به گزارش ایرنا، سعید کهنسال روز سهشنبه در نشست خبری با خبرنگاران در ساری افزود: ساماندهی ۴۴۳ گلزار شهدای مازندران برابر با ۲۴ باقی مانده و ساماندهی ۹۷ گلزار برابر با هشت درصد نیز در دست اقدام است.
وی اعتبار تخصیص یافته برای ساماندهی گلزار شهدای مازندران را در سالجاری ۱۴۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: این میزان در مقایسه با سال گذشته ۳۰ درصد افزایش داشته است.
این مقام مسوول مجموع اعتبار مورد نیاز برای ساماندهی گلزار شهدای مازندران را ۶۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد.
وی در بخش دیگر سخنان خود در ارتباط با تبدیل وضعیت جانبازان و ایثارگران، اظهار داشت: با بررسی های صورت گرفته ۹۵ درصد نیروهایی که بصورت شرکتی و قراردادی و روزمزد مشغول فعالیت بودند، تبدیل وضعیت شدند.
مدیرکل بنیاد شهید مازندران، اجرا نشدن قوانین مربوط به جامعه ایثارگری توسط دستگاه های اجرایی را از عمده مشکلات فراروی عنوان کرد و در عین حال از برگزاری آزمون اشتغال برای ۶۷۱ نفر از فرزندان شهدا و جانبازان ۷۰درصد استان در سالجاری خبرداد.
کهنسال از افتتاح ساختمان بنیاد شهید و امور ایثارگران قائم شهر با یکهزار و ۱۹۷ مترمربع در ۲ طبقه در هفته دولت امسال افتتاح و به بهره برداری رسید.
وی با بیان اینکه در یک سال و نیم اخیر پنج ساختمان اداری در بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران افتتاح شد، گفت: ساختمان بنیاد در شهرستانهای رامسر، کلاردشت و گلوگاه خریداری شد و ساختمان شهرهای ساری، آمل و بابل در دستور کار مرمت قرار دارد و ساختمان اداری بنیاد میاندورود در هفته دولت نیز افتتاح خواهد شد.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران همچنین از بازسازی و مرمت ۶ ساختمان اداری بنیاد در استان خبر داد و خاطرنشان کرد: مهمانسراهای بنیاد نیز به طور کامل تجهیز شد.
کهنسال شمار فرزندان جانبازان بالای ۷۰ درصد و شهدای بیکار در مازندران را ۶۷۱ نفر اعلام کرد و گفت: پس از تصویب قانون در مجلس و تفاهم با ۱۹ دستگاه اجرایی در مهر ماه یا پایان شهریور ماه جاری آزمون استخدامی برگزار خواهد شد و بالای ۹۵ درصد این افراد پذیرفته خواهند شد.
وی مستندسازی آثار شهدا، ثبت تاریخ شفاهی ایثارگران و روایتگری را مهم ترین ابزار تاثیرگذار در جهت رشد و تعالی فرهنگ ایثار و شهادت عنوان کرد و گفت: این فرهنگ غنی تنها راه امید آفرینی و نجات بخش جامعه است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران مازندران با بیان اینکه چهار هزار و ۸۲ مورد از تاریخ شفاهی جامعه معزز ایثارگری استان ثبت شده است، بیان کرد: در این طرح خاطرات والدین شهدا، جانبازان سرافراز و همسران شهدای استان جمع آوری و مستندسازی شد.
کهنسال با بیان اینکه در سال گذشته یکهزار و ۹۶۴ مورد تاریخ شفاهی از والدین شهدا، جانبازان و همسران شهدا جمع آوری و مستند سازی شد، تصریح کرد: این آثار پس از مستندسازی در سامانه مرکز اسناد بارگزاری می شود ضمن اینکه هر شب یک اثر به مدت ۱۰ دقیقه از طریق صدا و سیمای مرکز مازندران پخش می شود.
وی یادآور شد: از ابتدای سال تا کنون ۳۰۴ مورد از تاریخ شفاهی والدین شهدا و جانبازان به بنیاد مرکز ارسال شد ضمن اینکه ۱۵۲ مورد از تاریخ شفاهی این افراد نیز در حال انجام است.
مازندران در دوران جنگ تحمیلی ۱۰ هزار و ۴۰۰ شهید، ۳۴ هزار جانباز و ۲ هزار و ۳۶۰ آزاده را در راه دفاع از کیان اسلامی تقدیم انقلاب کرده است.