به گزارش خبرنگار ایرنا، دیابت بیماری سخت و گاه خطرناکی است که بیماران مبتلا به آن با مصرف قرص یا تزریق مرتب و منظم انسولین می توانند این بیماری را کنترل کنند و اگر نتوانند آن را تهیه کنند با مشکلات جدی مواجه می شوند.
حالا مدتی است که بیشتر به دلیل تحریم های ظالمانه، انسولین خارجی که تزریق و اثرگذاری آن راحت تر و بهتر است در برخی مواقع در بازار کمیاب می شود و بیماران دیابتی جیرفت میگویند برای یافتن این دارو با مشکل مواجه هستند که در کنار بیماری باید مشکلات جدیدی را نیز تحمل کنند.
یکی از بیماران که نخواست نامش در گزارش برده شود به ایرنا گفت: بیشتر اوقات بر اساس شناخت و ارتباطی که با متصدی فروش یک داروخانه دارم انسولین تهیه می کنم و آخرین بار در جیرفت توانستم از یک داروخانه ۲ عدد و در داروخانه دیگر هم ۲ عدد دیگر را دریافت کنم.
وی افزود: خرید انسولین از داروخانه بدون خرید داروی دیگر بات اکراه انجام می شود.
این شهروند ادامه داد: انسولین ایرانی در داروخانه ها وجود دارد که اثر مطلوبی ندارد، من در یک دوره مصرف این نوع انسولین ۳۰ روز متوالی در تب می سوختم تا اینکه انسولینم تمام شد و بهتر شدم.
این بیمار دیابتی اضافه کرد: در شهر کرمان هم مشکل کمبود انسولین وجود دارد اما در مقایسه با جنوب استان کمی راحت تر پیدا می شود.
وی با اشاره به افزایش هزینه ها نیز گفت: ۱۰۰ عدد سرسوزن را با پنج میلیون ریال تهیه می کنم و انسولین آزاد هم هر عدد یک میلیون و ۶۰۰ هزار ریال تهیه می شود.
تایید کمبود انسولین خارجی از سوی علوم پزشکی جیرفت
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جیرفت در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: در خصوص انواع خارجی انسولین همچون لانتوس، نورپید و نومیکس کمبود وجود دارد و در سطح کشوری هم این کمبود دیده می شود که فقط مختص جنوب کرمان نیست.
دکتر ابراهیم محمدی با بیان اینکه خرید انسولین خارجی ارز نیاز دارد افزود: البته میزان آن در جنوب کرمان کم و زیاد می شود اما اینطور نیست که همیشه کمبود وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: گاهی شرکت های توزیع امکان دارد ۲ یا سه هفته توزیع نداشته باشند و ممکن است از ۳۰ داروخانه جیرفت، ۱۰ یا ۱۵ داروخانه انسولین نداشته باشند.
محمدی یادآور شد: انسولین های ایرانی به وفور در داروخانه ها وجود دارد اما تزریق و استفاده از آنها برای بیماران دشوار است اما نوع خارجی به شکل قلم و آماده است که فرد می تواند تنظیم و در منزل به راحتی استفاده کند.
وی با بیان اینکه برخی از بیماران هم مدعی هستند انسولین ایرانی عوارضی بر روی آنها دارد، اضافه کرد: یک نوع ایرانی این دارو هم برای تزریق در منزل ساخته شده که بیماران می گویند با آن راحت نیستند و تنظیم و استفاده از این نوع سخت است.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی جیرفت ادامه داد: به عنوان مثال یکی از بیماران نمی توانست به درستی سر سرنگ را ببند، هنگام تزریق سر آن کج می شد و امکان استفاده از آن وجود نداشت که البته همکاران با کمی آموزش توانستند مشکل را حل کنند و فرد نحوه استفاده را یاد گرفت.
محمدی از بیماران خواست اگر مشکلی در تهیه انسولین داشتند به معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مراجعه کنند تا این معاونت هر کدام از انسولین موجود را در اختیار آنها بگذارد.