قصرشیرین- ایرنا- بزرگراه تجاری برکت به طول ۳.۴ کیلومتر از طرح های زیرساختی اربعین در مرز خسروی به منظور جدا سازی تردد کامیون های تجاری از مسیر رفت و آمد زائران به بهره برداری رسید و زیربار ترافیکی رفت.

به گزارش روز جمعه ایرنا، استاندار کرمانشاه در حاشیه افتتاح این بزرگراه ترانزیتی در جمع خبرنگاران گفت: این جاده یکی از اقدام های خوب و راهبردی است که به منظور ایمنی سفر زائران و همچنین تداوم روند فعالیت های تجاری و تضمینی برای صادرات استان احداث شده است.
محمد طیب صحرایی افزود: این طرح در مدت ۴۰ روز و با یک اقدام جهادی و شبانه روزی به همت قرارگاه نجف اشرف سپاه پاسداران عملیاتی شد که باعث می شود صادرات و واردات از مرز خسروی با وجود تردد زائران بدون وقفه انجام شود.

فرمانده قرارگاه نجف اشرف سپاه پاسداران انقلاب اسلامی نیز جاده برکت را از طرح های زیرساختی اربعین امسال به عنوان یک اقدام بسیار ارزشمند توصیف کرد و گفت: تاکنون در هیچ مقطع و دورانی به این اندازه برای اربعین روی جاده‌ها و زیرساخت‌های مرز خسروی کار نشده است.
سردار محمدنظر عظیمی افزود: امیدواریم با توجه به اقدام های انجام شده مرز خسروی بازهم جایگاه گذشته خود را در تردد زوار به دست آورد.

جاده برکت به طول ۳.۴ کیلومتر ظرف مدت ۴۰ روز با ۸۱۰ میلیارد ریال احداث شد، که این جاده مسیر ترانزیتی مرز خسروی را از مسیر مسافری جدا نموده و زوار عتبات عالیات با امنیت بیشتری به سمت مرز تردد می‌کنند.

این جاده از کیفیت مناسبی برای تردد کامیون‌ها و ماشین‌های سنگین برخوردار است و در حال حاضر تردد در آن صورت می‌گیرد و هیچ مشکلی ندارد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

سال گذشته در مجموع ۵۰۰ هزار زائر در ایام اربعین از مرز خسروی تردد کردند که به گفته ی مسوولان با توجه به توسعه زیر ساخت ها و ۲۴ ساعته شدن تردد از این گذرگاه، امسال پیش بینی ها حاکی از سه برابر شدن تردد زائران از این مرز رسمی به عنوان اصلی ترین و قدیمی ترین محل تردد زائران به عتبات عالیات و کربلای معلا است.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

برچسب‌ها