سمنان- ایرنا- مشاور و مسئول پیگیری‌های ویژه وزیر میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: سند آمایش برای جلوگیری از بروز بن‌بست در اجرای طرح‌های گردشگری باید مورد توجه ویژه باشد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، طاهره قیومی شامگاه یکشنبه در نشست بررسی وضعیت طرح‌های گردشگری استان سمنان در سالن همایش استانداری سمنان افزود: سمنان جزو استان‌های برتر و فعال در تقویت زیرساخت‌ها و توسعه گردشگری است و تقویت اطلاع‌رسانی در این بخش کمک‌کننده در دلگرمی و امیدافزایی است.

وی از تلاش و پیگیری برای تقویت اعتبارات ملی به منظور تکمیل طرح‌های نیمه تمام و توسعه گردشگری در این استان خبر داد و گفت: اطلاع‌رسانی و معرفی ظرفیت‌ها لازمه توسعه گردشگری است.

افزایش اعتبارات حوزه میراث فرهنگی به ۴۶۰ میلیارد ریال در سال ۱۴۰۲

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان هم در این نشست گفت: ۴۶۰ میلیارد ریال اعتبار برای رونق گردشگری استان امسال در نظر گرفته شد.

امیر کرم‌زاده اظهار کرد: سال ۱۴۰۰ در حدود ۵۷ میلیارد ریال اعتبار برای توسعه گردشگری در استان سمنان اختصاص یافت و این اعتبار در سال گذشته به ۱۷۰ میلیارد ریال و امسال به ۴۶۰ میلیارد ریال افزایش یافت که اقدامی ارزشمند است.

وی اضافه کرد: ۱۳ طرح در حوزه اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان هفته دولت امسال با اشتغالزایی برای ۱۸۰ نفر افتتاح و کلنگ‌زنی می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان سمنان بیان کرد: ایجاد ۲۶۶ فرصت شغلی تعهد اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان در سال گذشته بود که موفق به اشتغالزایی برای ۸۰۰ نفر و بیش از تعهد موفق شد.

به گفته کرم زاده ۱۱۷طرح مطالعاتی و عمرانی در حوزه میراث فرهنگی استان در حال انجام است.

وی اضافه کرد: انجام مطالعات برای استحکام بنای شیخ علاالدوله، رفع مشکلات کاروانسرای میاندشت، ثبت ملی قله شاهوار، ساماندهی موزه سمنان و کاروانسرای دامغان از جمله طرح‌های مطالعاتی حوزه میراث فرهنگی استان سمنان در حال اجرا است.

پرداخت ۹۳۰ میلیارد ریال از محل تبصره ۱۸ در بخش گردشگری و صنایع‌دستی استان سمنان

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان اردبیل تصریح کرد: سال گذشته از محل تبصره ۱۸ حدود ۹۳۰ میلیارد ریال تسهیلات به جامعه هدف واجد شرایط اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان پرداخت شد.

کرم‌زاده با بیان آزادسازی کاروانسرای شاه‌عباسی سمنان از مطالبه‌های مردمی است، افزود: پنج‌هزار و ۵۰۰ متر مربع زمین مربوط به کاروانسرای تاریخی شهر سمنان به نام میراث‌فرهنگی با سند ۶ دانگ تملک شد و به زودی ساختمان کاروانسرای انقلاب در جوار کاروانسرا نیز تملک و به بخش خصوصی واگذار می‌شود.

مسیر دسترسی به آبگرم استان سمنان در دست مطالعه

وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مطالعات مربوط به مسیر دسترسی به آبگرم از محل روستای افتر و سرخه استان سمنان انجام می‌شود، گفت: ۲۰ میلیارد ریال برای مطالعات راه دسترسی به آبگرم در نظر گرفته شد و تا یک ماه آینده مسیر دسترسی به آبگرم مشخص و میخ‌کوبی خواهد شد.

به گفته کرم‌زاده پس از مشخص شدن مسیر دسترسی به آبگرم از محل اعتبارات ۱۴۰۲ طرح برق‌رسانی طرح آبگرم انجام می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان سمنان افزود: مطالعات مربوط به جابه‌جایی ریل راه‌آهن در محدوده تپه حصار دامغان با تمدن هفت‌هزار ساله با همراهی مرکز مطالعات وزارت راه و شهرسازی مطالعات انجام شد و پیگیر تخصیص اعتبارات از محل دور دوم سفر رییس جمهور به استان سمنان برای اجرای مطالعات پیگیری می‌شود.

وی با اشاره به ثبت ملی قله شاهوار و جلوگیری از فعالیت معدن بوکسیت در محل ثبت ملی، افزود: رعایت حریم اثر طبیعی ثبت ملی و جلوگیری از فعالیت‌ها در حریم نیز باید مورد توجه باشد.

کرم‌زاده تاکید کرد: تمامی مصوبات سفر رییس جمهور به استان سمنان در آبان ۱۴۰۰ و مصوبات سفر استاندار به نقاط مختلف استان مربوط به اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان سمنان اجرایی شد.

این مقام مسئول همچنین با بیان اینکه چشمه علی دامغان در مسیر ثبت جهانی است، یادآور شد: ساخت موزه بزرگ سمنان در حال اجرا است و تقویت زیرساخت‌های گردشگری مانند افزایش شمار اقامتگاه‌های بوم‌گردی در دست پیگیری است.

گردشگری از محورهای توسعه استان سمنان است

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان هم در این نشست گردشگری را جزو سه محور توسعه مورد توجه در استان سمنان ذکر کرد و گفت:با توجه به ظرفیتهای منحصر به فرد گردشگری توسعه این بخش با تقویت اعتبارات از اولویتهای استان است.

محمد حمیدی با اشاره به چالش تصادف‌های جاده‌ای و ضرورت توجه به ماندگاری مسافر به منظور جلوگیری از حوادث، اضافه کرد: طبق آمار بیش از ۶۰ درصد تصادفات به دلیل واژگونی و خواب‌آلودگی است که تقویت زیرساخت‌های گردشگری به منظور ایجاد تنوع، رفع یکنواختی جاده و افزایش مدت زمان ماندگاری لازمه کاهش تصادفات است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری سمنان خاطرنشان کرد: جاده‌های استان سمنان به ویژه در مسیر مشهد مقدس مشکل فنی ندارد، بلکه یکنواختی جاده عامل تصادفات است.

وی یادآور شد: جذب ۸۰ نفر در قالب طرح شهید زین‌الدین در دستگاه‌های اجرایی استان سمنان در دست پیگیری است که این میزان سهمیه جذب بین پنج دستگاه با اولویت اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تقسیم شد که نشان از توجه به گردشگری است.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سمنان با بیان اینکه وسعت استان سمنان از سه استان شمالی کشور بزرگتر است، گفت: انتظار می‌رود وسعت استان در تخصیص اعتبارات مدنظر باشد و فقط جمعیت شاخص تخصیص اعتبارات نباشد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، استان سمنان دارای بیش از یک هزار و ۸۳۳ اثر تاریخی، فرهنگی، طبیعی و معنوی شناسایی شده است.