به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل»، «یوآف گالانت» در پیامی ویدئویی به زبان عبری اعلام کرد: تهدید فزاینده علیه امنیت اسرائیلی ها را نخواهد پذیرفت.
وی افزود: ما به حزب الله (لبنان) اجازه نخواهیم داد به حاکمیت ما (بر سرزمین های اشغالی) لطمه بزند و خوب می دانیم چگونه و چه زمانی از امنیت خود دفاع کنیم.
گالانت پیش از این و در روز دوشنبه، در دیدار با «آنتونیو گوترش» دبیر کل سازمان ملل، درباره برنامه صلح آمیز هسته ای ایران و نقش جمهوری اسلامی در حمایت از محور مقاومت ابراز نگرانی کرده بود.
این مقام صهیونیست، قدرت گرفتن حزب الله لبنان را یکی از مصداق های حمایت ایران از محور مقاومت عنوان کرده بود.
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی برای فشار بر لبنان درباره پیش نویس تمدید ماموریت نیروهای پاسدار صلح سازمان ملل مستقر در جنوب لبنان "یونیفل" با «آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل دیدار و به تکرار لفاظی و اتهام زنی علیه ایران و محور مقاومت پرداخت.
برپایه این گزارش، گالانت بار دیگر به اتهام زنی و لفاظی تکراری علیه ایران و محور مقاومت روی آورد و در دیدار با گوترش آنچه را به زعم خود "تهدیدهای برهم زننده ثبات خاورمیانه و در صدر آنها اقدامات ایران علیه اسرائیل از طریق حمایت مالی و تسلیحاتی از حزب الله و حماس و سازمان های دیگر خواند"، بررسی کرد.
گالانت برای فشار بر دبیرکل سازمان ملل به منظور تصویب پیش نویس قطعنامه تمدید ماموریت یونیفل در جنوب لبنان با سبک و سیاق کنونی که به زیان لبنان است، به ارعاب و هرس افکنی روی آورد و با طرح اتهام علیه ایران و حزب الله، به زعم خود مدعی شد: "احتمال تنش در مرزهای شمالی (فلسطین اشغالی با لبنان) در حال افزایش است و ایران، حزب الله را به سمت نقض حاکمیت و اقدامات تحریک آمیز سوق می دهد. "
او سپس برای عدم اصلاح پیش نویس کنونی قطعنامه تمدید ماموریت یونیفل در لبنان در راستای منافع رژیم صهیونیستی و دخل و تصرف در آن، از گوترش خواست تا یونیفل نقش بزرگتری را به منظور آنچه او آن را "کاهش تنش ها" در مرز فلسطین اشغالی و لبنان خواند، ایفا کند.
برپایه این گزارش، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی همچنین در دیدار با گوترش بدون توجه به اشغال بخشی از خاک لبنان از سوی این رژیم، از آنچه "حق اسرائیل برای دفاع از خود و اقدام علیه هرگونه نقض حاکمیت خود" خواند، سخن گفت.
این دیدار درحالی صورت گرفت که وزیر خارجه لبنان پیشتر تاکید کرد که کشورش با پیش نویس فعلی قطعنامه تمدید نیروهای یونیفل مخالف است زیرا در آن اشاره ای به لزوم هماهنگی این نیروها با ارتش لبنان برای گشت زنی در منطقه مرزی نشده است.
«عبدالله بوحبیب» وزیر خارجه لبنان پس از بررسی پیش نویس قطعنامه ارائه شده در شورای امنیت در رابطه با تمدید ماموریت یونیفل، به صراحت مخالفت کشورش با فرمول فعلی را بیان کرد زیرا در آن به ضرورت و اهمیت هماهنگی عملیات یونیفل با ارتش این کشور، همانطور که در توافقنامه موسوم به SOFA تصریح شده، اشاره نشده است.
وی همچنین یادآور شد که تمدید سالانه ماموریت نیروهای بین المللی در جنوب لبنان به درخواست دولت لبنان صورت میگیرد.
بوحبیب همچنین مخالفت لبنان را با انتقال ماموریت یونیفل از ذیل فصل ششم منشور سازمان ملل متحد مطابق با قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد در سال ۲۰۰۶ که خواستار حل مناقشه از طریق راههای صلحآمیز است، به فصل هفتم این منشور اعلام کرد.
پیش تر روزنامه الاخبار لبنان در گزارشی از تلاش و دشواریهای تیم دیپلماتیک لبنان برای جلوگیری از مخدوش شدن بیش از پیش استقلال نیروهای یونیفل در اثر فشار لابی واشنگتن و تل آویو در شورای امنیت برای تعدیل ماموریت این نیروها خبر داده بود.
سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان نیز دوشنبه شب در سخنرانی خود به حضور یونیفل در مرز لبنان و فلسطین اشغالی اشاره کرد و که اشغالگران از نیروهای یونیفل میخواهند که به نفع رژیم صهیونیستی عمل کنند و در واقع، در حکم جاسوس برای آنها باشند چرا که دروبین های دیده بانی و جاسوسی تل آویو قادر به رصد عمق میدانی نیست و از این رو، اشغالگران خواهان استفاده از تجهیزات دیده بانی یونیفل برای رسیدن به اهداف خود هستند.
وی همچنین از دولت لبنان برای اصلاح کردن خطای سال گذشته (در قطعنامه تمدید یونیفل) که اختیار آزادی عمل کامل به نیروهای یونیفل در انجام مأموریت مرزی (بدون هماهنگی با ارتش لبنان) داده بود، تقدیر و ابراز امیدواری کرد که دولت لبنان بتواند این نقص را (در پیش نویس کنونی تمدید ماموریت یونیفل) برطرف کند.
دبیرکل حزب الله لبنان اجرای این اصلاحات (در پیش نویس قطعنامه جدید تمدید ماموریت یونیفل) را با عزت و کرامت لبنان در ارتباط دانست و گفت که اگر این اصلاحات انجام نشود، این قوانین در بین اهالی جنوب لبنان اعتبار نخواهد داشت و آنها به هیچ وجه اجازه نخواهند داد تا این قوانین به رغم اکراه دولت لبنان جنبه عملی به خود بگیرد.
در همین ارتباط، رایزنی های وزیر خارجه لبنان در سازمان ملل هم اکنون در جریان است و وی دوشنبه شب با چند نماینده کشورها در شورای امنیت دیدار و گفت وگو کرد.