به گزارش ایرنا، الهام رییسی دهکردی روز دوشنبه در نشست خبری فصلی با موضوع "۱۰ درصد طرحهای تحقیقاتی خاتمه یافته دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد" افزود: شیوهنامه اجرای طرحهای تحقیقاتی مسالهمحور و اثرگذار و شیوهنامه پایاننامههای مسالهمحور و حمایت از فعالیت پژوهشگران و فناوران و مگاپروژه قلب و عروق و سقط جنین و ناباروی و سلتراپی(cell therapy) در استان تهیه و تدوین شده است.
به گفته وی، طرح تحقیقاتی مگاپروژه قلب و عروق در این دانشگاه مراحل اجرایی آن کامل شده است و طرحهای تحقیقاتی مگاپروژههای دیگر در دست اقدام است.
رییسی دهکردی گفت: در بخش طرحهای تحقیقاتی و پایاننامه نیز ۵۸۹ عنوان طرح تحقیقاتی و پایاننامه مصوب شده است که ۱۹ طرح از طرحهای تحقیقاتی در راستای تدوین برنامه کمردرد با همکاری معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی انجام شده است.
وی افزود: در بخش کوهورت نیز بانک اطلاعات پزشکی (بیوبانک) ارزشمندی از ۱۰ هزار نفر نمونه بالینی تهیه شده است که تا برای برنامهریزی جامع سلامت استان در افق ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۴ کمکرسان باشد.
به گفته وی، براساس برنامهریزی این معاونت نتایج طرحهای تحقیقاتی، پایاننامهها و مقالات کاربردی تولید شده با حضور رسانهها، متخصصان، مدیران و عموم مردم اطلاعرسانی خواهد شد.
به گزارش ایرنا، در ادامه این نشست گزارشی از ۲ طرح پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی استان با عنوان "تاثیر مداخله آموزشی مبتنی بر کاهش استرس و سلامت روان مادران نوزاد نارس بستری در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان" و " تعیین شیوه پر فشاری خون شناختهشده و شناخته نشده و عوامل مرتبط با آگاهی از ابتلا به بیماری در جمعیت مطالعه کوهورت شهرکرد" توسط پژوهشگران اعلام شد.
طرح تحقیقاتی تعیین شیوه پرفشاری خون در شهرکرد
مجری طرح تحقیقاتی " تعیین شیوه پرفشاری خون شناختهشده و شناختهنشده و عوامل مرتبط با آگاهی از ابتلا به بیماری در جمعیت مطالعه کوهورت شهرکرد" در این نشست گفت: این طرح در جمعیت بیش از ۶ هزار و ۶۰۰ نفر از جمعیت شهری شهرکرد و روستایی شهرستان اردل اجرایی شد.
عبدالله محمدیان هفشجانی افزود: با توجه به اینکه پرفشاری خون یکی از علتهای اصلی بیماری قلبی و عروق و مرگ زودرس در جهان و سومین عامل مرگ و میر است، در این مطالعه به بررسی شیوع پرفشاری خون شناختهشده و شناختهنشده و عوامل مرتبط با آگاهی به ابتلا بیماری اقدام شد.
وی گفت: نتایج این طرح به صورت مقطعی با استفاده از پرسشنامه و اندازهگیری فشارخون به وسیله معاینه فیزیکی و جمع آوری شد.
این محقق علوم پزشکی استان افزود: میانگین سنی اجرای این طرح ۳۰ تا ۵۵ سال بود که شیوع پرفشاری خون ۱۷.۴ درصد و پرفشاری خون شناختهنشده ۲۱.۵ درصدی بود.
به گفته وی، در این طرح مشخص شد که جنسیت مونث، افزایش سن، افزایش قند خون ناشتا و سابقه خانوادگی علت ابتلا به پرفشاری خون در بستگان درجه یک، از عوامل مرتبط با ابتلا به پرفشاری خون است.
طرح تحقیقاتی تاثیر بر شکرگزاری بر کاهش استرس مادران نوزادان نارس بستری
مجری طرح "تاثیر مداخله آموزشی مبتنی بر کاهش استرس و سلامت روان مادران نوزاد نارس بستری در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان" افزود: در این طرح، مطالعه نیمه تجربی کارآزمایی بالینی شاهدار ۵۰ نفر از مادران دارای نوزاد نارس بستری در بخش مراقبت ویژه بیمارستان هاجر شهرکرد، انجام شد.
هایده حیدری افزود: براساس نتایج به دستآمده شکرگزاری، بر کاهش استرس و بهبود سلامت مادران دارای فرزندان نارس تاثیر معنیداری داشت.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای ۱۲ شهرستان و جمعیتی بیش از یک میلیون نفر است.