تهران - ایرنا - مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران گفت: بهره برداری از ۲ واحد بازیافت نخاله‌های ساختمانی، پیگیری احداث و بهره برداری از ۳۶ تصفیه خانه فاضلاب، تایید نهایی طرح‌های جامع مدیریت پسماند شهرهای استان و حوضه آبریز و کلانشهر تهران و انجام مطالعات مکانیابی و بررسی محل جدید دفع پسماندها در تهران از جمله اقدامات شاخص در این حوزه در دولت سیزدهم بوده است.

به گزارش ایرنا از اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران، علیرضا مزینانی با اشاره به اینکه حفظ سلامت شهروندان، اجرای قانون و ارجحیت منافع عمومی بر منافع اقلیت اولویت محیط زیست استان تهران است، از مجموعه اقدامات این اداره کل از ابتدای دولت سیزدهم تا مرداد امسال در حوزه محیط زیست انسانی و حفاظت ازمنابع آب، خاک و هوا همزمان با گرامیداشت هفته دولت خبر داد.

مزینانی با بیان اینکه از ابتدای دولت تا پایان تیر امسال در مجموع ٢٧ هزار و ٣۶٨ واحد صنعتی و خدماتی استان مورد پایش محیط زیستی کارشناسان قرار گرفته است، افزود: این پایش‌ها به صدور هشت هزار و ٧۴٣ اخطاریه زیست محیطی برای واحدهای آلاینده منجر شد.

وی با اشاره به اینکه موضوع سلامت شهروندان خط قرمز محیط زیست استان تهران است، گفت: پلمب ۲۹۹ واحد آلاینده و غیرمجاز، جمع آوری و انتقال ۴۹۰ واحد صنعتی، هزار و ٧١٢ مورد رسیدگی به شکایات و چهار هزار و ٢٢٣ مورد خوداظهاری واحدهای صنعتی و خدماتی نیز از دیگر اقدامات این اداره کل از ابتدای آغاز بکار دولت سیزدهم تاکنون بوده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران به اقدامات این مجموعه در حوزه مدیریت زیست محیطی آب، خاک و پسماند در این مدت اشاره داشت و گفت: بهره برداری از ۲ واحد بازیافت نخاله‌های ساختمانی با ظرفیت یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن در سال در گود آبعلی، پیگیری احداث و بهره برداری از ۳۶ تصفیه خانه فاضلاب، تایید نهایی طرح های جامع مدیریت پسماند شهرهای استان و حوضه آبریز و کلان شهر تهران و انجام مطالعات مکانیابی و بررسی محل جدید دفع پسماندهای کلان شهر تهران از جمله اقدامات شاخص در این حوزه در دولت سیزدهم بوده است.

تعیین تکلیف ۸۰۰ تن آزبست انبار شده در گمرک تهران

وی پیگیری احداث سه واحد مدیریت یکپارچه پسماند در شهر تهران برای پردازش پسماندها و بهره برداری از نخستین سلول دفن پسماندهای ویژه صنعتی استان را از دیگر این اقدامات برشمرد و تصریح کرد: تعیین تکلیف ۸۰۰ تن آزبست انبار شده در گمرک تهران همچنین پیگیری امحاء کالاهای رسوبی و تاریخ منقضی سازمان اموال تملیکی استان نیز در طی این مدت به انجام رسید.

مزینانی یکی از اقدامات شاخص در حوزه مدیریت منابع آب استان را پیگیری احداث سیستم تصفیه آب پالایشگاه نفت تهران برای استفاده از پساب به عنوان جایگزین آب شهری مورد استفاده عنوان کرد و افزود: این تصفیه خانه که چندی پیش با حضور معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست افتتاح شد و به بهره برداری رسید، با انتقال پساب خروجی تصفیه خانه جنوب تهران به آن، بخشی از آب مورد استفاده این پالایشگاه را تامین می کند.

وی با اشاره به اینکه نظارت بر انتقال پسماندهای ویژه و صنعتی نیز از جمله وظایف نظارتی محیط زیست در این بخش است، افزود: پسماند ویژه و صنعتی با نظارت این اداره کل و از طریق ثبت درخواست در سامانه جامع محیط زیست از واحد های صنعتی و خدماتی استان به مرکز مجاز امحاء منتقل شده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران درباره اقدامات این مجموعه در حوزه آلودگی هوا، به پیگیری رفع مشکل آلودگی هوای ۸۳ واحد صنعتی اشاره داشت و گفت: همچنین پایش و رصد روزانه سوخت و ممنوعیت استفاده از مازوت در نیروگاه‌ها و پایش هفتگی مراکز معاینه فنی خودرو از دیگر اقدامات انجام شده حوزه آلودگی هوا است.

رصد شبانه‌روزی وضعیت کیفی هوا از طریق ۲۸ ایستگاه سنجش

مزینانی با بیان اینکه این اداره کل وضعیت کیفی هوا را به صورت شبانه‌روزی از طریق ۲۸ ایستگاه سنجش آلودگی هوا رصد می کند، ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ ایستگاه سنجش آلودگی هوای شهرستان قدس به بهره برداری رسید و ایستگاه شهرستان بهارستان نیز در مرحله تجهیز و بهره برداری است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران، گفت: به منظور رصد دقیق تر وضعیت انتشار بوی نامطبوع در جغرافیای استان تهران، سه دستگاه سنجش بو خریداری و به صورت دوره ای در نقاط مختلف نصب شده و داده‌های آن مورد تجزیه و تحلیل قرار می گیرد.

وی به اقدامات انجام شده این اداره کل در حوزه استقرار واحد های صنعتی و ارزیابی اثرات زیست محیطی در این مدت اشاره کرد و گفت: با پنج هزار و ٣۶٠ پرونده‌ای که ملاحظات زیست محیطی را رعایت کرده‌اند موافقت شده و مابقی در دست بررسی است.

صدور ۲۱۶ مورد مجوز ترخیص کالاهای مبتنی بر عدم تخریب لایه ازون

مزینانی صدور ۲۱۶ مورد مجوز ترخیص کالاهای مبتنی بر عدم تخریب لایه ازون از طریق سامانه EPL را از دیگر این موارد برشمرد و اظهار داشت: مهمترین رویداد ها در این حوزه بازنگری ضوابط استقرار واحدهای صنعتی و تولیدی و ابلاغ آن در فروردین امسال با همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و با هدف تسهیل در بررسی و صدور مجوزها و ساماندهی و رفع موضوع محدودیت استقرار در محدوده ۱۲۰ کیلومتری واحدهای صنعتی اطراف تهران برای واحدهای مستقر در شهرک های صنعتی و یا واحدهای دارای مجوز در محل خود بر اساس ابلاغ تصویب نامه هیئت وزیران در سال ۱۴۰۱ بوده است.