تهران-ایرنا-شورای نظامی در نیجر که از ۴ مردادماه حکومت را در دست گرفتند، چهارشنبه شب از نیروهای فرانسوی خواستند که تا سوم سپتامبر (۱۲ شهریور) نیروهای خود را از غرب آفریقا خارج کند.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، پیش‌بینی می‌شود که در آخر هفته جاری، حامیان خروج نیروهای فرانسوی از نیجر تا مدت نامشخص دست به اعتراض بزنند، به طوری که برخی از اهالی از مقامات نیامی خواستند که آب و برق پایگاه فرانسوی را قطع کنند و مانع از ورود مواد غذایی به آنها شوند.

وزارت امورخارجه نیجر هفته گذشته از «سلیوان ایتی» سفیر فرانسه در نیامی خواست که ظرف ۴۸ ساعت این کشور را ترک کند.

دولت پاریس به دنبال این اقدام، اعلام کرد که از درخواست نیجر به سفیر فرانسه اطلاع یافته، اما فرماندهان نظامی نیجر قدرت انجام اینگونه تصمیمات را ندارند.

شنبه هفته جاری نیز ورزشگاه نیامی پایتخت نیجر در حمایت از شورای نظامی حاکم، صحنه تظاهرات بوده است.

شمار زیادی از رهبران نظامی نیجر در ورزشگاه ژنرال سینی کونچی حاضر شدند و تأکید کردند که نیروهای مسلح در کنار مردم نیجر خواهند ایستاد و از خواسته آنها برای خروج نیروهای فرانسوی حمایت می‌کنیم.

نیروهای گارد ریاست جمهوری نیجر چهارم مردادماه جاری "محمد بازوم" رئیس جمهوری این کشور را به اتهام فساد، همدستی با غرب و بی تفاوتی به فقر برکنار کردند و درخواست‌های سازمان ملل متحد، کشورهای غربی و جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (اکواس) برای بازگرداندن او را رد کردند.

آنها در تلویزیون دولتی این کشور پس از برکناری بازوم از بسته شدن مرزها و برقراری منع آمد و شد خبر دادند و همچنین در ۶ مرداد ماه "ژنرال عبدالرحمن چیانی" را به عنوان رئیس شورای انتقالی این کشور منصوب کردند.

پس از اینکه کودتاچیان نیجر از ضرب‌الاجل جامعه اقتصادی غرب آفریقا (اکواس) برای بازگرداندن رئیس جمهور برکنار شده این کشور سرپیچی کردند، رهبران این بلوک اقتصادی و سیاسی روز ۱۰ اوت (۱۹ مرداد) برای بحث در مورد گام‌های بعدی دیدار کردند.

اکواس همراه فرانسه و برخی کشورهای غربی دیگر از جمله آمریکا پیش از این کودتا در نیجر را محکوم و تحریم‌های اقتصادی و مسافرتی بر این کشور اعمال کرده و همچنین بر روی یک برنامه اقدام نظامی احتمالی در صورت عدم آزادی و بازگرداندن بازوم به توافق رسیده است.

یک روز پس از آن‌که همسایگان نیجر، مالی و بورکینافاسو گفتند هرگونه مداخله خارجی برای بازگرداندن دولت سرنگون شده به منزله اعلام جنگ تلقی می‌شود، فرانسه بارها اعلام کرده است که آماده انجام حمله نظامی به مستعمره سابق خود است و حتی آماده تخلیه صدها شهروند فرانسوی و اروپایی از نیجر شده است.