علیرضا طاهری روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: با تخصیص این اعتبارات، کارشناسان و متخصصان شرکت آب منطقهای استان طرحهای احداث سد مخزنی، تامین و انتقال آب مورد نیاز شهرها، روستاها و صنایع، ساماندهی رودخانه ها و شبکه های آبیاری و زهکشی را اجرا کردند.
وی اضافه کرد: ساخت سدها و شبکه های آبیاری و زهکشی سدهای "شوریجه" و "دوستی" در شهرستان سرخس، "قره تیکان" و "چهچهه" در کلات، "ابیورد" در درگز، آبرسانی به شهرستان نیشابور از سد "بار"، خط انتقال و تصفیه خانه شهر فیروزه، آبرسانی به سرخس، خط انتقال آب شرب از غرب دشت مشهد، بازگشایی و ساماندهی کشف رود و کال "سیاسک" از جمله اقدامات انجام شده و در دست اقدام این شرکت است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای خراسان رضوی گفت: مسوولان این شرکت با این اقدامات، به رغم شرایط بحرانی و کمبود منابع آبی به دلیل کاهش بارندگی با همت شهروندان در مصرف بهینه آب و انجام عملیات حرفهای و تخصصی کارشناسان، در حال مدیریت بحران خشکسالی هستند.
به گزارش ایرنا، ٩٨ درصد پهنه شهرستان مشهد در وضعیت خشکسالی شدید و ۶٠ درصد از این مساحت در وضعیت خشکسالی بسیار شدید است.
نیاز آبی مشهد در شرایط اوج مصرف ۱۲ هزار و ۷۰۰ لیتر در ثانیه است و اکنون چهار هزار و ۱۵۰ لیتر در ثانیه کسری تولید و استحصال آب وجود دارد.
منابع آبی مشهد شامل دریاچههای پشت چهار سد "طرق، اَرداک، دوستی و کاردِه"، چندین حلقه چاه و ۲ رشته قنات است که سد دوستی از مهمترین آنهاست.
هم اکنون از مجموع ۳۷ دشت استان خراسان رضوی، نیمی در شرایط ممنوعه بحرانی قرار دارد و وجود چاههای غیرمجاز و برداشت بیرویه از منابع آبهای زیرزمینی مهمترین علت بحرانی شدن وضعیت دشتهای استان عنوان شده است.