به گزارش ایرنا از خبرگزاری رویترز، این تشکیلات امنیتی در گزارش دیشب (دوشنبه، ۶ شهریور) اعلام کرد که حمله با باج افزار به خصوص به زیرساخت های حیاتی مانند بیمارستان ها و خطوط لوله می تواند سودآور باشد. تبهکاران سایبری نیز مقاومت خود را نشان داده و می توانند در الگوی سوداگری خود ابتکار به خرج دهند.
در این گزارش آمده است: باج افزار مخرب ترین شکل جرایم سایبری است که کانادا با آن روبروست چرا که فراگیر بوده و می تواند تاثیر جدی بر عملکرد یک سازمان بگذارد.
سازمان امنیت ارتباطات کانادا همچنین مدعی شد که اتاوا، ایران و روسیه را مامن تبهکارانی می داند که علیه اهداف غربی فعالیت می کنند.
داده های رسمی نشان می دهد که در سال گذشته میلادی، ۷۰ هزار و ۸۷۸ فقره گزارش کلاهبرداری سایبری در کانادا گزارش شده و از این طریق ۵۳۰ میلیون دلار برابر با ۳۹۰ میلیون دلار آمریکا به سرقت رفته است.
این نهاد امنیتی در گزارش خود مدعی شده که سازمان اطلاعات روسیه و نیروهای انتظامی این کشور با تبهکاران سایبری رابطه داشته و به آنها اجازه می دهند تا مصون از اقدام قانونی و مادامی که اهداف آنان خارج از قلمروی شوروی سابق باشد به فعالیت خود ادامه دهند.
مسکو به صورت مداوم اجرا و یا حمایت از فعالیت های هکری را رد کرده است.
در این گزارش همچنین ادعا شده که تهران نیز با فعالیت های گروه های تبهکار سایبری در خاک ایران که با منافع عقیدتی و راهبردی حکومت همسو باشند، مدارا می کند.
علی اکبر احمدیان نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان به تازگی در جمع دبیران شورای امنیت ملی کشورهای عضو بریکس در آفریقای جنوبی گفته بود: جمهوری اسلامی ایران یکی از کشورهایی است که قربانی حملات سایبری متعدد است و زیرساختهای آن در مقاطع مختلف مورد حمله قرار گرفته و از این طریق در حوزه های اجتماعی، اقتصادی و امنیتی آن مداخلات جدی شده است.
وی افزود: ما تجربههای بسیاری داریم که از یک سو، آمریکا و برخی متحدان وی با استفاده از بستر سایبر و سکوهای اینترنتی، به اقدامات ضد امنیتی و تحریک برخی افراد بر علیه امنیت ملی کشور خود دست زدهاند و از سوی دیگر با سوءِ استفاده از همین امکانات، کوشیدهاند مقابلهی مشروع و قانونی با این تجاوزات با عناوین مختلف را پُرهزینه سازند.