به گزارش خبرنگار ایرنا این طرح ها روز دوشنبه با هدف کاهش مصرف آب و ارتقای بهرهوری در بخش کشاورزی و همچنین سطح معیشت کشاورزان با ۱۴ هزار و ۶۵۵ میلیارد ریال هزینه به صورت نمادین در محل مجتمع بستهبندی میوه گستر صدرا در شهرستان ارومیه به بهره برداری رسیدند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی در این آیین گفت: سردخانههای بالای صفر درجه سانتیگراد به تعداد ۴۷۱ واحد به ظرفیت یک میلیون و ۲۱۳ هزار و ۱۴۲ تن در سال در استان فعالیت دارند.
خسرو شهبازی بیان کرد: در زمینه واحدهای تولید پوره کنسانتره در استان به تعداد ۳۴ واحد و به ظرفیت ۲۴۵ هزار و ۱۳۰ تن در سال فعال هستند.
وی با بیان اینکه رتبه اول کشوری در زمینه واحدهای تولید پوره کنستانتره متعلق به این استان است، اظهار کرد: به زودی چهار واحد با پیشرفت فیزیکی ۱۰۰ درصد و ظرفیت ۴۰ هزار تن به مرحله بهره برداری میرسد.
به گفته شهبازی واحدهای تولید رب گوجه فرنگی به تعداد ۲۵ خط تولید به ظرفیت جذب ۴۶۵ هزار تن در سال، ۵۰ واحد سورت و بستهبندی میوه به ظرفیت ۲۲۰ هزار تن در سال از ظرفیتهای استان است.
گفتنی است طرح سورت و بسته بندی ۱۵ هزار تنی میوه گستر صدرا به ظرفیت سالانه ۱۵ هزار تن و مجهز به سه سالن سردخانه یکهزار و ۵۰۰ تنی است که ۱۲ نفر به صورت دائمی و ۱۵۰ نفر روزانه به صورت فصلی در این واحد مشغول به کار هستند.
به گفته مسوولان جهاد کشاورزی استان برای راه اندازی این مجتمع خدماتی، ۴۳۰ میلیارد ریال اعتبار هزینه شدهاست که ۱۲۰ میلیارد ریال از محل تسهیلات اعتباری بانک توسعه تعاون تامین شدهاست.
در ادامه این آیین و با حضور مسوولان و فعالان بخش کشاورزی در محل کارگاه سورت و بسته بندی ۲۰ هزار تنی میوه در ارومیه، این طرح روستای بالو شهرستان ارومیه به بهره برداری رسید.
طرح سورت و بسته بندی میوه صدار به ظرفیت سالانه ۲۰ هزار تن و مجهز به سه سالن سردخانه ۷۰۰ تنی است که برای راه اندازی این مجتمع خدماتی، بیش از ۳۰ میلیارد تومان اعنبار هزینه شدهاست.