کارخانه صنایع مخابرات راه دور ایران (ITI) از دیرینهترین واحدهای صنعتی شیراز است که پس از ۳۵سال فعالیت دچار رکود و ورشکستگی شد و اکنون ۱۴ سال است که خاموشی چرخدندههای آن را فراگرفته، حالا از پاستور خبر میرسد حل مشکلات این کارخانه ملی روی میز آیتالله رئیسی قرار گرفته تا بار دیگر در نهضت دولت سیزدهم برای احیای واحدهای تولیدی راکد فعال شود.
کارخانه صنایع مخابرات راه دور ایران (ITI) به عنوان یک شرکت مادر تخصصی از ۱۳۵۳ تولید تجهیزات و زیرساختهای مخابراتی کشور را آغاز کرد و در نهایت سال ۱۳۸۲ در فرآیند خصوصی سازی قرار گرفت و این فرآیند یکسال بعد به سرانجام رسید اما این کارخانه راهبردی رفته رفته دچار سوء مدیریت، بدهیهای کلان و در نتیجه رکود و ورشکستگی شد و سال ۸۸ با تصمیم دولت دهم به هیات حمایت سپرده شود.
اما در ۱۲ سال پس از آن اقدامی ارزنده برای احیای این واحد تولیدی که توان اسمی اشتغال آفرینی برای بیش از ۲ هزار نیرو را داشت انجام نشد و کارخانه صنایع مخابرات راه دور ایران (ITI) در خاموشی و رکود کامل روزگار گذراند.
با آغاز دولت سیزدهم و هنگامی که در ادامه فعالیتهای آیت الله رئیسی در قوه قضاییه، احیای واحدهای تولیدی راکد به طور جدی در دستورکار قرار گرفت و رویکرد محوری دولت مردمی ایران قوی شد، بار دیگر احیای کارخانه صنایع مخابرات راه دور ایران (ITI) نیز به صدر اخبار آمد.
محمد هادی ایمانیه استاندار فارس ۱۵ مردادماه ۱۴۰۱ در جلسه بررسی وضعیت واحدهای راکد استان در شیراز نخستین بار اعلام کرد که قرار شده این کارخانه در قالب مزایده به سرمایهگذار جدید واگذار شود تا مطالبات کارگران و سایر مطالبات پرداخت و سپس نسبت به راهاندازی مجدد آن اقدام شود.
۱۶ مرداد ماه حجت الاسلام و المسلمین محسنی اژهای رییس قوه قضاییه در جریان سفر به استان فارس از کارخانه صنایع مخابراتی راه دور ایران (ITI) بازدید کرد، با کارکنان بخشهای مختلف این کارخانه از جمله مهندسین و کارگران آن به گفتگو پرداخت، در جریان مسائل و مشکلات آنها قرار گرفت و دستوراتی در راستای حل مشکلات این کارخانه صادر کرد.
۲۱ روز پس از سفر رئیس قوه قضاییه به استان فارس بخشی از مشکلات این واحد تولیدی حل شده و کارگاههای الکترونیک شرکت مخابرات راه دور ایران (ITI) در شیراز شروع به کار کردند.
رئیس کل دادگستری استان فارس در راستای نظارت بر اجرای مصوبات سفر ریاست قوه قضاییه ضمن بازدید از فعالیت کارخانه (ITI) در شیراز از راه اندازی کارگاههای الکترونیک این واحد خبر داد و گفت: در جریان سفر رییس قوه قضاییه فاز اولیه این واحد تولیدی یعنی واحدها و سالنهای مکانیکی و جوش راه اندازی شد و هم اکنون و در ادامه تکمیل روند تولید این کارخانه، واحدهای الکترونیکی شروع به کار کرد.
حجت الاسلام سید کاظم موسوی با بیان اینکه نظارت کارگروه قضایی بر فعالیت کارخانه مستمراً ادامه دارد، افزود: آنچه امروز در جریان بازدید از کارخانه مشاهده شد انگیزه کار و فعالیت کارگران در راستای تکمیل کلیه فازهای تولیدی کارخانه بود.
رئیس کل دادگستری استان فارس با اشاره به این موضوع که کارخانه مخابرات راه دور ایران (ITI) در گذشته شناسنامه فارس در بخش الکترونیک بوده است، گفت: همه عوامل و کادر مدیریتی جدید این واحد تولیدی تلاش میکنند که هویت این واحد تولیدی معتبر که با سفر رئیس قوه قضاییه احیا شد را به نقطه اوج و بهره برداری از ظرفیت کامل برسانند.
خدابخش مدیر (ITMC) نیز با بیان اینکه از زمان شروع به کار این کارخانه در جریان سفر رئیس قوه قضاییه فازهای صفر و یک شامل کارگاههای مکانیک، جوش و رنگ راه اندازی شده است، گفت: فاز ۲ راه اندازی یعنی کارگاههای الکترونیک هم اکنون آغاز به کار کرده است و قرار است تولید نیمه انبوه و تستهای آزمایشی در دستور کار قرار گیرد.