دکتر پژمان بختیاری نیا سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: سفر کردن برای زن باردار با تجویز پزشک یا ماما منعی ندارد بنابراین لازم است قبل از سفر، با پزشک یا ماما ملاقات کنند؛ برای زنان باردار در ۲۰ هفته اول بارداری (پنج ماه نخست) خطر سقط، استفراغ، خونریزی و حاملگی خارج از رحم و در ۲۰ هفته دوم بارداری (چهار ماه آخر) خطر خونریزی، فشارخون بالا، دردهای زودرس زایمان، پارگی کیسه آب وجود دارد بنابراین لازم است قبل از سفر، از نبود این عوارض و خطرات اطمینان حاصل شود.
وی افزود: زنان باردار لازم است داروهای مصرفی روزانه و مکملهای دارویی (قرص اسید فولیک، آهن و مولتی ویتامین) را همراه داشته باشند، تکرر ادرار، تهوع و استفراغ بارداری و یبوست از عوارض شایع بارداری است در نتیجه برای کاهش این خطرات در طول سفر توجه به به توصیههای پزشک یا ماما اهمیت دارد.
بختیاری نیا ادامه داد: لازم است زنان باردار، نزدیکترین واحد یا پایگاه ارایه خدمات بهداشتی و درمانی منطقه اقامت خود را شناسایی کنند و همچنین قبل از نوشیدن آب و خوردن مواد غذایی از سالم بودن آن مطمئن شوند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: این گروه زائران باید به علائم خطر بارداری و زایمان توجه داشته باشد و در صورت وجود هر علامتی، به سرعت به مرکز ارایه خدمات بهداشتی و درمانی مراجعه کرده و از قرار گرفتن در معرض تشعشعات، گزش حشرات و جانوران موذی، افراد دارای بیماریهای تنفسی و عفونی، محیطهای آلوده و غیر بهداشتی خودداری کنند.
وی توصیه کرد: زنان باردار باید لباس متناسب فصل و وسایل بهداشتی مورد نیاز را به همراه خود ببرند، از گرسنه ماندن طولانی مدت پرهیز کند و قبل از سفر، از کاملبودن ایمنسازی (واکسیناسیون) و یا نیاز به تجدید آن مطمئن شوند.
بختیاری نیا تصریح کرد: این افراد لازم است برای پرهیز از خستگی، در ساعاتی از روز استراحت کنند، از ایستادن و نشستن طولانی مدت خودداری کرده و یک کپی ازپرونده بارداری و دفترچه بیمه درمانی خود راهمراه داشته باشد.
۱۵شهریور ۱۴۰۲ مطابق با ۲۰ صفر روز اربعین حسینی است.حرکت تدریجی زائران اربعین به سمت مرزهای چذابه و شلمچه از روزهای آغازین ماه صفر شروع و چند روز مانده به روز اربعین به اوج خود میرسد.