به گزارش ایرنا دکتر "سید مهدی هاشمی" روز شنبه به مناسبت هفته دولت در جمع خبرنگاران افزود: همچنین سازمانهای مردم نهاد استان هم ۳۰ میلیارد تومان به حوزه سلامت کمک کردند.
وی اظهار کرد: راه اندازی فعالیت مرکز کاشت حلزون در بیمارستان شهید دکتر رهنمون ، فعالیت مرکز پیوند مغز استخوان در بیمارستان شهید صدوقی ، انجام اولین عمل جراحی تعویض دریچه قلب بدون جراحی باز از اقدامات شاخص دانشگاه علوم پزشکی در یکسال گذشته است.
هاشمی افزود: در یکسال گذشته ۴۹ پرونده حوزه بهداشت و درمان استان به کمیسیون ماده ۱۱ در راستای اقدامات نظارتی دانشگاه ارجاع داده شد که در این زمینه ۱۸ مورد از این پروندهها به تعزیرات حکومتی، ۱۸ مورد به سازمان نظام پزشکی و ۱۳ مورد نیز برای بررسی قضایی به دادسرا ارجاع شده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد طراحی و اجرای برنامه تامین سلامت کارکنان یزد نوین(تسکین)، واکسیناسیون تکمیلی ۳۴ هزار نفر اتباع غیرایرانی زیر ۱۵ سال ساکن استان و بیماریابی سل در بیش از ۲۳ هزار نفر از اتباع غیرایرانی و شناسایی ۶۳ بیمار جدید از دیگر اقدامات صورت گرفته در یکسال اخیر این دانشگاه بیان کرد.
وی در ادامه از اخذ مجوز راه اندازی رشته تخصصی جراحی مغز و اعصاب جهت پذیرش دستیار، اخذ مجوز پذیرش دانشجو در رشته کارشناسی ارشد نانوفناوری پزشکی و کارشناسی ارشد سلامت در بلایا، کسب مدال طلا در چهاردهمین المپیاد علمی دانشجویان پزشکی و کسب رتبه اول در رنگ بندی مدالهای چهاردهمین المپیاد ورزشی دانشجویان علوم پزشکی کشور و اخذ تاییدیه دو ساله در اعتباربخشی برنامه پزشکی عمومی را از دیگر اقدامات این دانشگاه ذکر کرد.
وی در مورد اقدامات حوزه معاونت غذا و داروی دانشگاه نیز به کسب رتبه های اول در اجرای برنامه اعتباربخشی روشهای آزمونهای شیمیایی و محصولات بهداشتی در کشور، نمونههای مهارت آزمایی سم آفلاتوکسین و ارتقای توانمندسازی آزمایشگاههای سطح دو کشور و کسب مجوز اندازه گیری باقیمانده آفت کشهای کشاورزی از سازمان غذا و دارو، اشاره کرد.
دکتر هاشمی به دستاوردهای سازمان اورژانس استان در یکسال اخیر اشاره کرد و گفت: افزایش تعداد ۱۰ پایگاه اورژانس ۱۱۵، آغاز بکار پایگاه اورژانس در بافت تاریخی یزد، ایجاد پایگاه آموزشی فوریتهای پزشکی و برگزاری ۱۱ دوره تخصصی پدافند غیرعامل در مرکز CBRNE و راه اندازی سامانه نظارتی اورژانس(سایبان) و نیز راه اندازی سامانه امدادخواهی ناشنوایان و اتصال دیسپاچینگ اورژانس به سامانه موقعیت یاب جغرافیایی از اقدامات این بخش است.
وی افزود: نوسازی و بهرهبرداری از بیمارستان بحران یزد با اعتباری بالغ بر ۲۷۰ میلیارد تومان و پیشرفت ۷۰ درصدی ساخت و طرح توسعه پنج بیمارستان در سطح استان با اعتباری بالغ بر ۶۰۰ میلیارد تومان از طرحهای شاخص انجام شده توسط معاونت توسعه مدیریت و منابع دانشگاه است.
کمترین مرگ و میر در اعمال پیوند در یزد
معاون درمان علوم پزشکی استان یزد هم در این نشست گفت: در دولت سیزدهم تلاش کردیم تا بخش درمان استان را از ارائه خدمات پایهای و زیرساختی به سمت خدمات با تکنولوژی بالا حرکت دهیم که نمونه اقدامات صورت گرفته در این راستا آماده سازی و نصب دستگاههای پت اسکن، شتاب دهنده خطی در حوزه تشخیص سرطان و انجام اعمال جراحی به روز دنیا، قابل اشاره است.
دکتر "سید کاظم رضوی" افزود: هم اکنون استان یزد به لحاظ تعداد پزشک، تعداد تخت به جمعیت و نیز تجهیزات و کادر درمان رتبه اول کشور را در اختیار دارد و جزو برخوردارترین استانهای کشور در حوزه درمان است.
