به گزارش ایرنا، امسال حدود ۴۵۶ هزار دستگاه انواع خودروی سواری در کشور تولید شده است که این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۳ درصد افزایش را نشان می دهد.
تولید خودروی سواری نزدیک به ۸۵ درصد کل تولیدات خودروسازان را در پنج ماهه امسال به خود اختصاص داده است.
از ابتدای امسال تا پایان مردادماه ۵۳۶ هزار و ۹۰۳ دستگاه انواع خودرو در دو خودروساز بزرگ کشور و همچنین خودروسازان خصوصی تولید شده است که این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته که ۴۲۲ هزار و ۲۷۵ دستگاه بوده است، رشد ۲۷ درصدی را روایت میکند.
بر اساس آمار وزارت صنعت، معدن و تجارت، در مردادماه امسال ۹۴ هزار و ۳۲ دستگاه انواع خودرو تولید شد. این آمار نسبت به مردادماه سال ۱۴۰۱ که ۸۲ هزار و ۲۷۰ دستگاه بود، حاکی از رشد ۱۴ درصدی است.
طبق این گزارش، در پنج ماه امسال، ۴۵۶ هزار و ۱۲۶ خودوری سواری (رشد ۲۳ درصدی)، ۶۱ هزار و ۹۹۹ خودروی وانت (رشد ۵۲ درصدی)، یکهزار و ۳۷۱ دستگاه خودروی ون (رشد ۷۰ درصدی)، ۴۴۹ دستگاه خودروی مینی بوس و میدلباس (رشد ۱۲ درصدی)، ۳۳۱ دستگاه اتوبوس (افت ۲۲ درصدی)، و ۱۶ هزار و ۶۲۷ دستگاه کامیونت، کامیون و کشنده (رشد ۶۹ درصدی) در بخش خصوصی و دولتی تولید شده که در مجموع ۵۳۶ هزار و ۹۰۳ دستگاه انواع خودرو است.
امسال ۱۱۲ هزار و ۶۳۹ هزار خودرو توسط بخش خصوصی تولید شده است که این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته (تولید ۶۳ هزار و ۳۹۹ دستگاه انواع خودرو)، رشد ۷۸ درصدی نشان میدهد.
سهم بخش خصوصی امسال حدود ۲۱ درصد از کل تولید خودرو در کشور بوده که این میزان در سال ۹۸ به میزان پنج درصد بوده است.
به گزارش ایرنا، با افزایش تولید بعد از چهار سال متوالی، تولید خودرو در سال گذشته و در دولت سیزدهم از مرز یک میلیون دستگاه فراتر رفت و روند افزایشی تولید خودرو همچنان در سال جاری نیز تداوم خواهد داشت.
پس از ایجاد ثبات تولید و شفاف سازی عرضه، بر روی شتاب بخشیدن به فناوریهای نوین در صنعت خودرو از قبیل برقی سازی و اتصال پذیری متمرکز شده است و امید است با توسعه بُنسازههای بومی و محصولات آن و هم افزایی در صنعت خودروی کشور، این صنعت از منظر کیفیت قیمت و مقیاس تولید رقابتپذیر شود