«نادر سلحشور» روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تاکنون تعویض پوشش سه کیلومتر از این خط در محدوده پاطاق تا کرمانشاه انجام شده و تعویض پوشش هفت کیلومتر آن نیز از ابتدای خط تا کیلومتر هفت در حال برگزاری مناقصه است و باقی مانده پروژه نیز در دست بررسی و پیگیری است.
وی به دیگر پروژههای در دست اقدام اشاره کرد و گفت: اکسپوز(نمایان) کردن منیفولدهای مرکز انتقال نفت شهید قمری از جمله فعالیتهای در دست اقدام است که با بهرهگیری از توانمندی کارکنان این منطقه در شرایط بسیار سخت و طاقت فرسا و گرمای شدید نفت شهر با دمای بیش از ۴۵ درجه سانتیگراد در حال انجام است.
مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه غرب افزود: اکسپوز نمودن این منیفولدها در راستای اجرای دستورات مدیر خطوط لوله و برای جلوگیری از خوردگی، آلودگی خاک، رویت نشتی احتمالی و همچنین سهولت کار نیروهای بهره بردار در دستور کار قرار گرفته است.
وی اضافه کرد: این پروژه تاکنون بیش از ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است و پیش بینی میشود تا پایان مهرماه سال جاری به اتمام برسد.
سلحشور در ادامه؛ ساخت مارکرهای بتنی برای نصب بر روی تمامی مسیرهای خطوط لوله، ترمیم و توسعه سد و آب نما و اجرای C.C.W در مسیر خط لوله ۱۰ اینچ و اجرای سیستم روشنایی انبار مازاد و غیره را از دیگر پروژههای در دست اقدام عنوان کرد.
وی از نیروی انسانی به عنوان مهمترین سرمایههای شرکت نام برد و اظهار داشت: برای رفاه و آسایش کارکنان در مراکز انتقال نفت طرحهای خوبی در حال انجام است که از جمله آنها میتوان به احداث مامور سرا در مرکز انتقال نفت شهید قمری اشاره کرد.
مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه غرب افزود: این پروژه توسط مهندسی طرحهای شرکت اجرا شد که با توجه به شرایط سخت کارکنان در این مرکز انتقال نفت و نبود استراحتگاه مناسب برای رفاه و آسایش آنان بزودی افتتاح و به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی عنوان کرد: امسال نیز مامورسرای تاسیسات انتهایی سنندج به بهره برداری رسید که شامل ۲ سوییت ۸۰ متری است که هر یک دارای سه اتاق، سالن پذیرایی، آشپزخانه و سرویس بهداشتی است.
سلحشور همچنین از احداث هشت دستگاه اتاق برای استراحت کارکنان مرکز انتقال نفت پاطاق خبر داد و گفت: عملیات اجرایی این پروژه با پیشرفت فیزیکی ۹۰ درصدی در حال انجام است.
وی یادآور شد: در یک سال گذشته، چهار باب مامور سرا نیز در شهر کرمانشاه تجهیز و به بهره برداری رسیده است.
سلشحور، تعویض پوشش سه هزار متر از خط لوله انتقال نفت خام نفت شهر- کرمانشاه، احداث ایستگاه حفاظت کاتدی جدید در مسیر خط لوله ۱۶ اینچ انتقال نفت خام و فرآورده برداسپی- کرمانشاه به منظور پوشش بهتر خط لوله و برای جلوگیری از خوردگی، تعویض هزار و ۲۵۰ متر از خط لوله هشت اینچ نفت شهر- کرمانشاه، جابجایی و تغییر مسیر سه هزار متر از خط لوله ۱۰ اینچ کرمانشاه- سنندج به دلیل قرارگیری در حوزه آبگیری مخزن سد ژاوه، احداث- توسعه و تعمیرات سد و آب نما در مسیر خط لوله ۱۶ اینچ برداسپی- کرمانشاه به تعداد ۱۱ مورد، تسطیح مسیر ۳۰۰ کیلومتر از خطوط لوله ۸، ۱۰ و ۱۶ اینچ، نصب و راهاندازی سامانه اعلان و اطفای حریق اتاق سرور و ایستگاههای رادیویی منطقه، جابجایی ۸۰ متر از خط لوله ۸ اینچ در تقاطع با بزرگراه کربلا و احداث حوضچه ولوها و تقاطع های مسیر خطوط لوله را از مهمترین فعالیت های انجام شده این منطقه عنوان کرد.
