کرج – ایرنا- مدیرکل حقوقی شرکت مدیریت منابع آب ایران با اشاره به گستردگی مسائل حقوقی در زمینه آب های سطحی، زیرزمینی و بین المللی اعلام کرد: برنامه های متعددی برای صیانت حقوقی از آبهای کشور در دست اقدام است.

"حسین زمانی " روز سه شنبه در حاشیه نشست تخصصی مدیران حقوقی منطقه ۲ سازمان منابع آب ایران در کرج به خبرنگار ایرنا گفت: امروز در بخش قوانین جلوگیری از بهره برداری غیرمجاز از آب های سطحی و زیر زمینی با کاستی هایی مواجه هستیم چرا که این قوانین مربوط به سال ۱۳۶۰ است و ۴۰ سال از تصویب آنها می گذرد.

وی ادامه داد: برهمین اساس یک لایحه توسط وزارت نیرو دراین زمینه تدوین شده که برای اخذ نظر حقوقی به قوه قضائیه ارسال شده است.

زمانی گفت: پس از اخذ نظر قوه قضائیه این لایحه به هیات دولت ارسال خواهد شد تا در نهایت اقدام موثری برای قانونمند کردن رویه کلی برداشت ازآبهای سطحی و زیر زمینی به عمل آید.

مدیرکل حقوقی شرکت مدیریت منابع آب ایران طول رودخانه های اصلی کشور را حدود ۱۴۷هزار کیلومتر بیان کرد و افزود: در بستر این رودخانه اراضی فراوانی وجود دارد که به لحاظ قانونی باید تکلیف آنها را مشخص کرد.

وی ادامه داد: امسال به همین دلیل تفاهم نامه ای بین وزارت نیرو و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور برای اجرای قانون حدنگار کاداستر و اخذ سند ثبتی مالکیت اراضی مربوط به دولت در این محدوده ها امضاء شده است.

زمانی اظهار کرد: همچنین از باب مسائل حقوقی مترتب بر بستر رودخانه ها، سال ۹۸ یک لایحه به نام "حفاظت از رودخانه ها و کاهش خطرات سیل " توسط وزارت نیرو و معاونت حقوقی ریاست جمهوری تدوین شد که سال گذشته رییس جمهور این لایحه را برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارسال کرد که اکنون در کمیسیون تخصصی آب و کشاورزی مجلس در دست بررسی است.

مدیرکل حقوقی شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت : در این لایحه برای نخستین بار به صورت کامل به مسائل حقوقی مربوط به رودخانه های کشور پرداخته شده است.

زمانی درخصوص انسداد چاه های آب غیرمجاز بیان کرد: پیشبرد این امر نیازمند همکاری دستگاه های مختلف اجرایی و قضایی است.

وی تاکید کرد: طبق بخشنامه وزارت نیرو تمام طرح ها و برنامه های حوزه آب باید با در نظرگرفتن جوانب حقوقی آنها پیش برود که در این زمینه به مسائل حقوقی آب توجه ویژه ای شده است.

در نشست تخصصی مدیران حقوقی منطقه ۲ سازمان منابع آب کشور که به مدت ۲ روز در کرج ادامه دارد، مشکلات و مباحث حقوقی حول محور قانون تعیین تکلیف چاه های آب فاقد پروانه بهره برداری ، موضوع حقوقی بستر رودخانه ها و رسیدگی به مسائل حقوقی آبها زیر زمینی و سایر مشکلات نیازهای حقوقی حوزه آب استان های البرز ، مازندران ، تهران ، قزوین و مرکزی مورد بررسی قرار می گیرد.

کارشناسان امور حقوقی منطقه ۲ آب کشور درکرج گردهم آمادند

کارشناسان امور حقوقی منطقه ۲ سازمان امور آب کشور روز سه شنبه به میزبانی شرکت آب منطقه ای استان البرز در سالن اجتماعات موسسه آموزشی وزارت نیرو در مهر شهر کرج گردهم آمدند.

داوود نجفیان مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان البرز  در  نشست ۲ روزه که در موسسه آموزشی و پژوهشی وزارت نیرو واقع در کرج  برگزار شد ، گفت: کارشناسان امور حقوقی شرکت های آب منطقه ای استان های البرز، قم ، مرکزی ، تهران و قزوین پیرامون مسائل و مشکلات حقوقی حوزه آب به بحث و تبادل نظر می پردازند. 
وی ادامه داد: بررسی چالش های حقوقی حوزه آب و اتخاذ راهکاری مناسب در این بخش از موضوعات مهم این نشست است. 
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان البرز گفت : تلاش ها براین است تا مسائل و چالش های حوزه آب به صورت علمی و تخصصی مورد واکاوی قرار گیرد و راهکارهای مناسب برای برون رفت از مشکلات اتخاذ شود. 
نجفیان تاکید کرد: استفاده از تجارب استان ها در بخش طرح های آبرسانی بخش دیگری از اهداف نشست های تخصصی است که با اهتمام وزارت نیرو پیگیری می شود. 
وی با اشاره به موضوعات متنوع در حوزه حقوقی آب و وضعیت آبی کشور گفت : استان البرز از جمله مناطقی است که برنامه های متنوعی برای برون رفت از مشکلات و کاستی ها دراین بخش اتخاذ کرده است. 
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای البرز افزود: اجرایی شدن طرح سازگاری با خشکسالی  در قالب توسعه طرح های آبرسانی ،  متعادل سازی شبکه های توزیع آب و فرهنگسازی برای مصرف بهینه آب توسط مردم و بخش های مختلف از مهمترین اقداماتی است در این استان با حمایت دولت سیزدهم و وزارت نیرو دنبال می شود. 
نجفیان گفت : تلاش ها براین است تا مشکلات اقلیمی و آثار کم بارشی و خشکسالی در کنار مشکلات حقوقی حوزه آب به درستی مدیریت شود تا بتوان این شرایط خاص را با بهترین شکل ممکن پشت سرگذاشت. 
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای البرز تاکید کرد: اتخاذ چارچوب های علمی و تخصصی باید پیوست فعالیت های عمرانی در حوزه آب شود که در این بخش آب منطقه ای البرز به فرآیندهای علمی در ترسیم چشم اندازهای بلندمدت حوزه آب اهتمام دارد. 
وی افزود: از آنجا که امروزه  افزایش جمعیت  درکنار تغییر اقلیم و خشکسالی به  سفره های زیر زمینی و سطحی البرز فشار زیادی وارد کرده است ، براین اساس شرکت آب منطقه ای البرز با پیش بردن طرح های تغذیه مصنوعی دشت ها به این بخش ورود جدی داشته و طرح ها را با سرعت و دقت عمل دنبال می کند. 
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای البرز یادآور شد: امروز طرح جامع آبرسانی استان با شتاب در حال انجام است و شهرهای دارای تنش آبی مانند اشتهارد و نظرآباد را در گام نخست هدفگذاری کرده است .