تربت‌حیدریه- ایرنا- مسوول بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر تربت‌حیدریه گفت: تعداد افراد زیر پوشش خدمات بیمه اجتماعی کشاورزان و عشایر این شهرستان با رشد ۴۷ درصدی طی یک سال گذشته به بیش از ۱۲ هزار نفر افزایش یافته است.

مهدی شاکری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا تعداد کل مستمری بگیران این شهرستان را هزار و ۱۸۸ نفر عنوان کرد و افزود: تعداد مستمری بگیران از کار افتاده ۵۵ نفر، مستمری بگیران بازمانده ۵۵۰ نفر و تعداد مستمری بگیران بازنشسته این خطه، ۵۸۳ نفر است.
وی با بیان اینکه اکنون ۵۶ درصد مشمولان بیمه اجتماعی کشاورزان، عشایر و روستاییان تربت‌حیدریه تحت پوشش قرار گرفته‌اند، بیان کرد: هر فرد ۱۸ تا ۵۰ ساله روستایی، کشاورز یا عشایر می‌تواند با پرداخت مبلغ تعیین شده، به عضویت صندوق بیمه اجتماعی درآید.
مسوول بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر تربت‌حیدریه پیرامون حق بیمه پرداختی توسط بیمه‌گذار افزود: هشت سطح درآمدی متفاوت برای کشاورزان، روستائیان و عشایر تعیین شده است که بر اساس آن با پرداخت حق بیمه بین ۷۵۰ هزار تا سه میلیون و ۶۰ هزار تومان، فرد واجد شرایط تحت پوشش بیمه کامل اجتماعی قرار می‌گیرد.
وی با بیان اینکه دولت بخشی از هزینه بیمه اجتماعی کشاورزان را در قالب یارانه پرداخت می‌کند، اظهار کرد: افراد متقاضی بر اساس نوع بیمه و مبلغ پرداختی در قرارداد علاوه بر بهره‌مندی از خدمات مربوطه، بعد از بازنشستگی حقوق مستمری دریافت می‌کنند.
شاکری مزایای این بیمه را برای اقشار مختلف بویژه زنان روستایی دارای اهمیت و نیاز ضروری برشمرد و گفت: اکنون هزار و ۷۰۰ نفر زن روستایی و عشایر در تربت حیدریه تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار دارند که تعدادی از آنها افراد سرپرست خانوار هستند.
مسوول بیمه اجتماعی کشاورزان، روستاییان و عشایر تربت‌حیدریه خدمات ارایه شده توسط این صندوق را شامل بازنشستگی، از کارافتادگی، مستمری بازماندگان و انتقال سابقه به سایر صندوق‌های زیر نظر دولت (انتقال سابقه به تامین اجتماعی و برعکس) عنوان کرد.
وی اضافه کرد: همچنین به مستمری‌ بگیران صندوق بیمه روستایی وام قرض‌الحسنه بدون سود و بی‌نیاز از ضامن با تضمین بازپرداخت از محل حقوق دریافتی پرداخت می‌شود که رقم آن ظرف یک سال اخیر ۳۰۹ میلیون تومان بر اساس اولویت اعضا بوده‌ است.
تربت‌حیدریه از جمله شهرستان‌های مهم و بزرگ خراسان رضوی با جمعیتی افزون بر ۲۲۵ هزار نفر در ۱۵۰ کلیومتری جنوب مشهد دارای چهار بخش مرکزی، جلگه رخ، کدکن و بایگ، چهار شهر، هشت دهستان و ۱۲۹ روستا است و به عنوان قطب کشاورزی در تولید برخی محصولات رتبه های برتر کشوری یا استانی را در اختیار دارد.