به گزارش خبرنگار حوزه دولت ایرنا، دولت سیزدهم که با شعار «دولت مردمی» بر سر کار آمد، طی دو سالی که از عمرش میگذرد، با وجود تنگناهای مالی، اقدامات ارزشمندی را به انجام رسانده و با عملکردی که تاکنون از خود بر جای گذاشته، نشان داده است که دست از تلاش مضاعف نخواهد کشید.
با نیمنگاهی به عملکرد دولت مردمی و انقلابی سیزدهم یا همان دولتِ کار، تلاش و اقدام و عمل، میتوان به این نکته پی برد که در مسیر خدمت به مردم از هیچ تلاشی برای گرهگشایی از مشکلات اقشار جامعه دریغ نکرده است؛ دولتی که آیتالله «سید ابراهیم رئیسی» سکاندار آن است تا به امروز رویکردی مردمی در پیش گرفته که سفرهای استانی از نمودهای این شیوه حکمرانی و دولتمداریست. سفر به ۳۱ استان در یک سال اول فعالیت دولت، مؤید مدیریت میدانی و روحیه جهادی دولتمردان است و ثبت رکورد سفرهای استانی در طول ۳۶۵ روز از وجوه تمایز این دولت با دولتهای گذشته است.
رئیسجمهور در سفرهای استانی به دل مردم در شهرها و روستاها میرود و با آنها همکلام میشود و مردم بدون هیچ تشریفات و پروتکلی میتوانند رودررو و چهرهبهچهره مطالبات خود را با عالیترین مقام اجرایی کشور در میان بگذارند. در واقع سفرهای استانی بهصورت واقعی و میدانی انجام میشود؛ نه در شکل و شمایل سخنرانی یکسویه. رئیسجمهور همچنین پیش از آغاز هر سفر استانی، نیازهای اساسی و عقبماندگیهای استانها را در کارگروه مشخصی شناسایی میکند و بخشی از تصمیمات و اقدامات لازم برای رفع نیاز در تهران انجام میگیرد.
شاخصه قابل توجه دیگر سفرهای استانی دولت سیزدهم، بازدیدهای رئیسجمهور از بخشهای مختلف واحدهای تولیدی و احیای کارخانههای نیمهتعطیل یا تعطیل است که در حاشیه این بازدیدها، آیتالله رئیسی از نزدیک به شکل عینی و ملموس با مردم، تولیدکنندگان، صادرکنندگان، کشاورزان، کارگران و همه افرادی که دستی در تولید و اقتصاد دارند، دیدار و گفتوگو میکند.
پیریزی سفرهای استانی در اولین جلسه کابینه سیزدهم در ۴ شهریور ۱۴۰۰ انجام شد و کاروان دولت سیزدهم برای انجام سفرهای استانی و حضور در مناطق مختلف کشور دو روز بعد یعنی ۶ شهریور، در نخستین سفر استانی بهمنظور رسیدگی به مشکلات خوزستان وارد این استان شد؛ سفری یکروزه که جمعی از اعضای کابینه از جمله وزرای نیرو، کشور، جهاد کشاورزی، بهداشت و درمان و رئیس سازمان برنامه و بودجه، آیتالله رئیسی را همراهی کردند و دستور رئیسجمهور برای حل مشکلات آب، برق و کشاورزی استان و تعیین زمان برای رفع این مشکلات از جمله دستاوردهای سفر یکروزه رئیسجمهور به استان خوزستان بود.
در سفرهای استانی رئیسجمهور که راه میانبر ارتباط با مردم را ایجاد میکند، به گفته بسیاری از ساکنان مناطق محروم، گرههای بزرگی از زندگی آنها در این سفرها باز شده است؛ بر اساس اعلام آیتالله رئیسی از همان روزهای آغازین دولت، اصلاح زیرساختهای کشور شروع شد و طرحهای بزرگ آبرسانی و نیروگاهی و بخش نفت و گاز در دستور کار دولت قرار گرفت و در بخش اصلاح ساختارهای اقتصادی برای مهار تورم نیز گامهایی برداشته شد. در همین راستا در سفرهای استانی رئیسجمهور، کلانپروژههایی که شاید بیش از یک دهه از کلنگزنی آنها میگذرد، به بهرهبرداری رسید و تصمیمات مهمی در حضور رئیسجمهور برای توسعه و پیشرفت هر منطقه گرفته شد.
رهبر انقلاب در خصوص سفرهای استانی و اهمیت آن مطرح کردند: «نگاه و عواطف و همت مسئولین باید میان همهی شهرهای کشور تقسیم شود. اینجور نباشد که یک شهری، یک منطقهای که دوردست است، از شعاع همت و تصمیم مسئولین دور بماند؛ نه، دور و نزدیک ندارد. امروز در این کشور شهرهائی و مناطق دوردست و کوچکی موفق میشوند که مسئولان کشور را، یعنی رئیسجمهور را، دولت را، وزرا را از نزدیک ببینند، به آنها نامه بدهند یا حرف بزنند و از زبان آنها و حنجرهی آنها مستقیماً سخن بشنوند که در روزگارهای گذشته در طول تاریخ، امید این را نداشتند که حتی یک مدیر درجهی سه به آنها سرکشی کند».
آیتالله رئیسی در این دو سال در قامت منتخب جمهور نشان داده که در مسیر بازسازی اعتماد آسیبدیده مردم اهتمام ویژهای داشته است؛ گرچه میتوان این نحوه ارتباط دولت او با آحاد جامعه را نشانگر و نماد شیوه حکمرانی مردمی در نظام جمهوری اسلامی ایران دانست که امامین انقلاب اسلامی همواره بر آن تأکید داشتهاند.
معاون اجرایی رئیسجمهور با بیان اینکه دولت آیتالله رئیسی از جهت تماس مستقیم با مردم بعد از انقلاب رکورددار است، میگوید: این دیدارهای چهرهبهچهره علاوه بر آنکه در سفرهای استانی انجام گرفته، در مراجعاتی که در تهران و نهاد ریاست جمهوری صورت گرفته، رکورد بیسابقهای را رقم زده است.
به گفتهی او، تا امروز بیش از چهار میلیون مراجعه به مجموعه دولت صورت گرفته که این مراجعات اعم از مکاتبه، تماس تلفنی و پیامک و مراجعه به سایت بوده است و دولت نیز سعی داشته به تمامی اینها پاسخ دهد»؛ طبق گزارش مرکز ارتباطات مردمی ریاست جمهوری، از مجموع این چهار میلیون مراجعه، دولتمردان به بیش از ۸۰ درصد مطالبات پاسخ دادهاند که بیانگر عزم و اراده دولتمردان در پیگیری امور مردم و گرهگشایی از زندگی آنهاست. موضوعی که «خط قرمز» آیتالله رئیسیست و او تأکید کرده شنیدن درددلهای مردم و رسیدگی به کار آنها نباید به یک امر عادی تبدیل شود و مسئولان نسبت به این موضوع کمتوجه و بیتوجه شوند.