به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، نمایشگاه روایت خدمت (وعده، وفا) که دستاوردهای ۲ ساله دولت (شهریور ۱۴۰۰ تا شهریور ۱۴۰۲) را معرفی می کند، از چهارم شهریور ماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران در حال برگزاری است و تا روز سه شنبه (هفتم شهریور) ادامه دارد.
معاونت علمی فناوری و دانش بنیان ریاست جمهوری به همین مناسبت غرفه ای را در نمایشگاه روایت خدمت برپا کرده است و قسمت کوچکی از دستاوردها و محصولات شرکت های دانش بنیان را از جمله در حوزه های تجهیزات پزشکی، آب و فاضلاب، دارو، کشاورزی و مصالح ساختمانی با توجه به نیازهای روز کشور به نمایش گذاشته است.
اگر از غرفه های نمایشگاه هم از جمله وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت صنعت، معدن و تجارت بازدید داشته باشید مشاهده می کنید که ردپایی از محصولات دانش بنیان دیده می شود و اگر به غرفه های دیگر سری بزنید می توانید محصولات به تایید رسیده دانش بنیان ها را مشاهده کنید.
از جمله محصولاتی که در این غرفه معاونت علمی میتوان به آن اشاره کرد:
محصولات شرکت ماکیان دام پارس است که محصولات آن داروها و تقویت کننده ها و انواع قرص و پودر برای دام و طیور و آبزیان است که شاید بیشتر آنها پیش از این از خارج کشور وارد می شد.
محصول بعدی در حوزه پزشکی ونتیلاتور ساخت شرکت پویندگان راه سعادت است که این شرکت حدود ۲۰ سال است که در این زمینه مشغول کار است و طراحی و ساخت تجهیزات پزشکی را انجام می دهد و اکنون به صادرات در حد انبوه رسیده است. این شرکت همچنین مونیتور علائم حیاتی را هم می سازد.
محصول دیگر در حوزه کشاورزی پهپاد سم پاش و کودپاش است که محصولی است که در وقت و هزینه و مقدار سموم برای کاربران کشاورزی صرفه جویی به دنبال دارد.
دیگر محصولی که ماکت آن در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده است تصفیه آب و نمک زدایی از شرکت فردانگر است که در ابعاد مختلف آب فاضلاب و ضایعات خروجی از بیمارستان ها را ضدعفونی می کند و از این محصول در استان های سیستان و بلوچستان و خوزستان استفاده شده و امتحان خود را پس داده است و بنا به گفته کارشناسان کیفیت مطلوب و استاندارد دارد.
شرکت سیناژن یکی از قویترین و بزرگترین شرکت های داروساز است که در ایران شناخته شده است و داروهای آن مورد استفاده عموم است.
دستگاه تصفیه آب خانگی ساخت شرکت دانش پژوهان صنعتی نانو از دیگر محصولات به نمایش درآمده در این نمایشگاه است که محصول تولیدی آن هم از نانومقیاس و هم از غذا و دارو تاییدیه دارد و دیگر نیازی به آن دستگاه حجیم زیر سینک دستشویی نیست و دوتا فیلتر را کار می گذارند و از مشابه چینی آن هم از نظرکیفیت خیلی بهتر است.
محصول دیگری که در آن توسط شرکت های دانش بنیان به خودکفایی رسیده ایم روغن موتور بهران است که این روغن مخصوص هواپیماهای سبک در کشور است.
شرکت گرانش گریزگیتی که تولید کننده کیت های آموزشی ماهواره مکعبی است که به زودی صنعتی خواهد شد نیز در نمایشگاه روایت خدمت حضور دارد. البته فعلا محصول به نمایش درآمده مدل فضایی برد مدیریت داده و فرمان ماهواره مکعبی است.
از دیگر محصولاتی که در این غرفه به نمایشگاه گذشته شده است از مصالح پرمصرف در ساختمان دیوار بتنی و میلگرد است که توسط شرکت های پدیدار و پایدار صنعت کامپوزیت آسیا است. دیوار سبک بتنی و میلگرد کامپوزیتی توسط این دو شرکت ساخته شده که هم مقاومت بالاتری دارند و هم سبک تر هستند.