وی از تجهیز بیمارستانهای مهریز و تفت به تختهای رفاهی در راستای توسعه گردشگری سلامت گفت: استان یزد خوشبختانه کمترین مرگ و میر را در اعمال پیوند در سطح کشور دارد به طوری که ۸۰ درصد این اعمال که شامل تاکنون ۶۶ مورد پیوند کبد و ۱۵۰ پیوند کلیه است، موفقآمیز بوده است.
دکتر رضوی با اشاره به مهاجرپذیری استان در حوزه درمان و گلایه مردم از این موضوع جهت دریافت خدمات این بخش خاطرنشان کرد: در شهر یزد پنج کلینیک درمانی با حضور اساتید دانشگاه برقرار است که عمدتاً به روز نوبت دهی میکنند ولی غالباً شاهد مراجعه به کلینیک خاتم الانبیاء و مشکلاتی برای شهروندان هستیم که امیدواریم با مراجعه مردم به سایر کلینیکها شاهد کاهش ازدحام در این کلینیک و تسهیل خدمات این بخش باشیم
فعالیت ۱۷۱ خانه بهداشت در یزد
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد هم در این نشست با اشاره به فعالیت ۱۷۱ خانه بهداشت در استان، ۹۳ پایگاه بهداشتی در شهرها و ۹۰ مرکز جامع سلامت شهری و روستایی گفت: همچنین برخی واحدهای خاص مانند مرکز بیماریهای رفتاری در یزد و میبد، پایگاه مراقبت مرزی در فرودگاه و پایگاه ارودگاه ترد مرزی استان نیز در استان خدمات ارائه میکنند.
دکتر "محسن میرزایی" با اشاره به تدوین ۱۰ سند در زمینه بیماریهای غیرواگیردار افزود: این سندها شامل دیابت، سرطان، بیماریهای قلبی و عروقی، تغذیه و شیوه زندگی، آلودگی هوا، حوادث ترافیکی و سلامت روان هستند که در مرحله اجرایی قرار گرفته است.
وی بیشترین علت مرگ و میر در استان را نیز به ترتیب بیماریهای قلبی و عروقی، سرطانها، بیماریهای تنفسی و بیماریهای غدد درون ریز مانند دیابت بیان و تصریح کرد: استان یزد در کم تحرکی و دیابت رتبه اول کشور، در فشار خون بالا رتبه دوم و در حوزه ۱۰ سرطان شایع استان جزو سه استان اول کشور است.
وی از اجرای طرح سلامت کارکنان یزد نوین (تسکین) و تحت پوشش قرار گرفتن تاکنون بالغ بر هفت هزار کارمند استان از مراقبتهای اولیه خبر داد و با اشاره به اجرای طرح پزشک خانواده بعد از روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر، در تمام شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر جمعیت استان گفت: این طرح در شهر مهریز به عنوان اولین شهر پیشرو در استان آغاز شده و به تدریج آن را در دیگر شهرهای استان یزد تسری خواهیم داد.
دکتر میرزایی خاطرنشان کرد: در حوزه بهداشت محیط حرفهای نیز طی سال گذشته ۱۰۳ هزار بازدید انجام شد که از این تعداد یکهزار و ۹۵۳ واحد به علت تخلف بهداشتی به مراجع قضایی معرفی و ۳۲۱ واحد به دلیل تخلف بحرانی پلمب شدند.
ثبات در بازار شیرخشک استان
معاون غذا و دارو استان یزد هم در مورد مشکل کمبود شیرخشک در استان گفت: برای جبران این کمبود در استان از برندهای دیگر به تعداد قابل قبولی در شرکتها تامین و بین داروخانهها توزیع شد ولی برخی مراجعان همچنان راغب به این جایگزینی نیستند در حالی که غالباً مشکلی در این باره نیز برای نوزادان پیش نمیآید.
دکتر "بهروز حیدری" افزود: با این حال اخیراً پیگیریهای برای اختصاص سهمیه مناسبی از این برندها به استان صورت گرفته و تنها از ۲۸ مرداد تا چهارم شهریورماه تعداد ۱۱ هزار عدد در داروخانهها توزیع شده و امروز نیز ۱۱ هزار عدد دیگر وارد استان و بین شرکتهای دارویی توزیع شده که طی روزهای آینده در داروخانه ها پخش می شود و به نوعی ثبات در این حوزه را شاهد هستیم.
وی از صدور ۷۰ مجوز جدید داروخانهای در استان طی دولت سیزدهم خبر داد و تصریح کرد: در حوزه بیمارستانهای دانشگاه با کمک بخش IT، وضعیت موجودی داروهای بیمارستانها به شکل برخط ارزیابی و پیش از کمبودآنها، اقدامات لازم انجام می شود.
دکتر حیدری از کاهش زمان صدور مجوزهای حوزه تجهیزات پزشکی و مواد غذایی که بیشترین مطالبات را به خود اختصاص داده به کمتر از یک هفته خبر داد و گفت: در حال حاضر ۸۵۰ واحدی در استان در زمینه تولید مواد غذایی، ۵۰ کارگاه دز مینه تولید محصولات آراشی و بهداشتی و ۲۵ واحد نیز در حوزه تولید محصولات حوزه تجهیزات پزشکی در کنار واحدهای پخش موجود فعالیت میکنند.