به گزارش حوزه سیاست خارجی ایرنا؛ مهدی صفری معاون اقتصادی وزارت امور خارجه گفت: ما با پنج کشور عضو بریکس روابط بسیار خوبی داریم و در چهارچوب بریکس میتوانیم روابط تجاری و اقتصادی با یکدیگر را گسترش بدهیم، بریکس توانایی تجارت و مبادلات مالی ما را ارتقا خواهد داد.
وی افزود: در این چهارچوب با رئیس بانک NDB (بانک اعضای بریکس) ملاقاتی داشتم و از وی دعوت شد که به زودی به ایران بیایند تا ما سهمی به عنوان عضو جدید در این بانک داشته باشیم و از پتانسیلهای این بانک جهت فاینانس پروژهها استفاده کنیم. این قدم مثبت و مفیدی خواهد بود. رئیس بانک بریکس نیز به شدت از حضور ایران در این بانک استقبال کرد.
معاون دیپلماسی اقتصادی وزیر امورخارجه خاطرنشان کرد: ورود ایران به بریکس موجب تقویت چندجانبهگرایی و تقویت قدرت سیاسی، اقتصادی و تجاری ایران خواهد شد و به تضعیف یک جانبه گرایی میانجامد.
صفری ادامه داد: ما نیز امتیازاتی برای کشورهای بریکس داریم. از جمله موضوع علم و فناوری که اتفاقا رئیس جمهور برزیل و نخست وزیر هند در ملاقاتهای خود با رئیس جمهور ایران خواهان تقویت روابط در این حوزه بودند.
وی تاکید کرد: مسائل انرژی و کریدورهایی که از طریق ایران، شمال را به جنوب و شرق را به غرب متصل میکند برای کشورهای عضو بریکس اهمیت دارد چرا که ایران در تامین امنیت انرژی از طریق خلیج فارس و دریای عمان نقش تعیین کنندهای دارد.
به گزارش ایرنا، آیت الله سید ابراهیم رئیسی شامگاه پنجشنبه به وقت محلی، پس از شرکت و سخنرانی در پانزدهمین نشست "بریکس" در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی که با پذیرش عضویت کشورمان در این گروه مهم و قدرتمند بینالمللی همراه بود، دقایقی پیش این کشور را به مقصد ایران ترک کرد.
رئیس جمهور در این سفر حدوداً ۱۷ ساعته، همچنین با روسای جمهور چین، برزیل، سنگال، تانزانیا و نخست وزیران هند و بنگلادش نیز دیدار و گفتگو کرد.
پذیرش عضویت رسمی جمهوری اسلامی ایران در سازمان منطقهای مهم شانگهای و حالا گروه بریکس، در کنار تعمیق روابط با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، فعالتر کردن همکاریها با سازمان اکو و گسترش و تقویت روابط و همکاریها با کشورهای همسایه، همسو و دوست که افزایش قابل توجه مبادلات تجاری کشورمان را به دنبال داشته، در سایه سیاست خارجی جامع، متوازن و مبتنی بر همگرایی دولت سیزدهم حاصل شده است.