جیرفت - ایرنا - رییس سازمان جهادکشاورزی جنوب کرمان گفت: کشاورزان جنوب کرمان با کشت هفت هزار و ۷۷۵ هکتار پیاز به شیوه غده‌ای (ست) کل سطح ابلاغی را کشت کرده‌اند و با توجه به اینکه کشت نشا در پیش است کشاورزان از کشت بیش از سطح ابلاغی خودداری کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، احمد احمدپور شامگاه شنبه در شورای کشاورزی شهرستان جیرفت اظهار کرد: پیش بینی می‌شود حدود هفت هزار هکتار به شیوه نشا کشت شود که ۲ برابر الگوی کشت در نظر گرفته شده است.

وی افزود: کشاورزان از کشت بی‌رویه پیاز خودداری کنند تا متضرر نشوند چرا که با کشت بیشتر از سطح ابلاغی و افزایش این محصول ممکن است قیمت بازار در زمان برداشت محصول مناسب نباشد و کشاورز ضرر کند.

وی یادآور شد: سال گذشته در مجموع ۶ هزار و ۳۰۰ هکتار اراضی کشاورزی زیر کشت پیاز رفته بود اما امسال پیش بینی می‌شود تا نزدیک ۱۵ هزار هکتار زیر کشت این محصول برود.

احمدپور تاکید کرد: تعرفه‌های صادرات پیاز ثبات ندارد و کشاورز مطمئن نیس تعرفه تا پایان کشت پایدار می‌ماند.

وی ادامه داد: سطح کشت ابلاغی برای سیب زمینی در سال گذشته ۱۰ هزار و ۴۰۰ هکتار بود که امسال به ۱۴ هزار و ۴۰۰ هکتار افزایش پیدا کرده است.

رییس سازمان جهادکشاورزی جنوب کرمان گفت: سطح کشت ابلاغی سیب زمینی برای شهرستان جیرفت در طرح استمرار یک هزار و ۹۴۰ هکتار با میزان ۶۸ هزار و ۸۷۰ تن تولید و در طرح بهاره با یک هزار و ۹۰۰ هکتار سطح کشت، میزان ۷۲ هزار و ۲۰۰ تن تولید است.

وی افزود: سطح کشت ابلاغی پیاز شهرستان جیرفت در طرح استمرار یک هزار و ۵۶۰ هکتار با میزان ۸۲ هزار و ۶۸۰ تن تولید و در طرح بهاره با یک هزار و ۴۷۰ هکتار سطح زیر کشت با میزان تولید ۹۲ هزار و ۶۱۰ تن است.

احمدپور با اشاره به مشکلاتی در حوزه تامین کود کشاورزان اضافه کرد: عاملین توزیع کود خرید کرده‌اند اما هنوز کودی دریافت نکرده‌اند

وی ادامه داد: شهرستان جیرفت ۱۵ درصد از سهمیه کل استان معادل ۶ هزار و۹۴۹ تن کود ازته در اختیار دارد که یک هزار و ۱۵۰ تن فقط جذب شده در حالیکه در مدت مشابه سال گذشته یک هزار و ۹۷۴ تن جذب شده بود.

احمدپور تاکید کرد: این شهرستان در کود فسفاته هم یک هزار و ۷۶۳ تن سهمیه دارد که فقط ۱۵۶ تن جذب شده در حالیکه در مدت مشابه سال گذشته ۳۴۴ تن جذب شده بود.

نماینده مجلس: جلوی کشت بی رویه و مدیریت نشده پیاز گرفته شود

نماینده مردم شهرستان‌های جیرفت و عنبرآباد هم در این نشست با بیان اینکه یکی از چالش‌های استان کشت پیاز خواهد بود، افزود: باید از کشت بی رویه و مدیریت نشده این محصول جلوگیری شود.

ذبیح الله اعظمی نبود انجمن تولیدکنندگان پیاز یکی از نقص‌های این حوزه در جنوب استان دانست و ادامه داد: باید آمار کشت پیاز و سیب زمینی کل کشور را داشته باشیم و بر اساس آن در جنوب استان برنامه ریزی کنیم.

وی اضافه کرد: دولت یک سال قبل از ممنوع کردن صادرات یک محصول باید آن را اطلاع رسانی کند اما به این قانون عمل نشده و این موضوع کشاورزان را متضرر می‌کند.

اعظمی یادآور شد: دولتمردان میزان تولید پیاز در کشورهای هند و پاکستان را رصد کنند چون که با افزایش کشت و صادرات آن کشورها و افزایش عرضه پیاز، کشاورزان ما متضرر می‌شوند.

نماینده شهرستان‌های جیرفت و عنبرآباد تاکید کرد: ما به عنوان نماینده مردم حامی کشاورزان هستیم و با تغییر قیمت‌ها به موضوع ورود می‌کنیم.

فرماندار شهرستان جیرفت هم در این نشست گفت: کشاورزان به جای یک محصول پیاز، چند محصول بکارند تا با افزایش کشت آن محصول متضرر نشوند.

احمد بلندنظر ادامه داد: در مورد قیمت گندم پیگیری شده، امسال نگران دلالان و عوامل داخلی و خارجی هستیم که با تعیین قیمت ۲۰ هزار تومان برای هر کیلوگرم، اقدام به خرید گندم کشاورزان کنند.