به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز ،براساس نتایج این پژوهش دانشگاهی، با وجود هراس از پیامدهای همه گیری کرونا و تهاجم روسیه به اوکراین، حجم تجارت دو کشور به جای سقوط، ثابت مانده و اندکی کمتر از ۶۰ درصد تجارت جهانی را به خود اختصاص داده است.
با این حال به نظر می رسد که اجرای اخیر سیاست های صنعتی، تعرفه مستقیم آمریکا بر واردات کالاهای چینی و همه گیری کرونا بر وابستگی زنجیره تامین آمریکا به چین تاثیر گذاشته و از ۲۱.۶ درصد واردات آمریکا در سال ۲۰۱۶ به ۱۶.۵ درصد در سال ۲۰۲۲ کاهش یافته است.
به زعم نویسندگان این گزارش، کاهش وابستگی به چین موجب افزایش قیمت ها برای مصرف کنندگان شده و نفع چندانی برای آمریکا نداشته و به عنوان مثال بازده تولید را چندان بهبود نداده است. حتی به نطر نمی رسد که کاهش واردات از چین نقش چندانی در کاهش وابستگی آمریکا به این کشور ایفا کند.
در ادامه این گزارش آمده که کاهش واردات از چین به افزایش واردات آمریکا از ویتنام و مکزیک منجر شده و با توجه به آنکه چین نیز سرمایه گذاری و تجارت با این دو کشور را افزایش داده، آمریکا با حفظ زنجیره تامین از این کشورهای ثالث به صورت غیرمستقیم وابسته به چین باقی مانده است.
از سوی دیگر، "جینا ریموندو" وزیر بازرگانی آمریکا امروز برای کاهش روابط پرتنش میان پکن و واشنگتن و حفظ سطح تماس بالا، عازم چین می شود.
کارشناسان آمریکایی معتقد هستند سفر آتی ریموندو به پکن، نمی تواند روابط پر تنش دو کشور را آرام کند اما به تثبیت روابط اقتصادی و تجاری واشنگتن -چین کمک خواهد کرد.
فرماندار سابق ایالت رود آیلند در همین رابطه گفت: امیداورم این در این سفر بحث های سازنده در مورد روابط تجاری ما، چالش های پیش روی مشاغل آمریکایی و زمینه های همکاری انجام گیرد.
«جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی آمریکا، گفت: ریموندو حامل پیامی است مبنی بر اینکه واشنگتن به دنبال جدایی از چین نیست، اما از امنیت ملی خود محافظت خواهد کرد.
سالیوان خاطرنشان کرد که آمریکا بر حفظ روابط اقتصادی با چین متمرکز است.