حسین حسن خانی روز شنبه در جلسه وبینار با مناطق ۲۴ گانه آموزشی استان آذربایجان غربی افزود: گروه بهبود کیفیت سوادآموزی شهرستان محور برنامه ریزی و راهبری تحقق حجم ابلاغی با بهره گیری موثر از ظرفیت شورای پشتیبانی سوادآموزی است.
وی با بیان اینکه جذب آموزش دهنده جدید ممنوع است اظهار کرد: یکهزار و ۵۰۲ آموزش دهنده برای سال جدید ساماندهی شدهاند و اولویت کلاسگذاری با معلمان، بازنشستگان و کارکنان دولت است.
حسن خانی با اشاره به اینکه بازدید از کلاسهای سوادآموزی بصورت مستمر توسط کارشناسان انجام میشود اظهار کرد: نرخ باسوادی استان با تلاشهای انجام شده در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال به ۹۵.۵ درصد رسیدهاست.
معاون سوادآموزی آذربایجان غربی بیان کرد: راه اندازی باشگاه سوادیار و مجمع خیرین حامی بازماندگان و ترک تحصیل کرده ها برای اولین بار در استان از مهم ترین اقدامات حوزه سوادآموزی است.
حسن خانی تحقق ۱۰۰ درصدی اهداف شاخص های ملی در گروه سنی ۱۰سال و بالاتر را از دیگر اقدامات سوادآموزی استان بیان کرد و گفت: نرخ باسوادی استان در گروه سنی ۶ سال و بالاتر براساس برآوردهای انجام شده در سال ۱۴۰۱ به ۸۵.۶ درصد رسیدهاست.
وی توانمندسازی نیروی انسانی را یکی از اهداف مهم سازمان ها برای بهبود عملکرد نهادها بیان کرد و افزود: در این راستا برای اولین بار برای تمامی همکاران ادارات سوادآموزی مناطق دوره سیاست گذاری در آموزش و پرورش برگزار شد.
به گفته وی حرکت فعالیت های سوادآموزی بسوی مردمی سازی از موضوعاتی است که در سال تحصیلی جاری پیگیری میشود.
بیشتر بخوانید:
نرخ باسوادی در آذربایجان غربی ۹۴ درصد است
میانگین نرخ باسوادی زنان در آذربایجان غربی ۸۶.۲ درصد است
به گزارش ایرنا بر اساس اعلام مسوولان سواد آموزی استان تعداد بیسوادان آذربایجان غربی در گروه سنی تعریف شده ۱۰ تا ۴۹ سال کمتر از ۹۰ هزار نفر تخمین زده میشود و ۹۵ درصد از این گروه سنی در استان باسواد هستند.
آذربایجانغربی با بیش از سه میلیون نفر جمعیت دارای سههزار آبادی است، شرایط اقلیمی استان و صعب العبور بودن مسیر بسیاری از روستاها، درآمد اندک و مشکلات اقتصادی و فرهنگ حاکم در خانوادههای روستایی موجب شده تا تمایل به تحصیل به ویژه در میان دختران و بانوان در استان کاهش یابد و ساکنان این مناطق تمایل کمتری به سوادآموزی داشته باشند.