گرگان- ایرنا- معاون صنایع اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت گلستان گفت: مشکلات هشت واحد تولیدی استان در نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولیدی با حضور کارشناسان و مسوولان دستگاه‌های مرتبط و بانک‌های عامل بررسی و تصمیم لازم برای حل آن‌ها اتخاذ شد.

فرهاد زارع روز پنجشنبه در گزارشی به خبرگزاری جمهوری اسلامی افزود: مشکلات طرح شده از سوی صاحبان این واحدها بیشتر در حوزه‌های بانک، آب و فاضلاب، مالیات و تامین اجتماعی بود.

به گفته وی در این نشست صاحبان واحد تولیدی مجتمع فولاد عظیمی، واحد تولیدی آرد نیک، واحد تولیدی پارس ایده سبز تولیدی ضد عفونی کننده شیشه پاک کن، هتل عمارت سفید، واحد تولیدی سوگله گلستان در زمینه تولید صفحه پلی‌استایرن، واحد خدماتی زهره نساری بومگردی، واحد تولیدی زرین آرشیا گلستان در زمینه تولید زیتون و انواع ترشیجات و واحد تولیدی پهلوان نسق شمال در زمینه تولید برنج، مشکلات خود را مطرح کردند.

پیشتر مدیرکل صنعت، معدن و تجارت گلستان به خبرنگار ایرنا گفته بود: از ابتدای امسال تا مرداد ماه ۱۰۲ واحد تولیدی استان شامل ۷۱ واحد صنعتی در قالب طرح‌های رونق تولید و ۳۱ واحد تولیدی در قالب بازسازی و نوسازی، تسهیلات بانکی دریافت کردند.

درویشعلی حسن‌زاده افزود: در این مدت، ۲۹۸ واحد برای دریافت ۱۲ هزار و ۳۶۶ میلیارد ریال وام نوسازی و بازسازی و ۱۴۱ واحد تولیدی برای دریافت ۲۶ هزار و ۲۵۸ میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید به بانک‌های عامل معرفی شدند.

به گفته کارشناسان حوزه صنایع گلستان، نبود تامین نقدینگی و سرمایه در گردش موردنیاز برای بازسازی و نوسازی ماشین آلات فرسوده، بدهی های معوق بانکی، مشکلات بازاریابی و فروش محصول، نبود تامین وثیقه مورد نیاز برای دریافت تسهیلات بانکی، نبود تامین مواد اولیه، نوسان شدید قیمت مواد اولیه و نوساز نرخ ارز از مهم ترین موانع واحدهای نیمه فعال گلستان است.

استان گلستان هزار و ۱۱۳ واحد صنعتی با ظرفیت اشتغالزایی ۲۸ هزار و ۷۰۰ نفر دارد که بیشتر در ۲۳ شهرک‌ و نواحی صنعتی استان هستند.

واحدهای تولیدی استان گلستان در بخش صنعت و صنایع تبدیلی کشاورزی ایجاد شده که ۹۷ درصد آن را صنایع کوچک و متوسط تشکیل می‌دهد.

استان گلستان دارای یک میلیون و ۸۶۹ هزار نفر جمعیت بوده که اولویت سرمایه‌گذاری به ترتیب در بخش‌های کشاورزی، صنعت و گردشگری است.