به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «مجید عشقی» امروز (چهارشنبه) در مراسم رونمایی از صندوقهای بازنشستگی تکمیلی، به رونمایی یک محصول آینده دار و اساسی در بازار سرمایه اشاره کرد و افزود: این صندوق جزو ابزارهایی است که برای همه ذینفعان آن در میان مدت و بلندمدت برکات زیادی را به همراه خواهد داشت.
عشقی خاطرنشانکرد: این صندوق جزو صندوقهایی است که با پیشگامی نهادهای مالی طراحی و با توجه به نیاز بازار راه اندازی شد.
رییس سازمان بورس ادامهداد: ارزش دارایی صندوقها از ۲ سال گذشته تا دیروز به ۸۶۵ هزار میلیارد تومان رسیده است که این صندوق ها شامل صندوق با درآمد ثابت، انواع صندوق های سهامی، صندوق های کالایی، صندوق جسورانه، صندوق زمین و ساختمان می شود.
عشقی با اعلام اینکه با توجه به آمار ارائه شده رشد خوبی را در صندوق سهام شاهد بودیم، گفت: در بحث سبدگران ها هم در ۲ سال گذشته رشد خوبی را تجربه کردیم، بهطوری که دارایی تحت مدیریت سبدگردانها از ۴۵ هزار میلیارد تومان به بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: این روند نشان میدهد سرمایه گذاری غیرمستقیم جای خود را پیدا کرده است و با توجه به توسعه نهادهای مالی انتظار داریم تا این روند افزایشی ادامه دار باشد.
رییس سازمان بورس اظهار داشت: یکی از اتفاقات مثبت رخ داده در یک سال گذشته این است که در اکثر صندوقهای سرمایهگذاری بازدهی بالاتری را نسبت به بازار کسب کردیم.
وی گفت: صندوقهای سرمایهگذاری با توجه به اصالتی که داشتند در مقاطع ماهانه، سه ماه، ۶ ماهه و سالانه بازدهی به مراتب بهتری داشتند.
عشقی گفت: اگر بازدهی شاخص بورس را به صورت سالانه حدود ۳۸ درصد در نظر بگیریم، صندوقهای سرمایه گذاری به بازدهی بیش از ۵۰ درصد دست پیدا کردند که فاصله معناداری را از شاخص کل دارد.
رییس سازمان بورس اعلام کرد: صندوق های سرمایه گذاری در نوسانات بازار سرمایه عملکرد بهتری خواهند داشت که این ایجاد فاصله در کسب بازدهی شده است.
وی اعلام کرد: اکنون ۴۰۶ صندوق سرمایه گذاری در بازار داریم که بیش از ۷۵ درصد از این صندوق ها بازدهی بالاتر از بازار را کسب کردند، این امر نشان دهنده آن است که این صندوق ها جایگاه خود را در بازار پیدا کردند.
عشقی تاکید کرد : سازمان بورس طبق رسالت خود و با توجه به گسترش ایجاد شده در سرمایه گذاری صندوق ها بحث نظارت خود را در این صندوق ها را افزایش داده است.
گردش منابع در صندوقهای سرمایهگذاری طی یک سال گذشته
رییس سازمان بورس به گردش منابع در صندوقهای سرمایهگذاری طی یک سال گذشته اشاره و تاکید کرد: در صندوقهای صدور ابطالی در مجموع بیش از یک هزار و ۱۰۰ همت صدور و حدود یک هزار و ۵۰ همت ابطال داشتیم، این امر نشان دهنده تغیر جایگاه صندوقهای سرمایهگذاری و توجه سرمایهگذاران به این صندوقها است.
وی با بیان اینکه یکی از آرزوهای ما افزایش نقش صندوقهای سرمایهگذاری در تابلوی معاملات روزانه بوده است، ادامه داد: ۲ سال گذشته حدود ۱۸ درصد معاملات روزانه کل بازار به صندوقهای قابل معامله در بورس اختصاص داشت، این عدد اکنون به حدود ۵۰ درصد رسیده است.
عشقی اظهار داشت: با توجه به نوسانات قیمت در سهام، سرمایهگذاران این موضوع را درک کردهاند که صندوقهای سرمایهگذاری هم از لحاظ نقدشوندگی دارای مزیت هستند، همچنین نوسانات قیمتی ایجاد شده در این صندوقها متناسب با شرایط بازار است؛ اما به شدت نوسانات بازار نیست.
رییس سازمان بورس با اعلام اینکه امیدوار به افزایش سهم معاملات صندوقهای قابل معامله در بازار هستیم، گفت: افزایش مشارکت سرمایهگذاران در صندوقهای سرمایهگذاری و سبدگردانها کمککننده به ثبات بیشتر بازار خواهد بود.
تعداد افراد مشارکتکننده در صندوقهای سرمایهگذاری
وی با اشاره به تعداد افراد مشارکتکننده در صندوقهای سرمایهگذاری اعلام کرد: اکنون بیش از هشت میلیون و ۲۰۰ هزار سهامدار حقیقی در انواع صندوقها، سرمایهگذاری کردهاند و بیش از ۶۰ درصد دارندگان کل صندوقهای سرمایهگذاری سهامداران حقیقی هستند.
عشقی با اعلام اینکه سهامداران حقوقی بیشتر در صندوقهای با درآمد ثابت فعال هستند، گفت: میتوان در آینده امیدوار به ثبات بازار سرمایه و جلوگیری از حرکتهای تند بازار باشیم.
رییس سازمان بورس اظهار داشت: صندوق بازنشستگی تکمیلی دارای تصدیگری نیستند، این صندوق در قالب حدنصابهایی که به آن داده شده است فعالیت میکند و در بلندمدت شاهد آثار آن خواهیم بود.
وی ادامه داد: بازدهی صندوقهایی که ۵ و ١٠ ساله هستند با بازدهی سایر بازارها قابل قیاس نیست به طوری که بازدهی صندوقهای سهامی ٣ برابر بازارهای سرمایه بوده است.