داوود فرازی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه ۱۵ طرح پژوهشی در زمینه تعیین عرصه حریم محوطه ها و تپه های تاریخی در حال اجراست، افزود: تاکنون تنها هفت محوطه و تپه تاریخی تعیین حریم شده بود که این بار بیش از ۱۵ محوطه و تپه تاریخی تعیین حریم می شود که یک حرکت جهشی است.
وی با بیان اینکه تپه ها و محوطه هایی که در داخل شهرها و روستاها در معرض خطر هستند، تعیین حریم می شوند، اضافه کرد: ۲ میلیارد تومان اعتبار از محل اعتبارات استانی برای تعیین حریم این محوطه های تاریخی پیش بینی شده است.
وی اظهار کرد: قلعه سردار ماکو، کول تپه بوکان، تپه قالا باشی نقده و تپه حاجی فیروز نقده از جمله محوطه ها و تپه های تاریخی است که تعیین حریم می شوند.
مرمت ۴۵ پروژه در سطح استان
معاون فرهنگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجانغربی همچنین با اشاره به مرمت ۴۵ پروژه تاریخی در استان ادامه داد: مسجد جامع ارومیه، پل ها و حمام های تاریخی، مساجد تاریخی، پایگاه های جهانی، تپه تاریخی حسنلو، دژ بسطام چایپاره، سایت موزه جنگ چالدران و مجموعه شمس تبریزی خوی از جمله پروژه هایی به شمار می روند که حفاظت و مرمت آنها در دستور کار قرار گرفته است.
فرازی اعتبار تخصیص یافته برای این پروژه ها را ۱۵ میلیارد تومان عنوان کرد.
وی اظهار کرد: همچنین اطلس باستان شناسی منطقه پلدشت با اعتباری بالغ بر یک میلیارد تومان تهیه می شود.
به گزارش ایرنا، آذربایجان غربی دارای هزار و ۳۱۳ محوطه و تپه ثبت شده ملی در سطح استان است.
آذربایجان غربی بیش از یک هزار و ۷۰۰ اثر ثبت ملی و جهانی شده است که قره کلیسای چالدران، تخت سلیمان تکاب، کلیسای زور زور و آئین مذهبی قره کلیسای چالدران از جمله آثار تاریخی هستند که در فهرست جهانی یونسکو جای گرفته اند.