رسول جلیلی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا درباره علت علاقه دانشآموزان به تحصیل در دانشگاه صنعتی شریف اظهار داشت: دانشگاه صنعتی شریف، بر اساس رتبهبندیهای معتبر بینالمللی، برترین دانشگاه صنعتی ایران و یکی از دانشگاههای شاخص آسیا و جهان است و همواره تلاش کرده با فراهم کردن بستر مناسب برای انجام فعالیتهای آموزشی، پژوهشی و فناوری در محیط داخلی و پیرامونی دانشگاه، علاوه بر حفظ و تقویت رتبه علمی خود، میزبان خوبی برای برترینهای آزمون سراسری در مقاطع کارشناسی، ارشد و دکترا باشد و به همین دلیل شاهد آن هستیم که از ۱۰۰ رتبه برتر کنکور سراسری در رشته ریاضی، معمولا بیش از نود درصدشان شریف را برای تحصیل انتخاب میکنند.
وی افزود: این برتری به شکلهای گوناگون خود را نشان میدهد که از جمله آن میتوان به برتری دانشجویان شریف در المپیادهای دانشجویی، مسابقات علمی کشوری و بینالمللی، کسب رتبههای برتر در کنکور کارشناسی ارشد و دکتری و انتشار مقالات باکیفیت در مجلات معتبر بینالمللی اشاره کرد. دانشآموختگان و استادان برجسته شریف نیز همواره شواهدی بر این مدعا بودهاند.
رییس دانشگاه شریف درباره برنامه های غیرعلمی دانشجویان این دانشگاه گفت: پویایی و نشاط فضای دانشجویی شریف، در کنار تمام تلاشهای علمی، پژوهشی و آموزشی در سالهای مختلف، میان تمامی دانشگاهها زبانزد بوده است. برگزاری برنامهها و نشستهای فرهنگی و هنری، تولید اثرات رسانهای، مراسم مذهبی، هیات های دانشجویی و برنامههای سیاسی، مسابقات و تمرینات ورزشی گسترده، همواره در شریف نقش بسیار پررنگی داشته و به نوعی بخشی از زندگی دانشجویان بوده است.
جلیلی افزود: تیمهای ورزشی دانشجویان شریف خیلی اوقات در کشور رتبه قهرمانی را کسب کردهاند. ما معتقد به ضرورت رشد دانشجویان در ابعاد مختلف و کسب همه مهارتهایی که برای کار و زندگی نیاز دارند، هستیم.
شریف دارای بیشترین حجم پروژههای صنعتی
وی درباره اینکه ارتقای رتبه علمی فقط برای دانشگاه صنعتی شریف مهم است یا به حل مشکلات جامعه هم توجه دارد، گفت: دانشگاه صنعتی شریف در سالهای متمادی فعالیت خود، همواره تلاش کرده با توجه به دغدغه اعضای دانشگاه اعم از دانشجویان، اساتید، کارکنان و دانشآموختگان و همچنین رسالت اجتماعی که بر دوش خود احساس میکند، نسبت به رفع مشکلات جامعه اقدام کرده و مسائل و نیازهای علمی، پژوهشی و صنعتی کشور را تا حد امکان و توان مرتفع ساخته و به رشد، بالندگی و توسعه کشور کمک کند.
رییس دانشگاه شریف افزود: شاهد این ادعا آن است که این دانشگاه بیشترین حجم پروژههای ارتباط با صنعت را نسبت به همه دانشگاههای کشور دارد. این پروژههای صنعتی توسط حلقههای پژوهشی که توسط دانشجویان حول یک یا چند استاد شکل میگیرد، انجام میشوند و شریف در این زمینه همیشه رتبه اول را در کشور داشته است.
جلیلی درباره اشتغال دانشآموختگان این دانشگاه نیز گفت: دانشگاه صنعتی شریف همیشه در این زمینه پیشرو و برای سایر دانشگاهها الهامبخش بوده است. شریف اولین دانشگاه کشور بود که به مساله کارآفرینی توجه کرد؛ اولین مرکز کارآفرینی کشور در سال ۱۳۷۹ در دانشگاه صنعتی شریف ایجاد شد؛ بسیاری از مدیران کسب و کارهای بزرگ و شناختهشده کشور دانشآموخته این دانشگاه هستند.
