«نادر نادری» روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: هفت هزار و ۲۲۳ هکتار زمین به منطقه آزاد قصرشیرین تخصیص داده شده و از ویژگیهای خوب این منطقه متصل بودن آن به اقلیم کردستان و دولت مرکزی عراق است که میتوانیم از این بازار مصرفی خوب به درستی بهرهبرداری کنیم.
وی با بیان اینکه تدوین طرح جامع منطقه آزاد قصرشیرین تاکنون ۷۰ درصد پیشرفت داشته و تلاش میکنیم این طرح را هرچه زودتر آماده کنیم، گفت: در چهارچوب این طرح کاربری زمینها و بهرهبرداری از آنها، پدافند غیرعامل، مسایل زیست محیطی، جهتگیری باد قالب و مسایل دیگر گنجانده شده است.
مدیر اجرایی منطقه آزاد قصرشیرین اضافه کرد: پس از نهایی شدن طرح جامع و مصوب شدن در هیات دولت آماده سرمایهگذاری در این منطقه هستیم.
وی اظهار کرد: ۸۵ درصد زمینهای تخصیص یافته منابع ملی و طبیعی و ۱۵ درصد آن مستثنیات هستند که به اشخاص و سازمانها بر میگردد. قبل از تصویب طرح جامع طرح رفع تداخل اراضی تصویب خواهد شد.
نادری، تهیه فرصتها و بستههای سرمایهگذاری را از دیگر طرحهای اجرا شده عنوان کرد و گفت: تاکنون ۶۶ فرصت سرمایهگذاری احصا شده که یکی از کارها برگزاری نشستهای مختلف با سرمایهگذاران و معرفی فرصتهای سرمایهگذاری در منطقه آزاد قصرشیرین است.
وی یادآور شد: با تشکیل شورای راهبردی به ریاست استاندار کرمانشاه و با عضویت ادارات و دستگاههای مرتبط جلسات خوبی برگزار شده و در این جلسات نیازها و هزینههای مورد نیاز این منطقه در حال احصاء شدن است.
مدیر اجرایی منطقه آزاد قصرشیرین در ادامه عنوان کرد: بهترین راه سرمایهگذاریها در مقیاس ملی و چه برای غرب کشور، منطقه آزاد قصرشیرین است که نظام جمهوری اسلامی به استان کرمانشاه سینه ستبر ایران هدیه کرده است.
وی اضافه کرد: تا چند سال آینده میتوان ۱۰ هزار شغل در این منطقه بوجود آورد و به طور قطع شکلگیری منطقه آزاد قصرشیرین به محرومیت زدایی استان کمک میکند.
نادری تاکید کرد: باید منطقه آزاد را طوری از نظر زیرساختی مهیا کنیم که اگر سرمایهگذاران خارجی مراجعه کردند جذب شوند و در آنجا سرمایهگذاری کنند. یک بار برای همیشه دولت باید در مناطق آزاد هفتگانه جدید سرمایهگذاری کند.
وی اظهار کرد: توسعه مناطق آزاد باعث امنیت پایدار در مرزهای کشور میشود. هفت منطقه جدید آزاد میتوانند طی چندین سال ۱۰۰ هزار شغل ایجاد کنند که به رونق اقتصادی و محرومیت زدایی میانجامد.
مدیر اجرایی منطقه آزاد قصرشیرین با اعلام اینکه مکاتبات و جلسات متعددی با وزرا و مسوولین استانی برای رفع نیازهای منطقه آزاد قصرشیرین انجام شده، گفت: با وزیر راه و شهرسازی برای احداث ۲۵ کیلومتر مسیر از جاده آسفالت از مرز خسروی به پرویزخان از درون منطقه آزاد مذاکره شد.
وی اضافه کرد: با وزیر نفت مکاتباتی مبنی برتامین گاز منطقه انجام شد که خوشبختانه آمادگی کمک به منطقه به صورت رایگان وجود دارد.
نادری همچنین عنوان کرد: شرکت مخابرات نیز قول تامین زیرساختهای موردنیاز برای منطقه را داده است و همکاری خوبی با این شرکت شکل گرفته و با وزیر نیرو هم در زمینه درخواست ۳۰ میلیون متر مکعب آب از سامانههای گرمسیری و تامین برق داده شده است.
وی در ادامه گفت: در طرح جامع ۲ فاز ۸۰۰ هکتاری پیشران در مرز خسروی و پرویزخان در نظر گرفته شده، این ۲ فاز پیشران را باید هرچه سریعتر زیرساختهای آن را تکمیل کنیم.
مدیر اجرایی منطقه آزاد قصرشیرین اضافه کرد: ۶ فاز ۹۵۰ هکتاری برای مراحل بعدی توسعه در نظر گرفته شده که یک چشم اندازه ۱۵ ساله را در نظر گرفته ایم.
به گزارش خبرنگار ایرنا، با تصویب مجمع تشخیص مصلحت نظام، قصرشیرین ۱۵ اردیبهشت پارسال به صورت رسمی منطقه آزاد تجاری شد.
شهرستان مرزی قصرشیرین با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت در غرب کرمانشاه، با عراق ۱۸۶ کیلومتر مرز دارد که در امتداد این مرز، ۲ معبر رسمی پرویزخان و خسروی قرار دارد که مبادلات اقتصادی، تجاری و صادرات کالا به اقلیم کردستان و حکومت مرکزی عراق از این ۲ مرز انجام میشود.
مرز خسروی در ۲۰ کیلومتری قصرشیرین دارای بزرگترین پایانه زمینی بین المللی خاورمیانه است.
مرز رسمی پرویزخان در شهرستان قصرشیرین به صورت رسمی در سال ۸۶ تاسیس و راه اندازی شد که هم مرز با اقلیم کردستان عراق و در همسایگی استان سلیمانیه قرار دارد.
هم اکنون عمده کالاهای صادراتی از مرز رسمی پرویزخان قصرشیرین با مناطق کردنشین عراق به ویژه شهرهای کلار، سلیمانیه، موصل، خانقین و کرکوک در بخش مرکزی این کشور انجام میشود.