به گزارش ایرنا، شهنام اشتری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، مجموع اعتبارات هزینه شده برای طرح های فوق را بیش از ۹۱۰ میلیارد ریال اعلام و اضافه کرد: این طرح ها در بخش های مختلف صنعتی، زیست محیطی، هوشمندسازی و مناطق حفاظت شده آذربایجان شرقی به مورد بهره برداری می رسند.
وی هوشمند سازی پایش منطقه حفاظت شده ارسباران را یکی از مهمترین طرح های آماده افتتاح برای هفته دولت عنوان کرد و افزود: برای اجرای این طرح که مفدمات آن از پارسال شروع شده بود بیش از ۴۰ میلیارد ریال هزینه شده است.
اشتری یادآور شد: با هوشمندسازی پایش منطقه حقاظت شده ارسباران بسیاری از مسایل و مشکلات پیرامون حفاظت، محیط بانی و نگهداری و پایش گونه های جانوری در سریع ترین زمان ممکن میسر خواهد شد.
وی مرکز اطفای حریق و ناوبری خودروهای عملیاتی با هزینه های ۵۰۰ میلیارد ریال، پایش پهپادی مناطق حفاظت شده استان با سرمایه گذاری ۷۰۰ میلیارد ریال، راه اندازی سامانه بیسیم پیشرفته با هزینه ۵۰۰ میلیارد ریال، سامانه موتورخانه هوشمند اداره کل محیط زیست آذربایجان شرقی و مراغه با هزینه ۱۲۰ میلیارد ریال و استقرار سیستم پایش آنالین ذوب و نورد بناب با هزینه ۳۴۰ میلیارد ریال را از جمله طرح های آماده افتتاح حوزه محیط زیست استان برشمرد.
اشتری ادامه داد: تصفیه خانه یک واحد بخش خصوصی با سرمایه گذاری ۱۲۰ میلیارد ریال از دیگر طرح های آماده بهره برداری طی هفته دولت امسال است.
وی بهره برداری از واحد گوگردسازی SRP پالایشگاه نفت تبریز را یکی از مهمترین و بزرگترین طرح های آماده افتتاح زیست محیطی آذربایجان شرقی اعلام و اظهار کرد: برای اجرای این طرح محوری که نقش بسیار بزرگ در کاهش آلودگی هوای تبریز خواهد داشت، ۲۰ هزار میلیارد ریال هزینه شده است.
وی از آذربایجان شرقی به عنوان یکی از صنعتی ترین استان های کشور نام برد و گفت: بر همین اساس مسایل زیست محیطی و آلودگی استان نیز دارای اهمیت خاصی است.
اشتری تعداد واحدهای صنعتی استان را بیش از چهار هزار واحد اعلام کرد و گفت: واحدهای صنعتی بزرگ و مهمی مثل پالایشگاه، پتروشیمی، سیمان، گچ، داروسازی، فولاد، معادن مس در این استان فعال است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست آذربایجان شرقی تعداد محیط بانی های فعال آذربایجان شرقی را ۳۰ باب و تعداد ادارات شهرستان ها را ۲۱ اداره و نمایندگی مستقر در شهرستان ها اعلام کرد.
اشتری با اشاره به اینکه مجموع مساحت جنگل های آذربایجان شرقی معادل ۱۸۸ هزار هکتار است، ادامه داد: در این عرصه های جنگلی تنوع گونه های گیاهی به استعداد ۲ هزار و ۵۰۰ گونه و تنوع گونه های جانوری به تعداد ۳۴۶ گونه شناسایی و ثبت شده است.