به گزارش خبرنگار ایرنا جواد اشرفی روز پنجشنبه در همایش دولت و اقتصاد مردمی در محل اتاق تعاون خراسان جنوبی اظهار داشت: ما به عنوان بخش دولتی در احصاء مشکلات و حل برون رفت از مشکلات در کنار بخش تعاون استان خواهیم بود.
وی با ذکر این نکته که بهترین و تنها راه مردمی کردن اقتصاد، تشویق و ترغیب مردم برای گرایش و تمایل آنها به سمت ایجاد تعاونیها است، خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی اقدامات در سالهای گذشته به اعتماد مردم آسیب زده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی خاطرنشان کرد: در این خصوص اتاقهای تعاون، اصناف و بازرگانی باید تنظیم گری خوبی در خصوص بازگشت این اعتماد داشته باشند.
اشرفی با تاکید بر ترویج فرهنگ تعاون، اظهار داشت: در حوزه تعاون همه با هم و برای هم باید کارکنیم که تحقق نیافتن این موضوع از جمله ضعفهای ما است.
وی عنوان کرد: باید موانع پیشروی بخش تعاون را احصاء و نسبت به رفع آن اقدام کنیم، بیان کرد: تلاش همه ما باید این باشد که با همکاری تعاون گران موانع پیشروی بخش تعاون را شناسایی و رفع کنیم.
وی گفت: امسال تسهیلات خوبی به بخش تعاون استان اختصاص یافته که گرهگشایی خوبی از مشکلات این بخش صورت خواهد گرفت.
ترویج فرهنگ تعاون ، مهمترین راه خروج کشور از اقتصاد دولتی است
رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی هم گفت: ۸۰ درصد اقتصاد در اختیار دولت است و مهمترین راهکار خروج کشور از اقتصاد دولتی، ترویج فرهنگ تعاون است .
غلامحسین حسینی افزود: قراردادن بخش تعاونی به عنوان یکی از سه بخش فعال در اقتصاد کشور، از تدابیر ارزشمندی بوده که در تدوین قانون اساسی در نظر گرفته شده است و باید به سمتی میرفتیم که اقتصاد بیشتر در دست مردم بود اما بنا به دلایلی اینگونه نشده است.
وی ادامه داد: همچنین روز به روز و با راهاندازی شرکتهای دولتی و شبه دولتی از اهداف مدنظر دور میشویم.
حسینی تاکید کرد: اگر به سمت مردمی سازی اقتصاد پیش میرفتیم، یقینا در تحقق شعار سال، حل مشکلات و توسعه همه جانبه کشور موفقتر بودیم.
وی با اشاره به هدفگذاری سهم ۲۵ درصدی برای بخش تعاون در اقتصاد کشور افزود: این در حالی است که نتوانستیم به سمت تحقق آن پیش رویم و در کشور سهم اقتصاد تعاونیها بهترین حالت هشت تا ۹ درصد و در خراسان جنوبی بین ۱۴ تا ۱۵ درصد است.
رئیس اتاق تعاون خراسان جنوبی عنوان کرد: پیشینه تعاون نشان داده که تعاونی در هر اموری وارد شدهاند، موفق بوده است و اگر به این سمت پیش رویم افزایش کارایی اقتصادی افزایش اعتماد عمومی دستیابی به عدالت اجتماعی و به دنبال آن رفاه عمومی را خواهیم داشت.
رییس اتاق اصناف خراسان جنوبی هم گفت: باید فرهنگ مشارکت اقتصادی و سرمایهگذاری را در خراسان جنوبی تغییر دهیم.
علی جعفرپور افزود: در اولین گام شورای اطلاع رسانی بخش خصوصی را فعال کردیم در این شورا تلاش خواهیم کرد که در کنار مطالبه مشکلات مردم، ظرفیتهای استان را به خوبی در سطح ملی معرفی کنیم.