دکتر سید کاظم غفاریان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از ابتدای سال جاری تا تاریخ چهارم مرداد ماه امسال ۴۵ مرکز مداخلهگر پزشکی شناسایی و مهر و موم شد که طی یک ماه اخیر با مهر و موم شدن ۱۵ مرکز مداخله گر سلامت دیگر میزان مراکز مداخله گر سلامت ۳۳ درصد رشد یافته است.
وی ادامه داد: این ۱۵ مرکز غیرمجاز در حوزه پوست و مو فعالیت داشتند که در قالب کارگروه مبارزه با مداخلهگران سلامت و در راستای حفظ سلامت شهروندان این مراکز مهر و موم و پرونده آنها به مراجع قانونی ارسال شد.
مدیر نظارت بر درمان و اعتباربخشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: افراد فاقد صلاحیت و مجوز در این مراکز، در زمینههای زیبایی، پوست، مو، تزریق ژل و بوتاکس و لیزر فعالیت داشتند که بنا بر گزارشهای رسیده، بازدید نامحسوس انجام شد و این مراکز نیز به مراجع ذیصلاح معرفی شدند.
غفاریان افزود: در یکی از این مراکز غیرمجاز، یک فرد تبعه کشور خارجی خود را پزشک معرفی میکرد و خدمات ژل و بوتاکس را به صورت غیرمجاز انجام میداد و در یکی دیگر از این مراکز یک بانو بدون مجوز و صلاحیت، خدمات غیرمجاز اعم از ارائه خدمات لیزر و پاکسازی پوست را در یک مزون انجام میداد.
وی اضافه کرد: در سایر موارد دیگر نیز ارائه خدمات لیزر و ژل و بوتاکس و پاکسازی تتو و خدمات برنزه کردن پوست (سولاریوم)، در مکانهایی همچون آرایشگاه و زیرزمین و منازل مسکونی به صورت غیرمجاز انجام میشد.
مدیر نظارت بر درمان و اعتباربخشی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مداخله گران سلامت، تهدیدی برای سلامت جامعه محسوب می شوند و مردم باید آگاهانه و هوشمندانه به این مراکز اعتماد نکنند و گزارشهای مردمی در برخورد با متخلفان و مداخلهگران بسیار حائز اهمیت است و مردم میتوانند گزارشها و شکایتهای خود را به سامانه ۱۹۰ گزارش دهند و یا موارد تخلف را در سامانه جامع نظارت معاونت درمان ثبت کنند.
دانشگاه علوم پزشکی مشهد با ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در ۱۶ شهرستان خراسان رضوی، ۸۰ درصد از جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری این استان را زیر پوشش دارد و ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به جمعیت ۱۸ شهرستان دیگر این استان بر عهده دانشگاههای علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربتحیدریه، نیشابور و دانشکده علوم پزشکی تربتجام است.