وی با بیان اینکه اولین ناحیه نوآوری کشور پیرامون دانشگاه صنعتی شریف شکل گرفت و آن را همچون نگینی دربرگرفت، افزود: زیستبوم نوآوری اطراف شریف که در حال حاضر بیش از ۶۰۰ شرکت فناور و دانشبنیان را در خود جای داده، نمونهای از این دیدگاه است؛ عطش این شرکتها برای جذب دانشآموختگان شریف قابل انکار نیست؛ این شرکتها که هر سال به تعدادشان افزوده میشود، علاوه بر جذب نخبگان دانشگاهی و بسترسازی جهت استفاده از ظرفیت آنها، چالشهای گوناگونی را در کشور رفع کرده و دستاوردهای مهمی را روانه جامعه کردهاند.
رییس دانشگاه شریف درباره وقایع پاییز سال قبل و ابهاماتی که در مورد این دانشگاه در ذهن مردم ایجاد کرد و اینکه تصاویری که در آن روزها از شریف مخابره شد، تا چه حد واقعی است نیز گفت: وقایع پاییز سال قبل التهاباتی را در همه دانشگاهها ایجاد کرد؛ اما از آنجا که شریف برای ایران و ایرانی مهم است، طبیعی است که اتفاقات شریف هم بیشتر از بقیه دانشگاهها زیر ذرهبین قرار گیرد و انعکاس رسانهای داشته باشد.
وی افزود: واقعیت شریف بیش از ۱۳ هزار استاد، دانشجو و کارمندی هستند که هر روز در حال تلاش برای علمآموزی، پژوهش در لبه علم، توسعه فناوریهای بهروز، ایجاد کسب و کارهای جدید و زایش بخشی از شرکتهای دانشبنیان کشور هستند. واقعیت شریف استادانی هستند که پس از تحصیل در معتبرترین دانشگاههای دنیا با عشق به خدمت به کشور بازگشتهاند و در این دانشگاه در حال تربیت نسلهای بعد از خود و در حال ارائه خدمات آموزشی، پژوهشی و فناورانه به جامعه و سازمانهای بزرگ صنعتی هستند.
ضمن تحمل تکثر فکری، موظف به پایبندی نسبت به هنجارهای اجتماعی هستیم
جلیلی ادامه داد: شریفی واقعی، نسبت به قوانین و اعتلای کشور حساس است و آن را موضوع مهمی میداند؛ علمآموزی، پژوهش، توسعه فناوری و خدمت به جامعه بخشی از اصول شریف است و زحمات دانشآموختگان ما در مسئولیتهای مختلف کشوری نیز گویای همین است. شریف تصویر واقعی خود را در رویدادهای پرشور دانشجویی و برنامههای مذهبی از جمله مراسم هیات دانشگاه نشان می دهد و ضمن تحمل تکثر فکری، خود را موظف به پایبندی به هنجارهای اجتماعی میداند و با ناهنجاری برخورد میکند و آن را برنمیتابد؛ چهره واقعی شریف را در آزمایشگاهها و تحقیقات علمی شریف و در فضای پویای ورزشی و اجتماعی شریف باید دید.
رییس دانشگاه شریف تاکید کرد: خود را موظف میدانیم تا این میراث ارزشمندی را که بیش از نیم قرن منشأ اثرات و برکات در کشور بوده است، حفظ و برای ارتقای جایگاه آن تلاش کنیم و در این راه آنها را که با تلاششان به این روند کمک کرده و به اعتبار دانشگاه میافزایند، ارج نهاده و قدر بدانیم و از ظرفیتشان استفاده کنیم و از طرفی اقداماتی راکه باعث خدشهدارشدن این جایگاه در ابعاد فرهنگی، اجتماعی و علمی میشود، برنتابیده و با آنها برخورد کنیم.
وی گفت: از طرفی تاکید دائمی بر رعایت آییننامههای آموزشی، اخلاقی، فرهنگی و اجتماعی را همواره مد نظر قرار دادهایم و این روند را هم ادامه خواهیم داد و در یک جمله «حراست از کیان شریف» را برای خود و همه خانواده شریف واجب میدانیم و به رشد آن کمک و با عوامل اخلال در آن برخورد میکنیم.
جلیلی افزود: این حساسیت اختصاص به شریف ندارد و همه دانشگاههای مطرح دنیا بر رعایت هنجارهای اجتماعی در محیط علمی تاکید دارند و آییننامههای خود را به صورت مجدانه اجرا میکنند و ما نیز باید در همین مسیر گام برداریم.