به گزارش ایرنا، جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی و سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید افزود: ما در حدود ۷۲ ساعت گذشته شاهد پیشرفت های قابل توجهی از سوی نیروهای مسلح اوکراین در جبهه جنوبی در منطقه زاپوریژیا بوده ایم و آنها در برابر خط دوم دفاعی روسیه، پیشروی هایی داشته اند.
کربی روز جمعه به وقت محلی در گفتگو با خبرنگاران در یک کنفرانس تلفنی گفت که چگونگی استفاده از این موقعیت به اوکراین بستگی دارد.
او افزود: «اوکراین برای ادامه پیشروی به سمت جنوب، هنوز نبردهای سختی را پیش رو دارد و روسیه می تواند یک ضد حمله را آغاز کند.»
کربی همچنین گفت که نمی تواند گزارشهای روز جمعه مبنی بر قرار گرفتن موشکهای هسته ای بالستیک قارهپیمای سرمات روسیه را در حالت آماده باش رزمی تایید کند.
پیش از این، جیک سالیوان مشاور امنیت ملی دولت آمریکا اول شهریور ماه در نشستی خبری با خبرنگاران گفت: «ما به حمایت از اوکراین در تلاشهایش برای بازپس گیری قلمرو به عنوان بخشی از این ضد حمله ادامه خواهیم داد و ما شاهد ادامه تصرف سرزمینها از سوی اوکراین به صورت سیستماتیک هستیم.»
این مقام ارشد کاخ سفید خاطرنشان کرد: ظرفیت های روسیه در زمینه نیروی زمینی و ادغام نیروهای مختلف درگیر با چندین چالش اساسی مواجه است.
سالیوان گفت: " اوکراین از هر فرصتی استفاده می کند تا از کاستی ها و آسیب پذیری های خود به نفع خود استفاده کند. با توجه به تحولات در میدان نبرد, ما همیشه اعلام کرده ایم که این میدان جنگ بسیار پویا است."
اوکراین در ۴ ژوئن، ضد حمله را برای بازپسگیری مناطقی که در طی جنگ از دست داده آغاز کرد.
پیش از این نیز، روزنامه واشنگتن پست با ابراز ناامیدی از تحقق اهداف اوکراین از انجام ضد حملات علیه روسیه، منطقه «ملیتوپول» در جنوب شرق اوکراین را دروازه کریمه نامید و نوشت: میدانهای «مین» و خندقهای اطراف این شهر مانع رسیدن نیروهای اوکراینی به آن خواهد شد.
به گزارش ایرنا، مسکو که همواره نسبت به اعمال نفوذ پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) به مرزهای غربی روسیه هشدار داده و آن را تهدیدی برای امنیت خود معرفی کرده بود، سرانجام در پی نادیده گرفتن دغدغههای امنیتی خود از سوی غرب و به ویژه آمریکا در پنجم اسفند ۱۴۰۰ به اوکراین حمله کرد.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.