مهرداد شریفی روز شنبه با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای والامقام دولت به ویژه شهیدان «رجایی» و «باهنر»، هفته دولت را فرصتی مناسب برای تببین دستاورد های حوزه سلامت دانست.
او با اشاره به نگاه ویژه دولت سیزدهم به مجموعه سلامت و گام های بلندی که تاکنون در این حوزه در استان فارس برداشته شده است، گفت : یکی از مهمترین رسالت های وزارت بهداشت در دولت سیزدهم، پرداختن به موضوع عدالت و تعالی نظام سلامت و تلاش در راستای بهره مندی و دسترسی عادلانه همه افراد جامعه به مولفه های سلامت بوده که در ابعاد مختلف، مورد توجه قرار گرفته است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز با نگاهی به مسیر توسعه خدمات حوزه درمان فارس از شهریور سال ۱۴۰۰ تا کنون، مجموعه درمان فارس را شبکه ای گسترده شامل ۶۹ بیمارستان با هفت هزار و ۹۸۰ تخت فعال، هزار و سیصد درمانگاه و موسسه درمانی، هزار و ۶۰۹ مطب متخصص، یک هزار و ۳۰ مطب عمومی و ۵۱۳ دفتر کار عنوان کرد.
او با بیان اینکه حدود ۷۲ درصد تخت های بیمارستانی موجود در استان فارس دانشگاهی و دولتی است، این موضوع را نشانگر سهم بالای دولت در حوزه درمان فارس برشمرد و اضافه کرد: از نظر مجموع تعداد تخت های بیمارستانی نسبت به جمعیت، شاخص کشور یک و ۷۵ صدم و شاخص استان یک و ۸۴ صدم بوده که در این حوزه، شاخص فارس، بیشتر از میانگین کشوری است.
خدمت رسانی به بیش از ۵ میلیون بیمار در مراکز درمانی فارس
به گفته این مقام مسوول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، مجموعه درمان فارس در دو سال گذشته، پذیرای بالغ بر پنج میلیون بیمار مراجعه کننده به بیمارستان های دولتی زیر مجموعه دانشگاه بوده و تلاش شده تمامی خدمات موردنیاز این بیماران در سطوح اولیه تا فوق تخصصی، بدر ۲ سال گذشته خبر داد و گفت:به طور کامل ارائه شود.
شریفی با اشاره به اعزام ۲۳۲ پزشک متخصص، ۱۹۵ پزشک عمومی و ۳۲ پزشک فوق تخصص به مراکز درمانی زیرمجموعه دانشگاه طی دو سال گذشته، این اقدام را تلاشی برای شتاب بخشیدت به فرآیندهای ارایه خدمات درمانی و توزیع عادلانه خدمات درمانی در سطح استان دانست.
او ادامه داد: از شهریور ۱۴۰۰ تا کنون، بیش از ۶۰۸ هزار عمل جراحی اورژانسی و ۱۵۰ هزار عمل جراحی غیر اورژانسی در بیمارستان های زیر مجموعه دانشگاه علوم پزشکی شیراز انجام شده است.
انجام بیش از ۲ هزار جراحی پیوند اعضا طی ۲ سال گذشته
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز اظهار کرد: با همیاری و تلاش شبانه روزی اساتید، پزشکان، کارکنان و اعضای تیم های درمانی طی دو سال گذشته تاکنون، بالغ بر دو هزار و ۱۲۷ جراحی پیوند اعضا، ۲۱۷ کاشت حلزون شنوایی و ۳۵۸ پیوند مغز استخوان در فارس انجام شده است.
راه اندازی ۲۱ پایگاه اورژانس، تحویل هشت دستگاه موتورلانس و سه دستگاه اتوبوس آمبولانس جدید به ناوگان اورژانس ۱۱۵ و جذب ۱۵۴ تکنسین فوریت های پزشکی، از دستاوردها و اقدامات دولت سیزدهم در حوزه اورژانس پیش بیمارستانی بوده که این مقام مسوول در دانشگاه به آن اشاره کرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: اورژانس دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در حال حاضر با ۱۷۰ پایگاه شهری و جاده ای، چهار دستگاه اتوبوس آمبولانس، ۱۳ دستگاه موتورلانس و سه فروند بالگرد در خاک پهناور فارس در کنار مردم به صورت شبانه روزی ارایه خدمت می کند.
شریفی با اعلام تحویل بیش از چهار هزار و ۲۰۰ میلیارد ریال تجهیزات پزشکی به مراکز زیر مجموعه دانشگاه از ابتدای فعالیت دولت سیزدهم تاکنون ادامه داد: تحویل هفت دستگاه سی تی اسکن، سه دستگاه ماموگرافی دیجیتال، ۳۶ دستگاه سونوگرافی، ۱۱ دستگاه ویدئو اندوسکوپ، ۴۴ دستگاه الکتروکوتر و ۴۶ دستگاه دیالیز، بخشی از دستگاه های افزوده شده به چرخه ارایه خدمات درمانی فارس در این بازه زمانی است.
تحقق اهداف جوانی جمعیت در عرصه درمان
شریفی افزود: از آغاز به کار دولت سیزدهم تا کنون، برای نخستین بار پنج مرکز درمان ناباروری در سطح دو در شهرستان های استان فارس پس از شهر شیراز، آغاز به کار کرد که می تواند گامی نو در عرصه خدمت به زوجین نابارور برای دسترسی آسان آنان به خدمات این حوزه باشد.
شریفی یادآور شد: تجهیز و راه اندازی بیمارستان شهدای سلامت در شهر نی ریز با ۱۲۰ تخت بستری، بیمارستان حضرت امام علی (ع) شهر کازرون با ۱۰۰ تخت بستری و بیمارستان صدیقی شهر گله دار با ۳۲ تخت بستری، از دیگر دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه درمان فارس است.