"جعفر کاویانی دلشاد" روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: پنل های خورشیدی می توانند بخشی از مشکلات عشایر را حل کنند و نداشتن این وسیله این قشر را با مشکلاتی مواجه کرده است.
وی ادامه داد: خدمات دامپزشکی و سوخت به میزان لازم از سوی دستگاه های مربوطه در اختیار عشایر قرار می گیرد.
رئیس اداره امور عشایر استان همدان گفت: بر اساس مصوبه سفر رئیس جمهوری بقرر شده است نهاده های دامی در اختیار عشایر قرار گیرد و دام های آنها نیز خریداری شود.
این مسوول یادآور شد: ۱۸۰ هزار تن جو با مهلت پرداخت چهار ماهه در اختیار عشایر قرار خواهد گرفت.
کاویانی دلشاد با بیان اینکه ساخت خانه های بهداشتی یکی از ضرورت های زندگی عشایری است، گفت: مقرر شده است ۳۸۰ خانه بهداشتی برای عشایر در کشور ساخته شود.
وی در باره ایجاد سرپناه برای عشایر نیز گفت: دستورالعمل این طرح آمده است و مقرر شده تا در هر ۱۴۰ هکتار مساحت در اطراف محل زندگی عشایر یک مجوز ساخت سرپناه داده می شود.
کاویانی دلشاد با اشاره به اینکه عشایر استان همدان سالانه ۶هزار تن گوشت قرمز تولید می کنند، افزود: ۱۶ میلیارد تومان وام به عشایر استان همدان با سقف ۱۵۰ میلیون تومان برای هر نفر اختصاص یافته است.
وی ادامه داد: تخریب در اراضی ارزانفود به منظور برداشت سلیس از معادن زیاد شده است و این روند به معنای تخریب تخریب اراضی عشایر نیز هست و تقاضا داریم تا دستگاه های مسوول و نظارتی در این رابطه ورود داشته باشند.
به گزارش ایرنا، سه هزار و ۹۰۰ خانوار عشایری با جمعیت ۱۳ هزار و ۸۸۰ نفر در استان همدان زندگی می کنند.