به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی عباسی روز دوشنبه در آیین امضای تفاهم نامه همکاری راهاندازی نخستین مرکز توسعه احیای نوآورانه کشور در استان البرز افزود: سال گذشته پارک علم و فناوری البرز با هفت میلیون یورو فروش در بازار خارجی و ۲۰ هزار میلیارد ریال فروش در بازار داخلی به عنوان برترین پارک علم و فناوری کشور شناخته شد.
وی بیان کرد: البرز به عنوان قطب علم و فناوری کشور شناخته شده و پارک علم و فناوری استان هم باید متناسب با این موضوع باشد.
عباسی افزود: یکی از ویژگیهای پارک علم و فناوری البرز این است که در دل مجتمع تحقیقاتی شهدای جهاد دانشگاهی قرار گرفته و این دو میتوانند از ظرفیتهای هم استفاده کنند.
وی با اشاره به استقرار ۴۱۹ شرکت دانشبنیان در استان البرز، گفت: ۱۱۰ مورد از این شرکتها در پارک علم و فناوری البرز مستقر هستند.
کمبود برق و گاز در صنعت باعث از دست رفتن بازارهای صادراتی شده است
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار البرز با اشاره به اینکه البرز جزو ۱۰ استان برتر در تولید ناخالص داخلی است، گفت: کمبود برق در تابستان و کمبود گاز در زمستان باعث شده واحدهای تولیدی حداقل چهار ماه از سال را با مشکل مواجه باشند. این مسأله باعث از دست دادن بازار کشورهای همسایه و مقصد میشود.
"سیفالله اسدالهی" افزود: عمده این واحدها به دلایلی چون تحریم، کرونا، ناترازی بانکها دچار مشکل شدهاند که اینها قابل حل است.
وی ادامه داد: تصمیماتی در بخش صادرات و واردات و گروههای ارزی سامانه صنعت و معدن برای واحدهای تولیدی مشکلاتی ایجاد میشود که حل آن از استان خارج است و به تصمیمات کلان در سطح وزارت اقتصاد، هیات وزیران و حتی سران قوا نیاز دارد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار البرز فرصتهای صادراتی حتی پس از یک هفته هم جایگزین میشود، افزود: کمبود برق در تابستان و کمبود گاز در زمستان باعث شده واحدهای تولیدی حداقل چهار ماه از سال را با مشکل مواجه باشند. این مسأله باعث از دست دادن بازار کشورهای همسایه و مقصد میشود.
وی تاکید کرد: به دلیل همین مشکلات سرمایهگذاران مراجعه و اعلام میکنند که در حال انتقال سرمایههای خود هستند. قبل از احیا واحدها باید به فکر حل این مشکلات باسیم.
اسداللهی گفت: استان البرز با سه هزار و ۸۰۰ واحد تولیدی جزو ۱۰ استان برتر کشور در تولید ناخالص داخلی است که به همین دلیل اگر اعتبارات نهضت احیای واحدهای تولید هدفمند باشد میتواند به اقتصاد کشور کمک کند.
صنایع کشور عملا ۹ ماه از سال فعالیت دارند
سرپرست سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور با اشاره به مشکل کمبود انرژی در صنعت کشور گفت: این مسأله باعث شده واحدهای ما ۹ ماه از سال فعال باشند.
فرشاد مقیمی نیز در این مراسم افزود: در گذشته واحدهای تولیدی ۱۲ ماه سال فعالیت داشتند اما امروز به دلیل مشکل برق ۹ ماه فعال هستند.
مقیمی گفت: این مسأله عرصه را بر صنایع تنگ و باعث کاهش عرضه و افزایش تورم شده است که این مسأله ما را از شعار سال دور میکند.
این مسئول با بیان اینکه آمادگی تامین برق و آب واحدهای صنعتی را داریم، افزود: این موضوع نیاز به همگرایی در دولت دارد.
با حضور معاون توسعه روستایی و مناطق محروم رییس جمهور واحدهای اقتصادی شرکت سینا فناوران ماندگار، ایده پردازان جاوید پردیس تولید تجهیزات، کنترل کیفیت و موادشیمیایی حوزه نفت گاز و پتروشیمی برای احیا مورد بازدید قرار گرفت.