سید امید خلیل زاده روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: احصا این اقلام غیرقابل مصرف در نتیجه بیش از ۶۷ هزار نوبت بازدید و نظارت بهداشتی بر مراکز عرضه فرآورده های خام دامی در استان آذربایجان غربی از ابتدای سالجاری تاکنون محقق شدهاست.
وی با اشاره به اینکه بخش مهمی از ارتقای سلامت و بهداشت جامعه با تامین فرآوردههای دامی و لبنی سالم تحقق مییابد گفت: کنترل و نظارت بهداشتی بر تولید، توزیع، نگهداری و عرضه فرآوردههای خام دامی به صورت مستمر توسط بازرسان بهداشتی درسطح استان انجام میشود.
مدیرکل دامپزشکی استان آذربایجان غربی با اشاره به اهمیت حوزه دامپزشکی در سلامت جامعه و همچنین اهمیت نظارت بهداشتی بر مراکز تولید، توزیع و عرضه فرآورده های خام دامی افزود: اکیپهای این اداره کل در راستای کنترل و نظارت بر بهداشت فرآورده های خادم دامی و حفظ سلامت شهروندان، اقدام به بازدید های مستمر از مراکز مختلف تولید، توزیع، نگهداری و عرضه فرآورده های خام دامی شامل مراکز بسته بندی انواع گوشت قرمز و سفید، فروشگاههای زنجیره ای و سوپر مارکتهای عرضه کننده گوشت مرغی و تخم مرغ خوراکی، قصابی ها کردهاند.
وی یادآور شد: در بازدیدهای صورت گرفته از واحدهای عرضه محصولات دامی و در زمینه برخورد با واحد های متخلف تعداد ۱۹ واحد متخلف بدلیل عدم رعایت موازین بهداشتی پلمپ شدهاست و در خصوص جلوگیری از کشتار غیر مجاز و کنار جادهای تعداد ۱۹۳ مورد به تعزیرات و ادارات ذیربط معرفی شدهاست.
خلیل زاده از شهروندان خواست تا تمامی فرآورده های خام دامی خود را از مراکز دارای پروانه بهداشتی و تحت نظارت دامپزشکی خریداری و هرگونه موارد غیر بهداشتی را در اسرع وقت به شبکه های دامپزشکی شهرستانها اطلاع دهند تا برخورد قانونی با متخلفین بهداشتی صورت گیرد.
آذربایجان غربی یکی از استانهای تولید کننده مواد خام دامی و صادرات آن به سایر نقاط کشور محسوب میشود، جمعیت دامی این استان ۹ میلیون واحد اعم از طیور، مرغ، ماکیان و چهار پایان است.