شرکت تکفام سازان طیف نور میکروسکوپ رامان که این شرکت جزو بهترین های شرکت دانش بنیان است که محصولاتی با تکنولوژی خیلی بالا طراحی و می سازد و محصولات آن کاملا ایرانی است نیز از دیگر حاضران در نمایشگاه است. میکروسکوپ رامان تجهیزات پیشرفته آنالیز و طیف سنجی قطعات را انجام می دهد.
از دیگر محصولاتی که در این نمایشگاه به نمایش گذشته شده کنترهای هوشمند آب و گاز و برق است که توسط شرکت الکترونیک آزما طراحی و ساخته شده است و می توان گفت که در این زمینه به کفایی رسیده ایم.
یکی از محصولات دیگری در این نمایشگاه به نمایش گذاشته شده توسط شرکت ایده پردازان سه بعدی شریف ساخته شده است که دستگاه پرینتر سه بعدی در اندازه های مختلف است که هم می شود درمنزل، از آن استفاده کرد و هم می توان در صنعت از آن استفاده کرد. ماده ای که مخصوص است و می تواند گِل باشد را در این دستگاه ریخته می شود و با توجه به آن وسایل سفالی مختلف با طراحی بسیار زیبا و دقت بالا تولید می شود.
یکی دیگر از محصولات به نمایشگاه درآمده در غرفه معاونت دستگاه ایکس ری است که هم در گمرگ و هم برای کشف مواد مخدر و هم در فرودگاه ها از آن استفاده می شود.
در این نمایشگاه همچنین شرکت بهیار صنعت سپاهان سازنده شتاب دهنده خطی پزشکی حضور دارد که کار پرتو درمانی را برای بیماران سرطانی انجام می دهد این محصول بومی سازی شده و کشور در تولید این محصول به خودکفایی رسیده است.
یکی دیگر ازمحصولات دانش بنیان به نمایش گذاشته شده در غرفه معاونت علمی شبیه ساز آموزشی احیا است. این شبیه سازی با استفاده از تکنولوژی ایکس آر واقعیت ترکیبی، پردازش تصویر و رباتیک انجام می دهد. این شبیه ساز به دانشجو و تکنسین ها کمک می کند که عملیات احیا را بهتر انجام دهند. با استفاده از عینک ویال دانشجو و تکنسین را به محیط واقعی می برد که اگر در خیابان یا فضای عمومی احیا را انجام دهد با استرس های محیطی کاملا آشنا می شود.
با استفاده از سنسورهایی که داخل مانکن وجود دارد می توان عمق فشار و ریتم فشار و محل قرارگیری دست و میزان فشارهایی که بر روی بدن آورده شود، را مشخص کرد.
این شبیه ساز دارای سه محیط است اول محیط آموزش است و دوم محیط تمرین است که با استفاده از هوش مصنوعی همزمان که احیا انجام می شود اگر اشتباهی داشته باشد خبر می دهد و محیط سوم محیط آزمون است که در پایان کارنامه ای از مراحل انجام کار همراه با نمره داده می شود.
بیشترین استفاده از این محصول در دانشگاه های علوم پزشکی، هلال احمر، تکنسین های اورژانس و حتی تکنسین های برق است چرا که اولین خطری که آنها را تهدید می کند برق گرفتگی و ایست قلبی است که باید آموزش ببینند که اگر چنین اتفاقی افتاد بتوانند در کمترین زمان فرد برق گرفته را احیا کنند.
با مشاهده این حجم از دستاوردهای علمی و محصولات شرکت های دانش بنیان که تنها بخش کوچکی از آنها در نمایشگاه روایت خدمت در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته در می یابیم که ایران توانایی ورود به تمامی حوزه های علمی و دستیابی به دانش و فناوری روز را دارد و قادر به تولیدو بومی سازی هر محصولی است که مشابه خارجی آن وجود دارد و یا اینکه می تواند اولین تولیدکننده یک محصول باشد.