امیرعرفان هاشمی رئیس هیات شطرنج استان همدان روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در خصوص این مسابقات اظهار کرد: ۲۷ نفر از این تعداد شطرنج باز استاد بزرگ کشورهای مختلف جهان هستند که در کنار حریفان ایرانی خود برای تصاحب جایزه نقدی سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریالی معادل ۶ هزار دلار رقابت میکنند.
وی اضافه کرد: حضور این تعداد شطرنج باز در ادوار گذشته اوپن بین المللی ابن سینا بیسابقه است و یکی از دلایل مهم آن قرار گرفتن در تقویم فدراسیون جهانی است.
هاشمی بیان کرد: این رقابتها در سه جدول برگزار میشود، که جدول A شامل بازیکنان دارای عنوان استادی یا درجه بین المللی ۱۸۰۰ و بالاتر، جدول B شامل بازیکنان دارای درجه بین المللی کمتر از ۱۸۰۰ و جدول C شامل بازیکنان رده سنی کمتر از ۱۲ سال است.
وی خاطرنشان کرد: قوانین فدراسیون جهانی فیده بر این مسابقات حاکم است و جدول A شامل اساتید و در ۹ دور، جدول B در ۱۱ دور و جدول C با توجه به تعداد شرکت کنندگان بین ۹ تا ۱۱ دور انجام خواهد شد.
به گزارش ایرنا، شانزدهمین دوره شطرنج اوپن ابن سینا شهریورماه ۱۳۹۸ برگزار شد و پس از آن، این مسابقات به دلیل شیوع کرونا و برخی مشکلات تعطیل شد.
مسابقاتی که با ۹ دور و رقابت استادان بزرگ و بین المللی شطرنج برگزار شد و مسعود مصدق پور از خراسان رضوی پیروز میدان شد.
قرار گرفتن بازیهای شطرنج در تقویم سایت فدراسیون جهانی یکی از دستاوردهای مهم تاریخ شطرنج استان همدان بود که منجر به برگزاری ۱۶ دوره با حضور چهرههای شاخص این رشته در جهان از جمله آلکسی شیروف سوپر استاد بزرگ شطرنج جهان، استاد بین المللی سرگی گریشچنکو از کشور روسیه، استانیسلاو بوگدانوویچ استاد بزرگ شطرنج اوکراین، سرگئی تیویاکوف استاد بزرگ و سرشناس شطرنج کشور هلند و استاد بزرگ ویتالی سیووک از اوکراین و اولگ کورنیف شطرنجباز سرشناس اسپانیا شد.