مرادبخش بامری روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در تشریح خبر فوق با بیان اینکه در تلاش هستیم تا این آمار سال به سال رشد داشته باشد، اظهار کرد: شرکت مدیریت تولید برق نیروگاههای سیستان و بلوچستان از چهار نیروگاه تشکیل شده است که شامل نیروگاه گازی زاهدان با ۱۲ واحد توان ۳۸۰ مگاوات، نیروگاه بخار ایرانشهر با چهار واحد ۲۵۶ مگاوات، نیروگاه گازی بمپور با 2 واحد ۳۲۰ مگاوات و نیروگاه گازی کنارک با۶ واحد ۱۵۰ مگاواتی است.
وی افزود: نیروگاه گازی زاهدان در کیلومتر پنج جاده گوربند در سال ۱۳۶۵ مورد بهرهبرداری قرار گرفت و یکی از نیروگاههای ایران از نوع گازی با ظرفیت تولید۳۸۰ مگاوات به شمار می آید که شامل هشت واحد گازی مدل Frame۵ و چهار واحد گازی mgt۴۰ است.
این مقام مسوول خاطرنشان کرد: نیروگاه زاهدان، ساخت شرکتهای هیتاچی و AEG و گروه مپناست و در چهار فاز ساخته شده است که در سالهای ۱۳۶۵، ۱۳۷۴، ۱۳۷۶ و ۱۳۸۶ و ۱۳۹۵و ۱۴۰۱و ۱۴۰۲ به بهرهبرداری رسید.
وی گفت: نیروگاه زاهدان شامل (چهار واحد) مدل F۵ از نوع PG ۵۳۶۱ ساخت هیتاچی ۲۵ مگاواتی ساخت AEG در سال ۱۳۷۴ و (چهارواحد) ۲۵ مگاواتی ساخت هیتاچی در سال ۱۳۸۶ بوده و (یک واحد) mgt۴۰ با توان ۴۵ مگاواتی در سال ۱۳۹۵ به وسیله گروه مپنا نصب و راه اندازی شده و (سه واحد) mgt۴۰ با توان ۴۵ مگاواتی به وسیله گروه مپنا در سال دی ماه ۱۴۰۰ شروع به نصب و 2 واحد در شهریور ماه ۱۴۰۱ و یک واحد در شهریورماه ۱۴۰۲ به بهره برداری رسید.
بامری با اشاره به نیروگاه بمپور، گفت: عملیات احداث بخش گاز نیروگاه سیکل ترکیبی بمپور از سال ۱۳۸۸ و در مجاورت نیروگاه بخار ایرانشهر آغاز شده، کار فرمای این پروژه سازمان توسعه برق بوده و شرکت مپنا به عنوان مجری و شرکت مشانیر در سمت مشاور ایفای نقش کرده، واحدهای گازی این نیروگاه که به نام های G۱۱ و G۱۲ شناخته می شوند به ترتیب در ۲۲اسفند ۱۳۹۲ و ۲۰فروردین ۱۳۹۳ پس از انجام تست های اولیه با شبکه سنکرون و در ۱۶آذرماه و ۱۳بهمن۱۳۹۳، تحویل موقت شده است و هم اکنون نیز شرکت مدیریت تولید برق سیستان و بلوچستان بهره برداری از این نیروگاه را بر عهده دارد.
وی اضافه کرد: سوخت مورد استفاده این نیروگاه در ابتدا تنها گازوئیل بود و بعد از گذشت چند ماه و پس از رفع مشکلات امکان بهره برداری با سوخت گاز نیز فراهم شد که باتوجه به شرایط خاص منطقه می تواند به عنوان نقطه عطفی در صنعت تولید برق استان در نظر گرفته شود.
این مقام مسوول در خصوص نیروگاه حرارتی ایرانشهر نیز گفت: نیروگاه حرارتی ایرانشهر به ظرفیت ۲۵۵مگاوات (چهار واحد ۶۴مگاواتی) در ۱۸کیلومتری شمال غربی ایرانشهر و در ۲.۱کیلومتری غرب سه راه ایرانشهر به بم درحاشیه جنوبی جاده در زمینی به مساحت ۱۵۰هکتار قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت مدیریت تولید برق نیروگاههای سیستان و بلوچستان ادامه داد: قرارداد ساخت این نیروگاه در سال ۱۳۶۸ بین شرکت برق منطقه ای سیستان و بلوچستان و شرکت اشکودا کشور چک و اسلواکی بسته شده و سوخت راه اندازی آن، گازوئیل و سوختهای اصلی مازوت و گاز بوده و بدین صورت که با وصل شبکه سراسری گاز به استان واحد یک نیروگاه در خرداد ماه ۹۵ بهصورت دوگانه سوخت یعنی مایع (گازوئیل و مازوت) و گاز در مدار قرار گرفته است.
وی در زمینه نیروگاه گازی کنارک نیز افزود: نیروگاه گازی کنارک در ۵۰ کیلومتری شهرستان چابهار قرار دارد، این نیروگاه در کنار دریای عمان و در زمینی به مساحت حدود ۳۰ هکتار احداث شده است.