیس شورای اروپا عصر چهارشنبه از تلاش‌های سازمان ملل متحد و ترکیه برای به نتیجه رساندن توافق غلات دریای سیاه حمایت کرد.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، میشل در پیامی ویدیوئی در سومین اجلاس سران «پلتفرم کریمه»، گفت: ما به حمایت از تلاش‌های سازمان ملل و ترکیه برای بازگرداندن طرح غلات دریای سیاه ادامه می‌دهیم.

میشل با اشاره به اینکه روسیه در ماه جولای از توافق ترکیه و سازمان ملل برای صادرات غلات اوکراین از طریق دریای سیاه خارج شد، افزود: مسکو همچنین با آسیب به تاسیسات صادرات مواد غذایی اوکراین از طریق محاصره و حمله به بنادر این کشور، توسط این تاکتیک بی‌رحمانه به آسیب‌پذیرترین افراد در سراسر جهان ضربه می‌زند.

رئیس شورای اروپا همچنین با تاکید بر حمایت اتحادیه اروپا از مبارزه برای آزادی اوکراین، به رسمیت شناختن هرگونه تلاش غیرقانونی برای تغییر وضعیت سرزمین‌های اوکراین از جمله جمهوری خودمختار کریمه و شهر سواستوپل را مردود دانست.

وی افزود: در سپتامبر گذشته روسیه درست مانند آنچه در کریمه انجام داده بود، سعی کرد به طور غیرقانونی دونتسک، لوهانسک، خرسون و زاپرویژیا را ضمیمه خاک خود کند که این موضوع حکایت از تلاش مجدد مسکو برای تصاحب زمین‌های بیشتر، سرقت هویت شهروندان اوکراینی و ربودن فرزندان این کشور دارد.

در همین ارتباط اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اروپا نیز عصر چهارشنبه حمله‌های پهپادی روسیه به تأسیسات ذخیره‌سازی و صادرات غلات اوکراین در بندر ازمیل رودخانه دانوب را به شدت محکوم کرد.

فون در لاین در در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: روسیه عمدا و به طور سیستماتیک زیرساخت‌های غیرنظامی را هدف قرار می‌دهد و هزاران تن غله مورد نیاز جهان را از بین می‌برد.

به گزارش ایرنا، مسکو ۱۷ جولای (۲۶ تیر) تمدید توافق صادرات غلات اوکراین را رد کرد و گفت که "در صورت اجرای بخش روسی آن، آن را تمدید خواهد کرد. "

ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه کشورهای غربی را متهم کرده بود که با وجود تلاش‌های سازمان ملل متحد، غربی‌ها به مفاد این توافق عمل نکردند.

قرارداد کریدور غلات به منظور کاهش تأثیر جنگ روسیه و اوکراین بر قیمت جهانی مواد غذایی و به خصوص تامین غلات مورد نیاز تعدادی از کشورهای وارد کننده با پیشنهاد ترکیه و با همکاری سازمان ملل متحد، روسیه و اوکراین یک سال پیش در استانبول (۲۲ ژوئیه ۲۰۲۲ ـ ۳۱ تیرماه ۱۴۰۱) امضا شد.

این قرارداد ابتدا برای اجرا در مدت ۶ ماه امضا شده بود و در سه دوره متوالی دو ماهه تمدید شد که مهلت تمدید دو ماهه سوم این قرارداد نیز به پایان رسید و با وجود تلاش دولت ترکیه و دبیرکل سازمان ملل، دولت روسیه به علت کوتاهی و کارشکنی غرب در عمل به تعهدات خود در قبال تعدادی از مفاد این قرارداد که مورد نظر روسیه بود، با تمدید آن موافقت نکرد.