تهران- ایرنا- عملیات اجرایی راه آهن شلمچه- بصره‌ امروز (شنبه) با حضور معاون اول رییس جمهوری و وزیر راه شروع می‌شود تا با آغاز احداث این پروژه ۲۰۰میلیون دلاری، حلقه مفقوده راه آهن تهران- کربلا پس از ۴۰ سال انتظار ساخته شود.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، در پی انجام مذاکرات خارجی برای پیشبرد طرح‌های حمل و نقلی که به گفته وزیر راه و شهرسازی دستاورد سیاست‌های دولت سیزدهم در حوزه ارتقای روابط با کشورهای منطقه است، توافق ساخت مسیر ریلی شلمچه- بصره پس از ۴۰ سال انتظار در بهار امسال به واقعیت پیوست.

این دستاورد حمل و نقلی که ذیل سیاست ارتقای روابط با کشورهای منطقه از ابتدای دولت سیزدهم، به دست آمده است، شبکه ریلی ایران را به عراق متصل می‌کند و از عراق هم از منطقه «بوکمال» می‌تواند به خاک سوریه منتقل کند که به این ترتیب، اتفاق بزرگی در حوزه توزیع مسافر و بار بین سه کشور رقم می‌خورد.

مهمتر اینکه خط ریلی شلمچه- بصره در صورت اتصال، می‌تواند به عنوان راهی مناسب برای انتقال زائران ایرانی به کربلا و مسیری تجاری در طول سال، مورد استفاده دو کشور قرار گیرد.

خطوط ریلی در ایران تا نقطه مرزی شلمچه متصل است. همچنین در عراق نیز از شهر بصره تا شهرهایی از جمله کربلا و بغداد خطوط ریلی متصل هستند و در صورت اتصال بین شلمچه تا بصره که طولی حدود ۳۲ کیلومتر دارد، شبکه ریلی دو کشور به یکدیگر متصل خواهد شد.

«مهرداد بذرپاش» وزیر راه و شهرسازی امروز (شنبه) به همراه «محمد مخبر» معاون اول رئیس جمهور عازم خوزستان شد تا پس از دو دهه انتظار پروژه راه‌آهن شلمچه- بصره را به ثمر برساند.

«میعاد صالحی» مدیرعامل راه آهن شب گذشته در توضیح این پروژه گفت: یکی از موانع اجرای این پروژه این بود که محل اجرای آن، محل عملیات کربلای پنج در دفاع مقدس بود و مین‌های فراوانی در این منطقه همچنان وجود دارد. در طول ماه‌های اخیر، نزدیک به یک‌هزار و 630 عدد مین کشف کرده‌ایم که توانسته‌ایم حدود 1.4 کیلومتر خط ریلی احداث کنیم و پروژه وارد خاک عراق شود.

معاون وزیر راه ادامه‌داد: در ابتدا حداکثر ۱۶ کیلومتر مین‌های به جا مانده از ایام دفاع مقدس بود که عملیات مین‌روبی را کشور ایران بر عهده گرفته‌است. همچنین عملیات زیر سازی و روسازی به طول حدود ۳۲ کیلومتر توسط طرف عراقی انجام می‌شود و و در نهایت پلی که بر روی اروند رود و در میان بصره ایجاد خواهد شد. با توجه به تخصص مهندسان کشورمان، ساخت این پل را ایران بر عهده گرفته‌ است.

وی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با طرف عراقی و توافق بر روی جزییات عملیات و اخذ نقشه دقیق مسیر، گفت: تیم مین روبی و همه‌ی تجهیزات ما در نقطه صفر مرزی کاملا آماده است. همچنین برای پیشبرد پروژه با توجه اینکه همه مسیر در خاک عراق است، نیاز به مشارکت خوب طرف عراقی داریم.

صالحی بیان‌داشت: سکوی مسافری جدیدی در خاک عراق ساخته شده و حجم قابل توجهی ریل نیز وارد این کشور شده است و این اقدامات با توسعه ایستگاه مسافری‌ به شلمچه و اضافه کردن خطوط ادامه‌دار خواهد بود. کل پروژه طبق آنچه که در هیات دولت عراق مصوب شده، حدود ۲۰۰ میلیون دلار است.