وی با بیان این مطلب که در یک سال گذشته هیچ گونه نشتی و یا پارگی خط به دلیل خوردگی و یا پوسیدگی در خطوط لوله انتقال مواد نفتی حوزه استحفاظی گزارش نشد؛ اعلام کرد: انتقال ایمن و پایدار مواد نفتی در حوزه استحفاظی این منطقه و عدم نشتی و یا پارگی خط، نتیجه عملکرد مطلوب سیستمهای ایمنی خطوط و همچنین تلاشهای شبانه روزی و مضاعف نیروهای فنی- عملیاتی- حراست و پشتیبانی است.
مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه غرب با بیان اینکه یکی از مهمترین فعالیتهای این منطقه، تامین سوخت جایگزین نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج در فصول سرد سال است؛ گفت: این اقدام با هدف اولویت مصرف انرژی در بخش خانگی صورت میگیرد. زیرا این نیروگاه از گاز به عنوان سوخت استفاده می کند. اما در مقاطع زمانی که معمولا با افت فشار گاز مواجه میشوند، نفت گاز به عنوان سوخت جایگزین مورد استفاده قرار می گیرد.
وی ادامه داد: انتقال سوخت به این نیروگاه از طریق خط لوله ۱۰ اینچ به طول ۲۵ کیلومتر از تاسیسات انتهایی سنندج تا نیروگاه انجام می شود.
سلحشور گفت: تامین سوخت این نیروگاه به عنوان بزرگ ترین مصرف کننده منطقه و با توجه به اینکه استان کردستان در انتهای خطوط لوله انتقال گاز قرار دارد؛ از اهمیت به سزایی برخوردار است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت مخابرات در شرکت اشاره کرد و افزود: بخش معاونت مخابرات این منطقه با داشتن ۱۱ ایستگاه مخابراتی به استانهای کرمانشاه، ایلام، کردستان و بخشی از لرستان، خدمات مخابراتی ارایه میدهد و ارتباطات مخابراتی مدیریتهای نفتی این استانها را بر عهده دارد.
وی تصریح کرد: سال گذشته با تمهیدات و اقداماتی که در این زمینه صورت گرفت، مخابرات عملکرد مناسب و قابل قبولی داشت به نحوی که قطعی خطوط مخابراتی به حداقل ممکن رسیده است.
مدیر منطقه غرب، نصب و راه اندازی SAN Storage و تغییر هم بندی (topology) شبکه ذخیره سازی داده ها و انجام پشتیبان گیری اتوماتیک از شبکه و سرورها، اجرای پروژه نصب و راه اندازی سیستمهای اطفای حریق در تمامی ایستگاههای مخابراتی، اتاق سرور و اتاق معاون مخابرات، اجرای پروژه CCTV یا حفاظت الکترونیک در تاسیسات انتهایی سنندج و رفع اشکال و پایدارسازی تمامی لینکهای مخابراتی را از دیگر فعالیتهای انجام شده در حوزه مخابرات برشمرد.
وی منطقه غرب را یکی از مناطق دوازهگانه شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران معرفی کرد و عنوان داشت: این منطقه وظیفه نقل و انتقال نفتخام و فرآورده های نفتی را در ناحیه جغرافیایی غرب کشور برعهده دارد. که شامل مراکز انتقال نفت شهید قمری، پاطاق، کرمانشاه و ۲ تاسیسات انتهایی کرمانشاه و سنندج است.
سلحشور در ادامه؛ تأمین خوراک نفتخام پالایشگاه کرمانشاه، تأمین فرآوردههای نفتی استانهای کرمانشاه، کردستان و بخشی از استان ایلام، تأمین خوراک نفت سفید پتروشیمی (L.A.B) و تأمین خوراک نیروگاه سیکل ترکیبی سنندج را از مهمترین وظایف این منطقه عنوان کرد.
وی اعلام کرد: سال گذشته بیش از ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون لیتر نفت خام و فرآورده از طریق خطوط لوله هشت اینچ انتقال نفت خام نفت شهر- کرمانشاه، ۱۰ اینچ انتقال فرآورده کرمانشاه- سنندج و ۱۶ اینچ انتقال نفت خام و فرآورده برداسپی- کرمانشاه دریافت و به شرکتهای مقصد ارسال شد.
مدیر شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت منطقه غرب در پایان گغت: همچنین از ابتدای سالجاری تاکنون، ۴۴۳ میلیون و ۳۲۵ هزار و ۵۱ لیتر نفت خام و ۴۸۰ میلیون ۸۱۲ هزار و ۴۳۰ لیتر فرآورده با مجموع ۹۲۴ میلیون و ۱۳۷ هزار و ۴۸۱ لیتر از طریق خطوط لوله حوزه استحفاظی این منطقه دریافت و ارسال شده است.