قصرشیرین- ایرنا- جانشین ستاد و فرمانده قرارگاه مرکزی اربعین حسینی (ع) استان کرمانشاه گفت: روز گذشته (دوشنبه ششم شهریور) با خروج بیش از ۶۷ هزار زائر تا ساعت ۲۱ رکورد تاریخی عبور زائر از خسروی شکسته شد و عزیمت این زائران همراه با سهولت، آسانی و ایمنی بوده است.

«علی شعبانی» روز سه‌شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: با پیش بینی ها و تلاش مسوولان استان کرمانشاه امسال شاهد حضور پرشور زائران در مرز خسروی هستیم و همه هموطنان در تلاش هستند که در مراسم اربعین حضور پیدا کنند که بخشی از زائران از این گذرگاه استقبال کردند.

وی اظهار کرد: بیشترین شمار زائرانی که اربعین پارسال در یک روز عبور کردند ۲۵ هزار و مجموع زائرانی که اربعین سال گذشته از مرز خسروی عازم عراق شدند ۲۶۰ هزار نفر بود اما با آغاز سفر اربعین امسال تاکنون بیش از ۲۰۰ هزار زائر از مرز خسروی به عراق عزیمت کردند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری کرمانشاه در ادامه گفت: بر اساس زیرساخت ها و دیپلماسی با برادران عراقی و اتفاقاتی که افتاده امسال شاهد عبور حجم زیادی از زائران هستیم و زائران در فضایی امن و راحت، بدون استرس در حال عبور هستند و پیش بینی ها حاکی از بیشتر شدن تعداد زائران است و ما خود را برای تردد روزانه ۱۰۰ هزار نفر و در مجموع برای یک میلیون زائر آماده کرده‌ایم.

شعبانی با بیان اینکه از زائران تقاضا می کنیم در ساعات خنک حرکت کنند، افزود: سفر اربعین یک سفر ارزان ولی آسانی نیست چون حجم زیادی از مشتاقان تلاش می کنند خودشان را به کربلا برسانند و این سبب ازدحام و معطلی می شود و نیاز به صبوری دارد تا زیارت خوبی داشته باشند.

جانشین ستاد و فرمانده قرارگاه مرکزی اربعین حسینی (ع) استان کرمانشاه در ادامه گفت: ۱۵۰دستگاه اتوبوس از سمت پارکینگ ها در کمربندی قصرشیرین زائران را به مرز خسروی منتقل می کنند و هم اکنون که شاهد ازدحام جمعیت در مرز خسروی هستیم و زائران پس از رسیدن به مرز با اتوبوس ها از ابتدای ورود به گذرگاه پس از عبور از مواکب به سمت پایانه با طی یک هزار و ۲۰۰ متر پیاده به پایانه می رسند.

وی ادامه کرد: زائران پس از عبور از گیت ها و مهمور شدن مهر خروج گذرنامه و ورود به سمت عراق، با اتوبوس ها تا پایانه مسافری منذریه و سپس به سمت شهرهای نجف، کربلا، سامرا و کاظمین منتقل می کنیم.

او گفت: هم اکنون تمام مواکب فعال بوده که بیشتر موکب ها مردمی هستند و برخی مواکب دولتی و سازمانی نیز خدمات اسکان، غذا و نوشیدنی به زائران ارائه می کنند و چند موکب اصلی اسکان و تغذیه داریم که یکی از آن ها موکب بزرگ سید الشهدا (س) سپاه در کمربندی قصرشیرین است که ظرفیت اسکان چهار هزار زائر را دارد و هشت هزار نفر را در هر وعده اطعام و پذیرایی می کند.

وی افزود: موکب وزارت دفاع نیز در زمینه اسکان و غذا خدمات می دهد و موکب بنیاد مستضعفان نیز مجهز به حمام، سرویس بهداشتی و تغذیه است که این موکب ها جامع هستند و موکب اوقاف نیز در حوزه تغذیه خدمت رسانی کرده و موکب های فرهنگی نیز فعال بوده و همه تلاش ها صورت گرفته تا زائران سفر خاطره انگیزی داشته باشند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

سال گذشته در مجموع ۵۰۰ هزار زائر در ایام اربعین از مرز خسروی تردد کردند که به گفته ی مسوولان با توجه به توسعه زیر ساخت ها و ۲۴ ساعته شدن تردد از این گذرگاه، امسال پیش بینی ها حاکی از سه برابر شدن تردد زائران از این مرز رسمی به عنوان اصلی ترین و قدیمی ترین محل تردد زائران به عتبات عالیات و کربلای معلا است.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

مرز رسمی خسروی - منذریه مسیر اصلی جاده کشورمان به سوی بغداد پایتخت کشور عراق است که این جاده در ادامه به کشور سوریه متصل شده و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

برچسب‌ها