به گزارش خبرنگار ایرنا، اسدالله مهری روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: طراحی و بومیسازی بعضی از این قطعات که جزو کالاهای دارای فناوری پیشرفته محسوب می شود، به همت شرکتهای دانش بنیان و با همکاری مجموعه منطقه ۲ عملیات انتقال گاز کشور صورت گرفته است.
وی ادامه داد: تولید یک دستگاه روتور کمپرسور سال گذشته توسط یکی از شرکتهای دانش بنیان در استان اصفهان آغاز شد و بیش از ۸۰ درصد صرفهجویی ارزی به همراه داشت و بدینترتیب دستیابی به توانمندی ساخت این روتور توسط متخصصان داخلی امکانپذیر شد.
"رُوتور" یا چرخانه به بخش متحرک موتورهای الکتریکی یا ژنراتورهای برقی گفته میشود.همچنین دستگاهی که با کاهش حجم هوا و دیگر گازها، فشار آنها را بیشتر میکند تا نیروی مکانیکی تولید شود، کُمپرسور(compressor) نام دارد.
مدیر منطقه ۲ عملیات انتقال گاز کشور اظهار داشت: هزینه بومیسازی قطعات توسط این منطقه قابل مقایسه با خرید خارجی آنها نیست و این تجهیزات از کاربرد و کارایی به مراتب بهتری نسبت به نمونههای خارجی برخوردار هستند.
وی با بیان دایر بودن نمایشگاه دائمی خودکفایی این منطقه در ستاد مرکزی منطقه ۲ اضافه کرد: بسیاری از شرکتهای نفتی و گازی کشور از این نمایشگاه بازدید و از تجربیات منطقه ۲ عملیات انتقال گاز استفاده خواهند کرد.
مهری همچنین با اشاره به اهمیت توجه به موضوع آب و محیط زیست خاطرنشان کرد: صرفهجویی در مصرف، جلوگیری از هدر رفت و بازیافت آب، مورد توجه جدی این منطقه عملیاتی قرار دارد و از ابتدای تشکیل دولت سیزدهم تاکنون چندین پروژه در این حوزه تعریف شده است.
وی افزود: استفاده از پساب منطقه از سال گذشته پیگیری شده و از ابتدای سال جاری نیز مورد بهره برداری قرار گرفته است.
مهری تصریح کرد: پروژههایی نیز در زمینه جلوگیری از فرونشست زمین در منطقه ۲ عملیات انتقال گاز کشور تعریف شده است تا از تاثیر آن بر خطوط انتقال گاز جلوگیری شود.
مدیر منطقه ۲ عملیات انتقال گاز گفت: این منطقه نقش اساسی در شرکت انتقال گاز بر عهده دارد و بیش از ۶۰ میلیارد مترمکعب گاز از ابتدای سال جاری تا اواخر مرداد از طریق تاسیسات و خطوط این منطقه انتقال داده شده است که این میزان در فصل سرد سال افزایش چشمگیری پیدا می کند.
به گزارش ایرنا، منطقه ۲ بعنوان بزرگترین منطقه عملیاتی گاز کشور در اصفهان قرار دارد و شامل ۶ استان اصفهان، یزد، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویر احمد، لرستان و مرکزی است.
بطورکلی ۱۰ منطقه عملیات انتقال گاز در کشور وجود دارد که منطقه ۲ با مرکزیت اصفهان بزرگترین منطقه عملیات انتقال گاز کشور محسوب میشود.
۳۸ هزار و ۵۰۰ کیلومتر خطوط انتقال گاز در کشور وجود دارد که بیش از پنج هزار و ۲۰۰ کیلومتر از آن در منطقه ۲ انتقال گاز کشور واقع است.